Ethiopian Airlines sareng IDC badé ngaluncurkeun Zambia Airways énggal

Ethiopian Airlines sareng IDC badé ngaluncurkeun Zambia Airways énggal
Ethiopian Airlines sareng IDC badé ngaluncurkeun Zambia Airways énggal
Ditulis ku Harry Johnson

Ethiopian boga 45 persén stake dina joint venture bari Industrial Development Corporation Limited (IDC) nahan 55 persén, nu shareholders geus nyumbang USD30 juta di ibukota nuju ngadegna maskapai nu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ethiopian Airlines, grup penerbangan panggedéna di Afrika, ngabagéakeun ngumumkeun yén éta parantos nyéépkeun persiapan pikeun peluncuran Kapal Pembawa Nasional Zambia dina usaha patungan sareng Industrial Development Corporation Limited (IDC). Ethiopian boga 45 persén stake dina joint venture bari Industrial Development Corporation Limited (IDC) nahan 55 persén, nu shareholders geus nyumbang USD30 juta dina modal pikeun ngadegna maskapai.

Zambia Airways (ZN) anyar bakal ngiringan langit Afrika sareng penerbangan domestik awalna ti Lusaka ka Ndola dina 1 Désémber 2021 sareng éta bakal beroperasi dina frekuensi genep sareng lima kali saminggu ka Ndola sareng Livingstone, masing-masing. Rute domestik anu sanés ka Mfuwe sareng Solwezi bakal nuturkeun sateuacan ngenalkeun tujuan régional, ka Johannesburg sareng Harare, kana jaringanna dina kuartal kahiji 2022.

Mr. Tewolde GebreMariam, Grup CEO Ethiopian Airlines nyarita: "The
partnership equity strategis dina launching pamawa nasional Zambia urang mangrupa bagian tina
Visi kami 2025 sababaraha strategi hub di Afrika. Ethiopian komitmen ka na
rencana pertumbuhan di kolaborasi jeung operator Afrika jeung anyar Zambia Airways
bakal janten hub anu kuat di Afrika Tengah sareng Kidul nganggo doméstik,
konektipitas hawa régional jeung ahirna internasional pikeun panumpang jeung kargo ka
tujuan utama di Wétan Tengah, Eropa sareng Asia, anu bakal ningkatkeun
integrasi sosioekonomi sareng industri pariwisata di Zambia sareng daérah.

Ngaliwatan sababaraha strategi hub na di Afrika, Ethiopian Airlines ayeuna ngoperasikeun hub di Lomé (Togo) sareng ASKY Airlines, Malawian di Lilongwe (Malawi), Tchadia di N'Djamena (Chad) sareng Ethiopian Mozambik di Maputo (Mozambik) bari gaduh saham anu parantos kaala di operator nasional Guinea sareng Républik Démokratik Kongo. .

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN