Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Pasén Kanker Payudara Tahap Awal Ayeuna Bisa Ngahindarkeun Kémoterapi

Dina pangajaran, awéwé postmenopausal kalawan 1 nepi ka 3 titik positif sarta Recurrence Score® hasil 0 nepi ka 25 némbongkeun euweuh kauntungan tina kémoterapi sanggeus median lima taun nurutan-up, hartina maranéhna berpotensi bisa nyingkahan efek samping négatip tina perlakuan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Exact Sciences Corp dinten ngumumkeun yén data tina Rx pikeun titik Positif, Éndokrin responsif Kanker Payudara, atanapi RxPONDER, sidang diterbitkeun dina The New England Journal of Medicine.i Panalitian, dipimpin ku Jaringan Panaliti Kanker SWOG bebas sareng disponsoran ku National Cancer Institute (NCI), suksés netepkeun mangpaat kémoterapi dina tahap awal, pasien kanker payudara titik-positip sareng Oncotype DX Breast Recurrence Score® hasil 0 dugi ka 25. Hasil awal RxPONDER dilaporkeun dina Kanker Payudara San Antonio 2020. Symposium (SABCS). Papanggihan ayeuna parantos dikonfirmasi dina publikasi peer-reviewed ieu.

Anu penting, henteu aya kauntungan kémoterapi anu dititénan henteu paduli jumlah titik anu kapangaruhan, kelas tumor atanapi ukuranana. Dina awéwé premenopausal kalawan 1 nepi ka 3 titik positif, kauntungan kémoterapi signifikan sacara statistik dititénan.

Kira sapertilu pasien didiagnosis kalawan reséptor hormon (HR) -positip, kanker payudara mimiti HER2-négatip boga tumor nu geus sumebar ka titik limfa maranéhanana. Seuseueurna pasien ieu ayeuna nampi kémoterapiii sanaos sakitar 85% di antarana gaduh hasil Skor Kambuh 0 dugi ka 25.iii Salaku tambahan, sakitar dua ti tilu pasien kanker payudara tahap awal anu postmenopausal.iv

Dumasar hasil RxPONDER, National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) v ngamutahirkeun tungtunan na pikeun kanker payudara sareng ngakuan tés Oncotype DX Breast Recurrence Score salaku hiji-hijina tés anu tiasa dianggo pikeun prediksi kauntungan kémoterapi dina payudara tahap awal. penderita kanker kalawan 1 nepi ka 3 titik limfa axillary positif, kaasup micrometastases.vi Tés Oncotype DX ayeuna hijina tés digolongkeun salaku "dipikaresep" kalawan tingkat pangluhurna bukti pikeun titik-négatip sarta postmenopausal titik-positip (1 nepi ka 3 titik positif). ) pasien. Salaku tambahan, NCCN nyarankeun mertimbangkeun tés pikeun meunteun prognosis dina pasién positip titik premenopausal anu calon kémoterapi.

Salah sahiji uji klinis pangbadagna dina titik-positip, HR-positip, HER2-négatip kanker payudara mimiti, RxPONDER enrolled leuwih ti 5,000 awéwé jeung nepi ka tilu titik positif. Prospektif, randomized ulikan Phase III ieu dipigawé di 632 situs di salapan nagara - Amérika Serikat, Kanada, Mexico, Kolombia, Irlandia, Perancis, Spanyol, Koréa Kidul jeung Arab Saudi. Awéwé anu gaduh hasil Skor Kambuh 0 dugi ka 25 sacara acak dirawat kalayan terapi hormon nyalira atanapi kémoterapi dituturkeun ku terapi hormon. Pasén acak dikelompokkeun dumasar kana hasil Skor Kambuh, status ménopause sareng jinis operasi titik limfa. Nganalisa salajengna sareng nuturkeun pasien tambahan direncanakeun ku penyidik ​​​​SWOG.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment