Déwan Pariwisata Afrika Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah wartos jelema Pengumuman Pers Spanyol Breaking News piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna WTN

Dr Taleb Rifai Telepon Urgent ka Nagara Anggota UNWTO Ngabales Déwan Eksekutif dina Surat Terbuka Anyar

Tilas Sékretaris Jénderal UNWTO kanggo nyarios dina ATM Virtual
Tilas Sékretaris Jéndral UNWTO Dr Taleb Rifai

Dr Taleb Rifai, urut Sekjen Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), ngaréspon ayeuna ka Présidén Déwan Eksekutif UNWTO ngeunaan sora rahasia anu bakal datang pikeun mastikeun atanapi henteu mastikeun Sekretaris Jenderal UNWTO ayeuna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

nu Panitia Advokasi Jaringan Pariwisata Dunia kakara medalkeun surat kabuka anyar ku Dr Taleb Rifai, urut Sekjen UNWTO.

Surat ieu mangrupa respon kana surat muka kamari ka nagara anggota ku Présidén Déwan Eksekutif UNWTO ti Chili.

Suratna ngadesek nagara anggota UNWTO pikeun ningali sadaya dalil dina hal ieu anu digariskeun dina suratna.

Maca surat Dr.Rifai

Réréncangan sareng rerencangan anu dipikacinta, 

Kalayan senang pisan kuring tungtungna nampi balesan kana surat gabungan anu kuring ditandatanganan sareng Francesco Frangialli, masih dina bulan Désémber 2020, dina waktos pamilihan UNWTO ka Sekretaris Jéndral, sareng kuring hatur nuhun ka Présidén Déwan Terhormat pikeun éta. Anjeun tiasa émut yén dina surat kami, kami ngusulkeun Sekretariat nimbangkeun deui waktos Januari 2021 pikeun Déwan Eksekutif 113 saatos parobahan tanggal FITUR ti Januari dugi ka Méi 2021. 

Abdi teu tiasa tapi ngabagéakeun sareng ngahargaan kana ucapan anu didamel ku Hon. Présidén Déwan yén legalitas ieu ketat dititénan dina kaputusan 112 jeung 113 Déwan Eksekutif. Reassurance nya comforting, sanajan urang pernah tangtangan legality boh susunan kaputusan: komentar urang dijieun tina sudut pandang lega pikeun mastikeun fairness sakabeh proses.

Hayu urang rekapitulasi: 

  1. Dina Séptémber 2020 di Déwan Eksekutif 112 di Tbilisi, Georgia, Déwan Eksekutif mutuskeun pikeun nahan na 113th sési di Spanyol dina Januari 2021, dina kerangka FITUR, dina tanggal anu dikonfirmasi ku nagara host. 1. 
  2. Dina rapat anu sami, Déwan ogé nyatujuan garis waktos pikeun prosés pamilihan, kalayan wates waktu pikeun ngirimkeun pencalonan dua bulan ti tanggal EC, nyaéta 18 Nopémber 2020, 2. 
  3. Sabulan saatos rapat 112 Déwan Eksekutif, dina Oktober 2020, Spanyol ngumumkeun yén FITUR ditunda ka Méi 2021 kusabab kaayaan anu aya. Dina siaran pers, hadir dina pasamoan panitia pangatur FITUR ku Sekretaris Jéndral UNWTO Pololikashvili dipikawanoh 3. Hanjakal, kaputusan Déwan pikeun ngayakeun sési 113 EC dina kerangka FITUR, dina tanggal anu dikonfirmasi, teu dituturkeun. 
  4. Saatos wates waktu pikeun aplikasi dina bulan Nopémber, UNWTO ngaluarkeun dina Nopémber 23rd catetan lisan ka Anggota nalika nampi dua patuh candidatures 4. Hanjakalna, dibekelan disatujuan dina 112 EC pikeun nginpokeun Anggota ku 15 Désémber tina nampi candidatures teu complied. Saterasna, hanjakalna, dugi ka genep pencalonan ditolak kumargi teu acan tiasa ngalebetkeun sapinuhna dugi ka deadline. 
  5. Dina waktos éta, dina bulan Désémber 2020, babarengan sareng Francesco Frangialli, kami ngusulkeun komunitas UNWTO nimbangkeun deui waktos 113 Déwan Eksekutif 5. , sakumaha regrettably kajadian. 
  6.  113 Déwan Eksekutif lumangsung sakumaha mimitina dijadwalkeun dina Januari 18 jeung 19, 2021, kalawan calon alternatipna ngabogaan saeutik pisan waktu dibandingkeun jeung incumbent ngajalankeun kampanye éféktif. Kanyataanna, dina acara sosial hosted ku UNWTO on wengi déwan, ceuk calon regrettably teu hadir dina protés pikeun kurangna kasempetan sarua dina kampanye. 

Babaturan anu dipikacinta, kuring henteu pernah ngabantah yén kaputusan Déwan henteu sah. Salaku Francesco Frangialli nembé nempatkeun éta, legality teu cukup. Dina manipulasi prosés, anjeun tiasa duanana légal jeung amoral 7. 

Di kalangan akademisi disebutkeun yen lamun siswa gagal, éta masalah siswa; tapi lamun sakabeh kelas gagal, éta lepat guru. Naon anu kedah dicarioskeun nalika wates waktu pikeun aplikasi éta pondok pisan dugi ka 6 calon luar tina 7 teu tiasa diturutan tepat waktu? Atanapi naha inpormasi ngeunaan pencalonan anu ditolak ieu ditahan ti Anggota, sanaos Déwan parantos nyuhunkeun inpormasi ngeunaan candidatures narima bade disebarkeun? 

Naon anu kedah dicarioskeun nalika hiji-hijina calon alternatif anu tinggaleun nyanghareupan waktos anu teu mungkin pikeun kampanye, kalolobaanana ngalangkungan Natal sareng Taun Baru nalika administrasi Pariwisata ditutup pikeun taun? 

Naon anu kedah dicarioskeun nalika Sekretaris Jenderal ngahadiran rapat panitia pangatur FITUR anu ngarobih tanggal ti Januari dugi ka Méi sareng henteu nyandak tindakan pikeun nyaluyukeun tanggal Déwan dina kerangka FITUR sakumaha amanat Déwan? 

Naon anu kedah dicarioskeun nalika Sékretaris Jéndral ninggalkeun tanggal Januari pikeun Déwan terang yén anjeunna bakal ngalanggar Peraturan Keuangan ku cara kitu? 

Naon anu kudu ngomong lamun Officer Etika expresses dirina 8with tumuwuh prihatin jeung sedih yén prak-prakan saméméhna ngadadak dileungitkeun nyésakeun rohangan anu ageung pikeun opacity sareng manajemén sawenang

Dina laporan anu wawasan, Unit Inspeksi Gabungan PBB 9 ngingetkeun Anggota ngeunaan pamilihan Kepala Badan Eksekutif nalika calon internal anu bersaing pikeun posisi éta nyandak bagian: Calon internal anu nyalonkeun jabatan kapala eksekutif tiasa nyalahgunakeun atanapi nyalahgunakeun fungsi sareng sumber dayana (contona kontak, perjalanan, fasilitas kantor, staf, jsb) pikeun ngaladénan kampanyena sorangan. Kaayaan ieu sanés ngan ukur teu étika tapi ogé bakal nyababkeun kasempetan anu henteu sami antara calon internal sareng eksternal sareng tiasa nyababkeun divisi staf.

Inspektur kanyataanna prihatin ku kamungkinan éta, aranjeunna teras nambihan: Kalakuan kitu, numutkeun para Inspektur, kedah salawasna dianggap haram sareng teu etis, sareng dikutuk. Upami calon internal atanapi calon luar anu suksés dituduh ngalaksanakeun prakték sapertos kitu, aranjeunna kedah tunduk kana prosés panalungtikan sareng disiplin.

Ngalawan latar tukang ieu, 113 Déwan Eksekutif ngaluarkeun rekomendasi pikeun pamilihan Sekretaris Jéndral, nu geus saméméh anjeun. Ayeuna waktuna pikeun anjeun ningali sadaya argumen, sareng pendapat anjeun ngeunaan calon, pikeun milih atanapi milih ngalawan. Anjeun bébas ngalakukeunana boh cara sareng mékanisme voting kedah ngajamin rasiah anjeun: Masa depan Organisasi aya dina panangan anjeun. 

Salam hormat pribadi kuring ka anjeun sadayana, 

Taleb Rifai 

Sekretaris Jéndral UNWTO
2010-2017.


  1.  CE/DEC/15(CXII) https://webunwto.s3.eu-west-1.amazonaws.com/s3fs-public/2020-09/CE_112_Decisions_En.pdf 
  2. Annex ka CE/112/6 rev 1. https://webunwto.s3.eu-west-1.amazonaws.com/s3fs-public/2020-09/CE112_06_Procedure_SG_elections_2022-2025_rev1_En_0.pdf 
  3. https://www.ifema.es/fitur/noticias/nuevas-fechas-19-23-mayo-2021 
  4. Ayat 5 CE/113/4. https://webunwto.s3.eu-west-1.amazonaws.com/s3fs-public/2020-12/CE113_04_Recommendation_nominee_post_Secretary_General_2022_2025_En_0.pdf  
  5. https://wtn.travel/decency/ 
  6. Peraturan Keuangan 14.7: Nepi ka 30 April unggal taun, Sekretaris Jéndral ngirimkeun ka Déwan laporan kauangan anu diaudit tina taun kauangan saméméhna. https://www.e-unwto.org/doi/epdf/10.18111/9789284422319 
  7. https://eturbonews.com/3009507/urgent-warning-by-unwto-honorary-secretary-general-francesco-frangialli/ 
  8. https://webunwto.s3.eu-west-1.amazonaws.com/s3fs-public/2021-10/A24_05_c_Human%20resources%20report_En_0.pdf 
  9. https://www.unjiu.org/sites/www.unjiu.org/files/jiu_document_files/products/en/reports-notes/JIU%20Products/JIU_REP_2009_8_English.pdf dicutat paragraf 77 jeung 87 (bagian).

Birgit Trauer dipasang ka World Tourism Network WhatsApp Group:
Telepon ieu pikeun transparansi sareng perhatian etika, dina pandangan kuring, nunjukkeun niat sareng komitmen anu paling positip pikeun mastikeun inklusi, kaadilan, sareng kawajiban moral anu ngadukung fokus PBB 2021 dina perdamaian sareng amanah. Hatur nuhun Dr Taleb Rifai.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment