Airlines palabuan udara hal hiber Bélgia Ngabobol Warta Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Warta Mecahkeun Czechia Jérman Ngabobol Warta Berita Pamaréntah News Kaséhatan Walanda Ngabobol Warta wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata Warta Breaking UK

Galur Omicron COVID-19 anyar aya di Inggris, Bélgia, Jérman, Walanda sareng Républik Ceko ayeuna

Galur Omicron COVID-19 anyar aya di Inggris, Bélgia, Jérman, Walanda sareng Républik Ceko ayeuna
Ditulis ku Harry Johnson

Sadaya 27 nagara anggota Uni Éropa sapuk pikeun samentawis ngeureunkeun perjalanan udara ti tujuh nagara Afrika kidul. Inggris, AS sareng Kanada ogé parantos ngalaksanakeun larangan anu sami.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Britania Raya parantos ngadaptarkeun dua kasus munggaran tina varian Omicron anyar COVID-19 sadinten saatos kasus galur anu munggaran, anu disangka para ilmuwan tiasa langkung nular, kacatet di Éropa.

Dinten ayeuna, juru bicara Kamentrian Kaséhatan Czech ngumumkeun yén awéwé anu balik ti liburan di Mesir parantos nguji positip pikeun naon anu dipercaya janten varian novel COVID-19. Anjeunna nambahan yén sampelna keur ditalungtik deui, kalayan konfirmasi resmi diperkirakeun ku Minggu isuk.

Otoritas Belgia sareng Jérman ogé sacara resmi ngonfirmasi datangna Omicron di buana Éropa.

Kabeneran sareng laporan ti Républik Céko, Kai Klose, menteri urusan sosial sareng integrasi di JérmanWewengkon Hesse 's, tweeted yén "varian Omicron parantos, kalayan kamungkinan anu luhur pisan, parantos sumping di Jerman." Klose ngungkabkeun yén "sababaraha mutasi khas Omicron kapanggih dina jalma anu asalna ti Afrika Kidul" dina Jumaah wengi. Individu ieu disimpen di karantina bari ngantosan urutan lengkep virus anu aya dina conto na.

Otoritas di Walanda nyanghareupan sajumlah ageung kasus Omicron anu disangka dina dinten Jumaah, nalika 61 urang dugi ka Amsterdam ti Afrika Kidul diuji positip pikeun COVID-19. Wisatawan dicandak ti bandara ka hotél caket dieu sareng terasing di dinya. Kamentrian Kaséhatan Walanda nyatakeun yén sampel anu ditalungtik "gancang-gancang [pikeun ningali] naha éta mangrupikeun varian anu prihatin, ayeuna namina 'Omicron'."

Sateuacanna dinten éta, pamaréntah Walanda ngalarang sadaya perjalanan udara ti Afrika Kidul dimana galur énggal munggaran dideteksi. Panumpang dina dua penerbangan terakhir anu datang ti dinya kedah nyéépkeun jam dina landasan, ngantosan diuji.

Bélgia gaduh bédana anu diragukeun janten bangsa munggaran di Éropa anu sacara resmi ngonfirmasi kasus Omicron. Menteri kaséhatan nagara éta, Frank Vandenbroucke, ngumumkeun dinten Kemis yén pasién anu katépaan nyaéta jalma anu henteu divaksinasi anu diuji positip pikeun COVID-19 dina 22 Nopémber.

Kamari, éta Pusat Éropa pikeun Pencegahan sareng Kontrol Panyakit (ECDC) ngingetkeun masih aya "kateupastian anu ageung anu aya hubunganana sareng transmisi, efektivitas vaksin, résiko inféksi deui sareng pasipatan sanésna tina varian Omicron." Otoritas kaséhatan EU ngagolongkeun galur éta salaku résiko "luhureun pisan".

Dina dinten anu sami, sadaya 27 nagara anggota EU sapuk pikeun samentawis ngeureunkeun perjalanan udara ti tujuh nagara Afrika kidul. Inggris, AS sareng Kanada ogé parantos ngalaksanakeun larangan anu sami.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment