Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan News Kaséhatan Hak Asasi manusa wartos jelema piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News WTN

Ngimpina Virus Anyar? WTN Nyauran Amanat Vaksin Global sareng Kasaruaan dina Distribusi

wtn350x200
Ditulis ku Dmytro Makarov

Afrika Kidul aya dina kaayaan kaget sareng amarah saatos deteksi galur Omicron tina coronavirus.
Sapeuting, industri perjalanan sareng pariwisata ngarep-ngarep lampu anu langkung terang di tungtung torowongan, balik deui ka jaman poék kalayan nutup wates, penerbangan ngabatalkeun, sareng galur virus anu teu dipikanyaho ngancam kaséhatan masarakat sareng mata pencaharian.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Dinten ayeuna, dunya nyanghareupan krisis kaséhatan masarakat sanés kalayan deteksi galur Omicron koronavirus anu teu dipikanyaho tapi berpotensi nular sareng langkung bahaya. Galur asalna di Afrika Kidul, sareng parantos dideteksi ogé dina kasus terasing di Hong Kong sareng Bélgia.

23.8% tina populasi di Afrika Kidul geus pinuh divaksinasi, sarta di réa patempatan di Afrika, jumlah ieu ngan dina digit tunggal, jeung teu cukup vaksin sadia.

Pariwisata peryogi persatuan dunya ayeuna langkung ti kantos dimana bangsa-bangsa ngabantosan sasama bangsa.

Dr Peter Tarlow, presiden WTN

Dr Peter Tarlow, Présidén WTN, ngingetkeun dunya yén sadaya bangsa ngabagi planét leutik ieu sareng urang kedah gawé bareng pikeun ngaleungitkeun COVID-19 di mana waé pangeusina.

Ngalawan COVID sanés padamelan ngan ukur hiji nagara, tapi sadaya nagara sareng wilayah damel babarengan pikeun kaséhatan sareng dunya anu damai.

eTN Penerbit Juergen Steinmetz
Juergen Steinmetz, Pupuhu WTN

Pupuhu WTN Juergen Steinmetz nambihan: "Sebaran vaksin anu sami di sadaya nagara mangrupikeun konci. Hayu urang ngingetkeun dunya: Teu aya anu aman dugi ka sadayana divaksinasi!"

Ieu dipikanyaho ti mimiti nalika Présidén AS Biden nyarios saatos pelantikanna, Teu aya anu aman dugi ka sadayana aman.

Ku henteu nuturkeun aturan ilmiah, langkung seueur varian virus anu teu dikontrol sapertos galur Omicron tiasa gampang berkembang. Varian sapertos kitu tiasa hiji dinten ngajauhan panyalindungan vaksin urang ayeuna, maksa dunya ngamimitian sadayana.

Ieu mangrupikeun résiko manusa anu teu tiasa sareng henteu kedah dipertahankeun.

Husus, di nagara-nagara dimana vaksin henteu sayogi, ancaman pikeun memicu skenario ngimpina sapertos kitu tinggi.

Kaayaan anu muncul di Afrika Kidul ayeuna ngasingkeun 8 nagara sapeuting tina perjalanan internasional sareng pariwisata sareng ngaganggu ékonomi. Ieu kedah janten panggero hudang pikeun urang sadayana.

Kantun nutup wates antara nagara ngan ukur perbaikan anu pondok pisan. Dunya ieu saling nyambung, sareng virus henteu hormat wates. Konci anu dipikanyaho ku umat manusa ayeuna nyaéta vaksin.

Ieu kalebet distribusi anu lega sareng mudahan lengkep dimana-mana, bebas tina kauntungan finansial atanapi restraints, posisi politik, sareng alesan bumi anu sanés.

nu Jaringan Pariwisata Dunya sakali deui nyauran rélaxasi peraturan patén sareng perjanjian internasional pikeun ngajamin kasadiaan anu lega sareng lengkep pikeun vaksin anu efektif di mana waé.

Pupuhu ATB Cuthbert Ncube
Cuthbert Ncube, Pupuhu Déwan Pariwisata Afrika

Jaringan Pariwisata Dunia, salaku mitra konci tina Déwan Pariwisata Afrika (ATB), karasaeun pikeun jalma-jalma di Afrika Kidul, sareng khusus ka réréncangan sareng anggota dina industri perjalanan sareng pariwisata.

Pupuhu ATB Cuthbert Ncube geus outspoken on isu distribusi vaksin sarua jeung rélaxasi syarat patén pikeun mempermudah ieu.

Kaayaan ieu butuh jalan kapamimpinan anu serius saluareun pariwisata, sareng urang sadayana kedah nyorong sareng ngadukung inisiatif naon waé anu ngajamin tujuan manusa pikeun kasadiaan vaksin.

Kapamimpinan non-egois anu épéktip di UNWTO, WHO, dina pamaréntahan, sareng dina industri konci langkung penting tibatan ayeuna.

WTN ngadukung mandat vaksin upami dirojong ku Otoritas Élmu sareng Kaséhatan, sareng pikeun anu tiasa nampi vaksin kalayan aman.

Langkung seueur ngeunaan Jaringan Pariwisata Dunia sareng kaanggotaan: www.wtn.travel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Leave a Comment