Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

LATAM Airlines Group Ayeuna File Rencana Reorganisasi Tina Bab 11

Ditulis ku Linda S. Hohnholz

LATAM Airlines Group SA sareng afiliasina di Brazil, Chili, Kolombia, Ékuador, Peru, sareng Amérika Serikat dinten ayeuna ngumumkeun filing tina Rencana Reorganisasi ("Rencana"), anu ngagambarkeun jalan maju pikeun grup kaluar Bab 11. sasuai jeung hukum AS jeung Chilean. Rencana ieu dibarengan ku Perjangjian Rojongan Restrukturisasi ("RSA") sareng Grup Induk Ad Hoc, anu mangrupikeun grup kiridit teu aman panggedéna dina kasus Bab 11 ieu, sareng para pemegang saham LATAM tangtu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

RSA dokumén kasapukan antara LATAM, Panyekel disebut tadi leuwih ti 70% tina klaim unsecured indungna jeung Panyekel kira-kira 48% tina 2024 jeung 2026 Catetan AS, jeung shareholders tangtu nyekel leuwih ti 50% tina equity umum, tunduk kana palaksanaan dokuméntasi definitif ku pihak sareng kéngingkeun persetujuan perusahaan ku para pemegang saham. Sakumaha anu dipiboga sapanjang prosésna, sadaya perusahaan dina grup éta terus beroperasi salaku kaayaan perjalanan sareng ijin paménta.

"Dua taun ka pengker dicirikeun ku kasusah di sakumna dunya - urang kaleungitan babaturan sareng kulawarga, kolega sareng anu dipikacinta. Sarta kami geus reeled sakumaha aviation global sarta perjalanan dibawa ka standstill maya ku krisis pangbadagna kantos nyanghareupan industri urang. Bari prosés urang teu acan réngsé, kami geus ngahontal hiji milestone kritis dina jalur ka hareup finansial kuat, "ceuk Roberto Alvo, Chief Eksekutif Officer of LATAM Airlines Grup SA "Kami nganuhunkeun ka pihak anu geus datang ka tabél ngaliwatan. prosés mediasi mantap pikeun ngahontal hasil ieu, nu nyadiakeun tinimbangan bermakna ka sadaya stakeholder sarta struktur nu taat ka duanana hukum AS jeung Chilean. Infusion maranéhanana modal anyar signifikan kana bisnis urang téh bukti rojongan maranéhanana sarta kapercayaan dina prospek jangka panjang urang. Kami nganuhunkeun pikeun tim anu luar biasa di LATAM anu parantos nahan kateupastian dina dua taun ka pengker sareng ngamungkinkeun bisnis urang tetep beroperasi sareng ngalayanan para nasabah sabisa-gancang.

Tinjauan Rencana

Rencanana ngusulkeun infus $8.19 milyar ka grup ngalangkungan campuran ekuitas anyar, catetan anu tiasa dirobih, sareng hutang, anu bakal ngamungkinkeun grup kaluar tina Bab 11 kalayan dimodalan anu pas pikeun ngalaksanakeun rencana bisnisna. Saatos mecenghulna, LATAM diperkirakeun gaduh total hutang sakitar $7.26 milyar1 sareng likuiditas kirang langkung $2.67 milyar. Grup parantos netepkeun yén ieu mangrupikeun beban hutang konservatif sareng likuiditas anu pas dina periode kateupastian anu terus-terusan pikeun penerbangan global sareng bakal langkung saé posisi grup ka hareup.

Sacara husus, Plan outlines yén:

• Kana konfirmasi tina Plan, grup intends pikeun ngajalankeun hiji $800 juta kurban hak equity umum, kabuka pikeun sakabéh shareholders of LATAM luyu jeung hak preemptive maranéhanana dina hukum Chilean lumaku, jeung pinuh backstopped ku pihak milu dina RSA, tunduk kana palaksanaan dokuméntasi definitif sareng, anu aya kaitannana ka pemegang saham backstopping, nampi persetujuan perusahaan;

• Tilu kelas béda tina catetan convertible bakal dikaluarkeun ku LATAM, nu sadayana bakal preemptively ditawarkeun ka shareholders of LATAM. Sajauh henteu dilanggan ku pemegang saham LATAM salami periode hak preemptive masing-masing:

o Convertible Catetan Kelas A bakal disadiakeun ka creditors unsecured umum tangtu LATAM indungna di pakampungan (dación en pago) klaim maranéhanana diwenangkeun dina Plan;

o Convertible Notes Kelas B bakal ngalanggan sareng ngagaleuh ku pemegang saham anu dirujuk di luhur; jeung

o Convertible Catetan Kelas C bakal disadiakeun pikeun creditors unsecured umum tangtu di tukeran pikeun kombinasi duit anyar pikeun LATAM jeung pakampungan klaim maranéhna, tunduk kana watesan tangtu jeung holdbacks ku pihak backstopping.

• The catetan convertible milik Kelas Convertible B jeung C kituna bakal disadiakeun, sagemblengna atawa sawaréh, dina tinimbangan kontribusi duit anyar pikeun jumlah agrégat kurang leuwih $4.64 milyar pinuh backstopped ku pihak ka RSA, tunduk kana resi ku nu backstopping shareholders tina persetujuan perusahaan;

• LATAM bakal ngumpulkeun fasilitas kiridit revolving anyar $500 juta jeung kira-kira $2.25 milyar dina total pembiayaan hutang duit anyar, diwangun ku boh pinjaman istilah anyar atawa beungkeut anyar; jeung

• Grup ogé dipaké sarta intends ngagunakeun Bab 11 prosés pikeun refinance atawa ngajadikeun amandemen leases pre-petisi grup, fasilitas kiridit revolving, sarta fasilitas mesin cadang.

Inpormasi Tambahan

Sidang pikeun nyatujuan kacukupan Bab 11 Pernyataan Panyingkepan sareng nyatujuan prosedur voting diperkirakeun dilaksanakeun dina Januari 2022, kalayan waktos khusus gumantung kana kalénder Pangadilan. Lamun Pernyataan Panyingkepan disatujuan, grup bakal ngamimitian solicitation salila eta bakal neangan persetujuan ti Plan ti creditors. LATAM nyuhunkeun sidang pikeun ngonfirmasi Rencana anu dilaksanakeun dina Maret 2022.

Kanggo inpormasi anu langkung lengkep, LATAM parantos nyiptakeun halaman wéb khusus: www.LATAMreorganizacion.com, dimana pamangku kapentingan tiasa mendakan inpormasi konci tambahan ngeunaan pengumuman ieu. Grup éta ogé parantos ngadamel hotline pikeun patarosan anu aya hubunganana sareng Bab 11, anu tiasa diaksés di:

• (929) 955-3449 atawa (877) 606-3609 (AS jeung Kanada)

• 800 914 246 (Chili)

• 0800 591 1542 (Brasil)

• 01-800-5189225 (Kolombia)

• (0800) 78528 (Peru)

• 1800 001 130 (Ékuador)

• 0800-345-4865 (Argentina)

Éta ogé ngagaduhan email khusus pikeun patarosan anu aya hubunganana sareng reorganisasi di [email dijaga]

LATAM disarankan dina prosés ieu ku Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP sareng Claro & Cia. salaku panaséhat hukum, FTI Consulting salaku panaséhat kauangan, sareng PJT Partners salaku bankir investasi.

The Parent Ad Hoc Group, anu dipimpin ku Sixth Street, Strategic Value Partners, sareng Sculptor Capital, disarankan ku Kramer Levin Naftalis & Frankel LLP, Bofill Escobar Silva, sareng Coeymans, Edwards, Poblete & Dittborn salaku panaséhat hukum sareng Evercore salaku investasi. bankir.

Pamegang saham anu dirujuk di luhur diwangun ku (a) Delta Air Lines, Inc., disarankan ku Davis Polk & Wardwell LLP, Barros & Errázuriz Abogados, sareng Perella Weinberg Partners LP salaku panaséhat hukum sareng bankir investasi, (b) Grup Cueto sareng Eblen Grup,2 disarankan ku Wachtell, Lipton, Rosen & Katz jeung Cuatrecasas salaku panaséhat hukum, jeung (c) Qatar Airways Investment (UK) Ltd., disarankan ku jeung Alston & Bird LLP, Carey Abrogados, jeung HSBC salaku panaséhat hukum jeung bankir investasi. . Sababaraha pemegang saham ieu disarankan dina kapasitas masing-masing ku Greenhill & Co., LLC sareng ASSET Chile, SA salaku panaséhat ko-finansial.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment

1 Comment

  • Explore the multidisciplinary solutions we have for your complex challenges and opportunities. Although individual states in the United States have laws that govern the relationship between debtors and their creditors, insolvency law.