Airlines palabuan udara Asosiasi News hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna

IATA: validitas 12-bulan Sertipikat COVID EU bakal ngajagi pamulihan pariwisata

IATA: validitas 12-bulan Sertipikat COVID EU bakal ngajagi pamulihan pariwisata
IATA: validitas 12-bulan Sertipikat COVID EU bakal ngajagi pamulihan pariwisata
Ditulis ku Harry Johnson

Diskriminasi antara vaksin anu parantos disatujuan ku WHO mangrupikeun runtah sumber daya sareng halangan anu teu perlu pikeun kabébasan jalma pikeun ngarambat.

Nyitak Friendly, PDF & Email

nu Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) nyauran ati-ati pikeun ngaréspon kana Rekomendasi Komisi Éropa yén Sertipikat COVID Digital EU (DCC) ngan ukur sah dugi ka salapan bulan saatos dosis vaksinasi kadua, kecuali jab booster dikaluarkeun.

"DCC EU mangrupikeun kasuksésan hébat dina nyetir pendekatan umum di buana pikeun ngatur krisis kaséhatan COVID-19 sareng dina ngagampangkeun kabébasan jalma pikeun ngarambat deui. Éta ngadukung pamulihan anu rapuh dina sektor perjalanan sareng pariwisata. Sareng penting pisan yén sagala parobihan kana éta gaduh pendekatan gabungan anu ngakuan dampak kawijakan divergen ku nagara-nagara anggota individu sareng ngamajukeun harmonisasi langkung lengkep. Eropa", ceuk Rafael Schvartzman, IATAWakil Présidén Daerah pikeun Éropa.

Nembak booster

Masalah kritis nyaéta validitas vaksin sareng sarat pikeun nembak booster. Nalika kekebalan anu disayogikeun ku vaksinasi leungit, jabs booster beuki ditawarkeun pikeun manjangkeun sareng nguatkeun réspon imun masarakat. Sanajan kitu, lamun nembak booster anu mandated pikeun ngajaga validitas DCC, éta penting yén nagara bagian harmonize pendekatan maranéhna pikeun lilana waktu diwenangkeun antara titik vaksinasi pinuh sarta administering dosis tambahan. Salapan bulan anu diusulkeun ku KPU tiasa cekap. Éta langkung saé pikeun ngalambatkeun sarat ieu dugi ka sadaya nagara nawiskeun jabs booster ka sadaya warga, sareng pikeun validitas dua belas bulan masihan langkung seueur waktos pikeun jalma-jalma ngaksés dosis booster, nimbangkeun pendekatan vaksinasi nasional anu béda-béda. 

"Usulan pikeun ngatur watesan dina validitas DCC nyiptakeun seueur masalah poténsial. Jalma anu nampi vaksin sateuacan Maret, kalebet seueur pagawé kaséhatan, kedah ngaksés booster ku 11 Januari atanapi panginten henteu tiasa ngarambat. Bakal EU nagara satuju kana periode waktu standar? Kumaha saratna bakal disaluyuan sareng seueur nagara anu parantos ngembangkeun pas COVID anu sacara timbal balik diakui ku EU? Leuwih ti éta, éta WHO (WHO) geus ceuk nembak booster kudu prioritized pikeun grup rentan nu teu boga dosis munggaran, sumawona booster a. Di sakuliah dunya, program vaksin masih gaduh jalan anu panjang di seueur nagara berkembang sareng fokusna kedahna pikeun mastikeun ekuitas vaksin. Nunjukkeun yén seuseueurna wisatawan hawa henteu aya dina kelompok anu paling rentan, ngamungkinkeun waktos dua belas bulan sateuacan booster diperyogikeun bakal janten pendekatan anu langkung praktis pikeun wisatawan sareng pendekatan anu langkung adil pikeun ekuitas vaksin, ”saur Schvartzman. 

Pangenal Vaksin

Unsur anu langkung prihatin nyaéta rekomendasi Komisi yén wisatawan divaksinasi ku non-EU Vaksin anu disatujuan kedah nampilkeun tés PCR sateuacan keberangkatan négatip. Ieu bakal nyegah perjalanan ti seueur penjuru dunya dimana tingkat inféksi rendah, tapi populasina parantos divaksinasi ku WHO-vaksin anu disatujuan anu henteu acan nampi persetujuan pangaturan di EU.

"Pamaréntah kedah prioritas kabijakan anu saderhana, tiasa diprediksi sareng praktis pikeun mastikeun panumpang nampi deui kapercayaan pikeun ngarambat sareng kapercayaan maskapai pikeun muka deui rute. Pusat Éropa pikeun Pengendalian Panyakit sacara eksplisit dina laporan résiko pang anyarna yén larangan perjalanan sigana moal aya dampak anu ageung dina waktos atanapi inténsitas wabah lokal. Kami ngahargaan yén otoritas kedah tetep waspada, tapi ngabédakeun antara vaksin anu parantos disatujuan ku WHO mangrupikeun runtah sumber sareng halangan anu teu dipikabutuh pikeun kabébasan jalma pikeun ngarambat, ”saur Schvartzman.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment