Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Cina sareng Afrika Kerjasama Kuat Ngalawan COVID-19

Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Cina bakal nyayogikeun tambahan samilyar dosis vaksin COVID-19 ka Afrika, ngalaksanakeun 10 proyék pikeun ngirangan kamiskinan sareng tatanén, sareng ngalaksanakeun langkung seueur program sareng Afrika di sababaraha daérah, ngumumkeun Présidén Xi Jinping dina Senén nalika nyarios upacara bubuka rapat. via link video.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Silaturahim Cina-Afrika diharepkeun bakal terus mekar sabab gawé babarengan leuwih deepened di sagala rupa wewengkon sanggeus lumangsung Konférénsi Menteri 8 Forum on Cina-Afrika Kerjasama (FOCAC) dilaksanakeun di Dakar, Sénégal.

Ngajelaskeun rusiah tina silaturahim Cina-Afrika sareng ningali ka hareupna hubunganana, anjeunna nyorot persatuan ngalawan pandémik, ningkatkeun kerjasama praktis, ngamajukeun pangwangunan héjo, sareng ngajaga kaadilan sareng kaadilan.

Kerjasama ngalawan COVID-19

"Pikeun ngahontal target anu diatur ku Uni Afrika pikeun vaksinasi 60 persén penduduk Afrika ngalawan COVID-19 ku 2022, Cina bakal nyayogikeun deui samilyar dosis vaksin ka Afrika, dimana 600 juta dosis bakal disayogikeun gratis," saur Xi. .

Dina waktos anu paling hese dina perang Cina ngalawan wabah COVID-19, nagara-nagara Afrika sareng organisasi régional sapertos Uni Afrika (AU) nyayogikeun dukungan anu kuat ka China. Saatos COVID-19 nyerang Afrika, Cina nyayogikeun 50 nagara Afrika sareng Komisi AU sareng vaksin COVID-19.

"Cina moal pernah hilap silaturahim jero nagara-nagara Afrika," saur Xi, nambahan yén China ogé bakal ngalaksanakeun 10 proyék médis sareng kaséhatan pikeun nagara-nagara Afrika sareng ngirim 1,500 anggota tim médis sareng ahli kaséhatan masarakat ka Afrika.

Awal minggu ieu, gedong utama markas anu dibiayaan Cina pikeun Pusat Pengendalian sareng Pencegahan Panyakit Afrika parantos réngsé sacara struktural.

Kerjasama praktis dina sagala rupa wewengkon

Cina bakal gawé bareng Afrika rék dilegakeun dagang jeung investasi, babagi pangalaman dina alleviation kamiskinan, sarta nguatkeun gawé babarengan dina ékonomi digital sarta énergi renewable, ceuk Xi.

Cina bakal ngirim 500 ahli tatanén ka Afrika, gawé bareng raket jeung nagara Afrika pikeun nerapkeun salapan proyék utama dina kasehatan, alleviation kamiskinan, dagang, investasi, inovasi digital, ngembangkeun héjo, wangunan kapasitas, bursa budaya jeung kaamanan, anjeunna ditambahkeun.

Saprak ngadegna FOCAC, pausahaan Cina geus ngamangpaatkeun rupa-rupa dana pikeun mantuan nagara-nagara Afrika ngawangun jeung ningkatkeun leuwih ti 10,000 km karéta api, ampir 100,000 km jalan raya, ampir 1,000 sasak jeung 100 palabuhan, sarta 66,000 km jaringan transmisi jeung distribusi listrik, nurutkeun kana kertas bodas judulna "Cina jeung Afrika dina Era Anyar: A Partnership of Sarua" dirilis dina Jumaah.

Ngawangun komunitas Cina-Afrika sareng masa depan anu dibagikeun

Taun ieu nandaan ulang taun ka-65 mimiti hubungan diplomatik antara Cina sareng nagara-nagara Afrika.

Ngagungkeun sumanget silaturahim sareng gawé babarengan Cina-Afrika, Xi nyatakeun yén éta ngagambarkeun pangalaman dua pihak pikeun ngabagi kakayaan sareng kacelakaan sareng janten sumber kakuatan pikeun ningkatkeun hubungan China-Afrika.

Salila 65 taun katukang, Cina jeung Afrika geus ngajalin fraternity unbreakable dina perjuangan ngalawan imperialisme jeung kolonialisme, sarta embarked on jalur béda gawé babarengan dina lalampahan ka arah pangwangunan jeung revitalisasi, cenahna.

"Barengan, kami parantos nyerat bab anu saé pikeun silih bantosan di tengah parobihan anu rumit, sareng nyetél conto anu saé pikeun ngawangun jinis hubungan internasional anu énggal," saurna.

Xi neraskeun prinsip-prinsip kawijakan Afrika Cina: kajujuran, hasil nyata, kaakraban sareng iman anu saé, sareng ngudag kapentingan anu langkung ageung sareng kapentingan anu sami.

Atas prakarsa Cina sareng nagara-nagara Afrika, FOCAC diresmikeun dina Konperénsi Menteri munggaran di Beijing dina Oktober 2000, kalayan tujuan pikeun ngaréspon kana tantangan anu muncul tina globalisasi ékonomi sareng milarian pangwangunan umum.

FOCAC ayeuna gaduh 55 anggota, kalebet Cina, 53 nagara Afrika anu gaduh hubungan diplomatik sareng China, sareng Komisi AU.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment