Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Spanyol Breaking News News Kawat Wisata WTN

Panundaan Majelis Umum UNWTO Didesek: WTO Ditunda Salamina!

Panundaan Majelis Umum UNWTO Didesek: WTO Ditunda Salamina!

WTO anu sanés nembé ditunda Konperénsi menteri utama ngeunaan perdagangan, direncanakeun ti 30 Nopémber di Geneva, kusabab résiko anu asalna tina varian COVID anyar. Naha UNWTO bakal nuturkeun? Sekretaris Jenderal Honorary, Jaringan Pariwisata Dunia sareng Dewan Pariwisata Afrika ngadesek UNWTO pikeun nuturkeun WTO.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Déwan Umum The Organisasi Perdagangan Dunya (WTO) Sapuk telat Jumaah (26 Nopémber) pikeun nunda Konperénsi Menteri saatos wabah galur anu tiasa ditularkeun tina virus Omicron Covid Variant B.1.1.529 nyababkeun sababaraha pamaréntahan maksakeun larangan perjalanan anu bakal nyegah seueur menteri dugi ka Jenéwa.

Aya henteu respon nalika eTurboNews ngahubungan nu Organisasi Pariwisata Dunya (UNWTO) on lamun Majelis Umum upcoming di Madrid dijadwalkeun pikeun pigura waktu anu sarua sakumaha Déwan Umum WTO bakal ditunda ogé.

Tilas Sekretaris Jenderal UNWTO Francesco Frangialli kumaha ogé ngadamel pernyataan Jumaah nyarios:

"Kunaon ancaman kaséhatan anyar sareng tina sudut pandang kuring, langkung wijaksana pikeun UNWTO sareng Spanyol nolak alesan kaséhatan anu jelas sareng kuat ieu pikeun delegasi sareng menteri angkat ka Madrid dina sababaraha dinten.

Para utusan diperkirakeun sumping ti seueur penjuru dunya. Salaku tambahan, diskriminasi de facto anu bakal nyababkeun wawakil anu cicing di nagara-nagara anu aya larangan perjalanan, khususna ti sababaraha Nagara Afrika moal tiasa ditampi pikeun Organisasi dimana pamilon kedah diperlakukeun dina léngkah anu sami.

Jaringan Pariwisata Dunya (WTM) diluncurkeun ku ngawangun deui
WTN

nu Jaringan Pariwisata Dunya éta gancang keprok pernyataan timely ieu ku Sekretaris Kahormatan - Jéndral, husus dina tempoan pentingna Majelis Umum UNWTO pikeun loba pamilon didaptarkeun ti Afrika.

Cuthbert Ncube, Pupuhu Déwan Pariwisata Afrika ayeuna ngahadiran hiji acara di Rwanda satuju sareng WTN sareng tilas Sekretaris Jenderal.

WTO

dina Organisasi Perdagangan Dunya, Konférénsi Menteri ka-12 (MC12) dijadwalkeun dimimitian dina 30 Nopémber sareng dijalankeun dugi ka 3 Désémber, tapi pengumuman larangan perjalanan sareng syarat karantina di Swiss sareng seueur nagara Éropa sanés dipimpin Ketua Déwan Umum Amb. Dacio Castillo (Honduras) nyauran rapat darurat sadaya anggota WTO pikeun nginpokeun aranjeunna ngeunaan kaayaan éta.

"Dibikeun kamajuan musibah ieu sareng kateupastian anu ditimbulkeunana, kami henteu ningali alternatif tapi ngajukeun pikeun nunda Konperénsi Menteri sareng ngahijikeun deui pas mungkin nalika kaayaan ngamungkinkeun," saur Amb. Castillo ngawartoskeun Déwan Umum. "Kuring percanten yén anjeun bakal pinuh ngahargaan kaseriusan kaayaan."

Diréktur Jéndral Ngozi Okonjo-Iweala nyatakeun yén konstrain perjalanan hartosna seueur menteri sareng delegasi senior henteu tiasa ilubiung dina rundingan pahareup-hareup dina Konperénsi. Ieu bakal ngajantenkeun partisipasi dina dasar anu sami mustahil, saur anjeunna.

Anjeunna nunjukkeun yén seueur delegasi parantos lami nyatakeun yén rapat ampir henteu nawiskeun jinis interaksi anu dipikabutuh pikeun ngayakeun rundingan rumit ngeunaan masalah anu sénsitip sacara politis.  

"Ieu sanés mangrupikeun rekomendasi anu gampang pikeun dilakukeun ... Tapi salaku Diréktur Jéndral, prioritas kuring nyaéta kaséhatan sareng kasalametan sadaya pamilon MC12 - menteri, delegasi, sareng masarakat sipil. Éta langkung saé pikeun lepat dina sisi ati-ati, ”saurna, nyatakeun yén panundaan bakal terus ngajaga WTO saluyu sareng peraturan Swiss.

Anggota WTO sapuk pikeun ngadukung saran ti Diréktur Jéndral sareng Ketua Déwan Umum, sareng aranjeunna janji pikeun terus damel pikeun ngahususkeun bédana dina topik konci.

UNWTO
UNWTO

Ieu ngan bisa ngaharepkeun yén Organisasi Pariwisata Dunya handapeun kapamimpinan kiwari Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili boga perhatian sarua pikeun menteri pariwisata, sarta understands pentingna nyadiakeun delegasi ti Afrika Kidul, Eswatini, Botswana, Zimbabwé, Zambia, jeung lianna. Nagara-nagara Afrika, Bélgia sareng Hong Kong sami-sami nengetan Organisasi Perdagangan Dunia.

Dinten ayeuna Gubernur New York di Amérika Serikat nyatakeun kaayaan darurat pikeun Nagarana, sanaos henteu aya kasus galur virus énggal anu dideteksi.
Kasus parantos dideteksi di Afrika Kidul, Botswana, Bélgia, sareng Hong Kong, sareng diperkirakeun sumebar.

Pikeun Jenéwa, éta ngimpina pikeun Organisasi Perdagangan Dunia.

Konférénsi ieu diperkirakeun salila opat taun. Sareng aya kaputusan utama anu kedah dilaksanakeun dina perdagangan dunya salaku kaputusan internal pikeun Institusi.

Fakta teuas pikeun UNWTO nyieun kaputusan ieu:

Henteu aya katangtuan dina Katetepan UNWTO anu nguruskeun kaayaan darurat éta. Hiji-hijina rujukan bisa jadi artikel 20 tina Statutes nu méré Déwan Eksekutif kapasitas pikeun nyandak sagala kaputusan diperlukeun antara dua sesi Majelis.

Upami Déwan badé mingpin, éta jelas peranna. Poin utama nyaéta henteu aya duta besar di Madrid khususna anu ngurus UNWTO, sapertos dina kasus organisasi gedé di dunya.

Seueur anu bakal gumantung kana sikep sareng kaputusan Pamaréntah Spanyol sabab éta sanés ngan ukur kaséhatan para utusan sareng kaséhatan anggota staf anu dipertaruhkeun, tapi kasalametan pangeusi Madrid.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment