News Kaséhatan wartos Amérika Serikat megatkeun News

Omicron ayeuna aya di Amérika Serikat: Dikonfirmasi ku CDC

Studi CDC anu héran nembé dikaluarkeun ngeunaan éféktivitas vaksin COVID-19

Amérika anu divaksinasi lengkep anu sumping ti Afrika Kidul turun sareng varian Omicron COVID-19 énggal, naékkeun lonceng alarem di sakumna AS

Nyitak Friendly, PDF & Email

Departemen Kaséhatan Umum California sareng San Fransisco parantos ngonfirmasi yén kasus anyar COVID-19 diantara hiji individu di California disababkeun ku varian Omicron (B.1.1.529). Individu éta saurang musafir anu balik ti Afrika Kidul dina 22 Nopémber 2021. Individu éta, anu divaksinasi pinuh sareng ngagaduhan gejala hampang anu ningkat, ngakarantina diri sareng ti saprak nguji positip. Sadaya kontak caket parantos dikontak sareng parantos diuji négatip.

Sequencing génomik dilaksanakeun di University of California, San Fransisco jeung runtuyan ieu dikonfirmasi di CDC salaku konsisten jeung varian Omicron. Ieu bakal janten kasus munggaran COVID-19 anu dikonfirmasi disababkeun ku varian Omicron anu dideteksi di Amérika Serikat. 

Dina 26 Nopémber 2021, Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO) ngagolongkeun varian anyar, B.1.1.529, salaku Varian Keprihatinan sareng dingaranan Omicron sareng dina 30 Nopémber 2021, Amérika Serikat ogé ngagolongkeun éta salaku Varian tina Kaprihatinan. CDC parantos aktip ngawaskeun sareng nyiapkeun varian ieu, sareng kami bakal teras-terasan damel sareng mitra kaséhatan umum AS sareng global sareng industri pikeun diajar langkung seueur. Sanajan deteksi Omicron, Delta tetep galur utama di Amérika Serikat.

Munculna panganyarna tina varian Omicron (B.1.1.529) salajengna nekenkeun pentingna vaksinasi, boosters, sarta strategi pencegahan umum diperlukeun pikeun ngajaga ngalawan COVID-19. Sarerea 5 sarta heubeul kedah meunang boosters divaksinasi dianjurkeun pikeun dulur 18 taun sarta heubeul.  

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment