Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Kanker sareng Panaliti COVID: Peran Sitokin

Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Saatos pidato bubuka anu mereun, "Perspektif Masa Depan Imunoterapi Kanker," ditepikeun ku Hadiah Nobel sareng pamenang Hadiah Tang Prof. Tasuku Honjo dina Konferensi Ahli Farmakologi Asia Pasifik ka-14 (APFP) dina 26 Nopémber, Kuliah Pemenang Hadiah Tang 2020 pikeun Biofarmaseutik. Élmu, anu diayakeun ku Tang Prize Foundation sareng The Pharmacological Society di Taiwan, lumangsung di APFP ka-14 jam 1:30 (GMT+8) dina 27 Nopémber.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Co-hosted ku Dr Wen-Chang Chang, pupuhu dewan direksi Taipei Medical University, sareng Dr. Yun Yen, pupuhu profesor di Taipei Medical University, sési husus ieu nampilkeun ceramah anu ditepikeun ku tilu juara pikeun Hadiah Tang 2020 dina Élmu Biopharmaceutical , Drs. Charles Dinarello, Marc Feldmann, sareng Tadamitsu Kishimoto, nyayogikeun inpormasi anu berharga ngeunaan peran sitokin dina peradangan sareng panyakit COVID-19 ogé kamungkinan pangobatan.

Kuliah munggaran ku Dr Dinarello, judulna "Interleukin-1: The Prime Mediator of Systemic and Local Inflammation," dimimitian ku purifikasi na pryogen leukocytic tina sél getih bodas manusa di 1971. Butuh waktu genep taun anjeunna pikeun ngaidentipikasi dua fever- ngahasilkeun molekul, engké dingaranan IL-1α jeung IL-1β. Dina 1977, hasil panalungtikan diterbitkeun dina Proceedings of National Academy of Sciences, sareng pikeun Dr Dinarello, "éta mangrupikeun léngkah anu penting dina sajarah biologi sitokin," sabab seueur jalma dina widang élmu kahirupan didorong pikeun. nalungtik pangaruh sistim imun dina fisiologi manusa. Hasilna, biologi cytokine dimekarkeun gancang. Anjeunna oge ngobrol ngeunaan kumaha sanggeus percobaan mimiti di manusa, "sajarah cytokines dipaké salaku perlakuan robah nyirorot," sarta fokus ieu bergeser ka "inhibiting cytokines, kayaning IL-1, kayaning TNF, kayaning IL-. 6.” Pikeun mantuan panongton ngartos jaringan pajeulit diwangun ku molekul pro-radang tina kulawarga IL-1, Dr. Dinarello elaborated on transduksi sinyal anggota kulawarga IL-1, ciri pro- jeung anti radang maranéhanana, sarta gejala Panyakit radang anu béda-béda, ku kituna ngagampangkeun jalan pikeun pamiarsa ngartos kana satengah kadua ceramah anu dipuseurkeun kana "aplikasi klinis blokade Il-1." Overproduksi IL-1, sakumaha ceuk Dr. Dinarello, mangrupikeun panyabab umum tina seueur panyakit. IL-1Ra, sabalikna, tiasa ngahambat Il-1αandβ, sareng ngahalangan sinyal IL-1R. Anakinra, rékombinan manusa IL-1Ra geus dihasilkeun. Éta dianggo pikeun ngubaran rematik rheumatoid sareng ogé tiasa nyegah gangguan glikemik dina diabetes tipe 2. Leuwih ti éta, canakinumab, antibodi anti-IL-1βmonoclonal hasil dikembangkeun ku Novartis, geus disatujuan dina rupa-rupa kasakit, mimitian ti kasakit turunan langka, kasakit rematik, kasakit otoimun jeung radang, nepi ka kasakit cardiovascular. Warta anu paling seru ngalibetkeun canakinumab nyaéta uji klinis, CANTOS, anu teu disangka-sangka ngabuktikeun yén canakinumab ngagaduhan peran anu penting dina ngubaran kanker. Ku alatan éta, Dr. Dinarello yakin yén blocking IL-1 bisa Usher di subuh perlakuan kanker anyar.

Panyatur kadua, Dr. Feldmann, ngabagi pandanganna ngeunaan "Narjamahkeun Wawasan Molekul dina Otoimunitas kana Terapi Éféktif." Tekenan tina satengah mimiti ceramah nya éta kumaha anjeunna manggihan yén anti TNF tiasa éféktif dina nyampurkeun rematik rheumatoid. Administrasi boh dosis tinggi atawa low ubar ieu bisa meungpeuk TNF bari ogé gancang ngurangan produksi mediator radang lianna. Dina percobaan maranéhanana saméméhna, Dr Feldmann sarta timnya nunjukkeun yén sabudeureun 50% jalma kalawan rematik rheumatoid ngabales terapi kombinasi ngagunakeun anti TNF jeung methotrexate ubar kanker. Éta nyababkeun anjeunna percanten yén "urang kedah jalan panjang sateuacan unggal pasien diubaran." Salila satengah kadua ceramah, Dr Feldmann informed kami yén "TNF mangrupakeun meditator pisan mahiwal, sabab boga dua target béda: TNF reséptor-1 (TNFR1), nu drive peradangan, sarta TNF reséptor 2, nu ngalakukeun pisan. sabalikna. Janten upami anjeun meungpeuk sadayana TNF, anjeun meungpeuk reséptor. Anjeun ngahalangan peradangan, tapi anjeun ogé nyegah usaha awak pikeun ngirangan peradangan. Ku alatan éta, anjeunna sareng rekan-rekannya "dina prosés ngahasilkeun alat" sareng parantos ngablokir TNFR1 tanpa ngarobih fungsi sél T pangaturan. Sajaba ti éta, Dr Feldmann disebutkeun poténsi anti-TNF pikeun alamat loba kaperluan médis unmet, kayaning nyampurkeun fibrosis leungeun ku injecting anti-TNF kana lontar. Nanging, anjeunna nunjukkeun dua kalemahan anu jelas tina anti-TNF anu mimiti dikembangkeun: éta ngalarang biaya sareng "éta ubar suntik." Ku kituna, pikeun ngembangkeun "obat nu leuwih murah nu bisa dikirimkeun ku sungut" bakal mawa mangpaat gede pikeun masarakat. Sapanjang ceramah, Dr Feldmann terus nyangking seueur jalma anu anjeunna atanapi nuju kolaborasi pikeun proyék-proyék sareng ékspérimén anu béda-béda, nalika anjeunna nyobian ngadorong pesen yén naon anu anjeunna pelajari tina pangalaman ieu nyaéta "kumaha carana damel sacara efektif sareng batur" pikeun mastikeun terobosan kontinyu dina panalungtikanana. Éta mangrupikeun ciri tina karirna pikeun mendakan "jalma berbakat pikeun digarap," sareng, "babarengan sareng aranjeunna," pikeun ngahontal langkung seueur "ti batan urang nyalira."

Nepikeun kuliah katilu dina topik "Interleukin-6: Ti Arthritis ka CAR-T sareng COVID-19," Dr. Kishimoto narik perhatian pamiarsa kana kumaha IL-6 kapanggih, naha IL-6 mangrupikeun molekul pleiotropik, sareng kunaon. IL-6 "tanggung jawab pikeun produksi antibodi sareng induksi peradangan." Anjeunna ogé ngajelaskeun épék IL-6 dina kasakit otoimun sareng kumaha IL-6 tiasa memicu badai sitokin. Dina awal ceramahna, Dr. Kistimoto nerangkeun yén overproduksi IL-6 parantos aya hubunganana sareng seueur panyakit, sapertos myxoma jantung, panyakit Castleman, rematik rheumatoid, sareng awal sistemik juvenile idiopathic arthritis (JIA). Pikeun nungkulan réspon radang anu disababkeun ku overproduksi IL-6, Dr. Kishimoto sareng timnya nyobian ngubaran pasien ku cara ngahalangan sinyal IL-6. Salajengna, tocilizumab, rekombinan humanized anti-IL-6 reséptor antibodi monoklonal, suksés dikembangkeun sareng parantos disatujuan pikeun dianggo di langkung ti 100 nagara pikeun pengobatan rematik rheumatoid sareng JIA. Ngeunaan kumaha produksi IL-6 diatur sareng kunaon overproduksi IL-6 sering lumangsung dina kasakit radang kronis, Dr. Kishimoto ngajelaskeun yén stabilisasi IL-6 gumantung pisan kana RNA utusan na. Pikeun nyalametkeun penderita nalangsara ti CAR-T ribut cytokine sél-ngainduksi, loba di profesi médis ayeuna bakal ngagunakeun tocilizumab mun cushion efek samping tina terapi ieu. Ningali conto ieu, Dr. Kishimoto sareng timnya ngaduga yén tocilizumab ogé tiasa mujarab pikeun ngabantosan pasien COVID-19 anu gering parah merangan badai sitokin. Sababaraha uji klinis skala ageung ngabuktikeun yén éta tiasa nurunkeun kamungkinan meryogikeun ventilasi invasif atanapi résiko maot. Kusabab ieu, Administrasi Pangan sareng Narkoba AS sareng Organisasi Kaséhatan Dunia parantos ngaluarkeun Otorisasi Pamakéan Darurat pikeun tocilizumab pikeun pengobatan pasien COVID-19. Dina kuliah ieu, Dr. Kishimoto masihan kami tinjauan komprehensif ngeunaan panalungtikan ngeunaan IL-6 anjeunna mingpin timnya dina ngalaksanakeun leuwih 50 taun kaliwat. Éta mangrupikeun perjalanan anu nyandak aranjeunna tina panilitian dasar pikeun pamekaran ubar sareng aplikasi klinis.

Tilu ceramah ieu ku pamenang Hadiah Tang 2020 dina Biopharmaceutical Science bakal ditayangkeun dina saluran YouTube Tang Prize ti 4 sonten dugi ka 7 sonten (GMT+8) dina 27 Nopémber.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment