Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Kanada Ayeuna Pareuman Perjalanan ka Nagara-nagara Afrika Kidul Kusabab Omicron

Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Otoritas kaséhatan masarakat di Afrika Kidul parantos mastikeun yén varian perhatian COVID-19 anyar (B.1.1.529) parantos dideteksi di nagara éta. Salila 24 jam katukang, varian ieu - dingaranan Omicron ku Organisasi Kaséhatan Dunia - ogé parantos dideteksi di nagara-nagara sanés. Dina waktos ayeuna, varian teu acan dideteksi di Kanada.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ti mimiti pandémik, Pamaréntah Kanada parantos ngalaksanakeun langkah-langkah di wates urang pikeun ngirangan résiko impor sareng pangiriman COVID-19 sareng varian na di Kanada anu aya hubunganana sareng perjalanan internasional. Dinten ayeuna, Menteri Angkutan, Anu Mulia Omar Alghabra sareng Menteri Kaséhatan, Anu Dihormat Jean-Yves Duclos, ngumumkeun ukuran wates énggal pikeun ngajagaan kasehatan sareng kasalametan urang Kanada.

Salaku ukuran pancegahan, dugi ka 31 Januari 2022, Pamaréntah Kanada ngalaksanakeun ukuran wates anu ditingkatkeun pikeun sadaya wisatawan anu parantos aya di daérah Afrika Kidul - kalebet Afrika Kidul, Eswatini, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambik, sareng Namibia - dina jero rohangan. panungtungan 14 poé saméméh anjog di Kanada.

Kawarganagaraan asing anu ngumbara di salah sahiji nagara ieu dina 14 dinten sateuacana moal diidinan asup ka Kanada.

Warga Kanada, warga permanén sareng jalma anu statusna handapeun Undang-undang India, henteu paduli status vaksinasina atanapi gaduh sajarah tés positip pikeun COVID-19, anu parantos aya di nagara-nagara ieu dina 14 dinten sateuacana bakal tunduk kana tés anu ditingkatkeun. , saringan, sareng ukuran karantina.

Jalma-jalma ieu bakal diperyogikeun, dina 72 jam angkat, tés molekuler COVID-19 négatip anu valid di nagara katilu sateuacan neraskeun perjalanan ka Kanada. Nalika sumping ka Kanada, henteu paduli status vaksinasina atanapi gaduh sajarah tés positip pikeun COVID-19, aranjeunna bakal langsung diuji. Sadaya wisatawan ogé bakal diwajibkeun ngalengkepan tés dina dinten ka-8 saatos sumping sareng karantina salami 14 dinten

Sadaya wisatawan bakal dirujuk ka pejabat Badan Kaséhatan Umum Kanada (PHAC) pikeun mastikeun aranjeunna gaduh rencana karantina anu cocog. Anu sumping ku hawa bakal diwajibkeun cicing di fasilitas karantina anu ditunjuk bari ngantosan hasil tés datangna. Aranjeunna moal diidinan teras-terasan dugi ka rencana karantinana disatujuan sareng aranjeunna nampi hasil tés datangna négatip.

Anu dugi ka darat tiasa diidinan langsung ka lokasi isolasi anu cocog. Upami aranjeunna henteu ngagaduhan rencana anu cocog - dimana aranjeunna moal gaduh kontak sareng saha waé anu teu acan angkat - atanapi henteu gaduh angkutan pribadi ka tempat karantina, aranjeunna bakal diarahkeun cicing di fasilitas karantina anu ditunjuk. 

Bakal aya paningkatan panilitian rencana karantina pikeun wisatawan ti nagara-nagara ieu sareng pangawasan anu ketat pikeun mastikeun wisatawan matuh kana ukuran karantina. Salajengna, para wisatawan, henteu paduli status vaksinasina atanapi parantos gaduh sajarah tés positip pikeun COVID-19, anu parantos lebet Kanada ti nagara-nagara ieu dina 14 dinten kapengker bakal dikontak sareng diarahkeun pikeun diuji sareng karantina bari ngantosan. hasil tés éta. Henteu aya pengecualian khusus anu disayogikeun dina sarat anyar ieu.

Pamaréntah Kanada mamatahan urang Kanada pikeun nyingkahan perjalanan ka nagara-nagara di daérah ieu sareng bakal teras-terasan ngawas kaayaan pikeun nginpokeun tindakan ayeuna atanapi ka hareup.

Kanada terus ngajaga tés molekular pra-éntri pikeun wisatawan internasional anu divaksinasi sareng henteu divaksinasi anu sumping ti nagara mana waé pikeun ngirangan résiko impor COVID-19 kalebet varian. PHAC ogé parantos ngawaskeun data kasus, ngalangkungan uji acak wajib nalika asup ka Kanada.

Pamaréntah Kanada bakal terus ngira-ngira kaayaan anu ngembang sareng nyaluyukeun ukuran wates upami diperyogikeun. Nalika dampak sadaya varian terus dipantau di Kanada, vaksinasi, digabungkeun sareng kasehatan masarakat sareng ukuran individu, damel pikeun ngirangan panyebaran COVID-19 sareng varian na.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment