Lamun Anjeun Saré Leuwih Penting Ti Sabaraha Lila Anjeun Saré

Panaliti di ZOE, perusahaan élmu kaséhatan, sareng tim internasional élmuwan sare sareng métabolisme anu kasohor di dunya ti Inggris, AS, Swédia, Italia, sareng Spanyol, mendakan yén panyimpangan tina rutin sare biasa (nyaéta, gaduh kabiasaan anu luar biasa. telat peuting), kitu ogé ngabogaan waktu sare engké, sacara umum, pakait sareng réspon glukosa getih goréng pikeun sarapan isuk-isuk, nu bisa mangaruhan kaséhatan hiji jalma sarta, kahareupna beurat maranéhanana.          

Papanggihan panganyarna ieu mangrupikeun bagian tina ZOE PREDICT, kajian élmu gizi anu paling jero di dunya, sareng parantos diterbitkeun dinten ayeuna dina jurnal Éropa terkemuka, Diabetologia. Salaku ulikan sare anu paling éksténsif ngeunaan jenisna - sakitar 10 kali langkung ageung tibatan panilitian anu dibandingkeun - wahyu ieu dipasangkeun sareng téknologi digital inovatif ZOE bakal ngamungkinkeun perusahaan pikeun nganteurkeun saran pribadi pikeun ningkatkeun kaséhatan sareng beurat anggota.

Takeaways konci:

• Saré penting pikeun ngatur kaséhatan métabolik, sarta kombinasi duanana tungtunan sare umum tur leuwih pribadi kamungkinan jadi diperlukeun pikeun ngaktipkeun individu pikeun ngaleutikan résiko maranéhanana panyakit métabolik, kayaning diabetes, darah tinggi (hipertensi) jeung obesitas.

• ZOE PREDICT mangrupikeun panilitian panggedéna di dunya pikeun ngumpulkeun data anu detil sareng jero ngeunaan bobo sareng nutrisi. Ulikan khusus ngeunaan sare ieu mangrupikeun anu panggedéna pikeun ngagunakeun ukuran sare objektif, ngawaskeun glukosa kontinyu sareng tés tantangan métabolik standar.

• Ngabogaan sare wengi goréng urang ieu pakait sareng respon gula getih kirang cageur mun sarapan isuk handap, euweuh urusan naon sarapan individu urang pilihan.

• Ngabogaan pola sare mingguan henteu teratur ieu pakait sareng kontrol gula getih goréng, berpotensi ngarah kana tantangan kaséhatan jangka pondok tur panjang.  

• Papanggihan ulikan ieu bisa nginpokeun strategi gaya hirup pikeun ngaronjatkeun kadar glukosa getih postprandial, fokus kana rutin waktu sare saméméhna tur maximizing kualitas luhur sare uninterrupted.

Saré wengi anu saé parantos lami dikenal salaku bagian inti tina gaya hirup séhat. Sanajan kumaha sare fits kalawan diet jeung aktivitas fisik, teu acan sagemblengna jelas. Kanyataanna, peneliti saméméhna geus kapanggih yén saré goréng atawa teuing saeutik numbu ka kontrol gula getih goréng di urang jeung diabetes tapi extent nu hubungan ieu dilaksanakeun nepi di jalma cageur geus sakitu legana teu dipikawanoh nepi ka ayeuna. Tim peneliti ZOE ngagunakeun data tina ulikan ZOE PREDICT, dimana 953 sukarelawan séhat dituturkeun salami dua minggu. Antukna, pamilon tuang sauntuyan tuangeun standar, sareng ngagem glukosa getih sareng monitor gerakan pikeun ngukur réspon gula getih sareng bobo (catetan: bobo henteu dimanipulasi pikeun percobaan).

Élmuwan ngukur total durasi ti waktos pamilon bobo dugi ka hudang, ogé kualitas bobo. Aranjeunna teras nganalisis pola bobo jalma salami dua minggu, sareng ngabandingkeunana ngalawan réspon gula getihna kana tuangeun anu ngandung jumlah karbohidrat, protéin sareng lemak.

Nyambungkeun Titik

Ngaliwatan panalungtikan maranéhanana, para élmuwan manggihan yén di sakuliah sadaya pamilon, bade ranjang leuwih awal tinimbang saré leuwih lila sigana hadé pikeun kaséhatan métabolik - kaayaan anu diukur ku runtuyan faktor anu némbongkeun kumaha cageur anjeun ayeuna, kitu ogé kumaha kamungkinan Anjeun ngamekarkeun kaayaan kronis serius engké dina kahirupan. Pamilon anu badé bobo teras-terasan ngagaduhan réspon gula getih anu langkung parah pikeun sarapan énjing-énjing, sanaos hudang telat, dibandingkeun sareng jalma-jalma anu saré pikeun waktos anu sami tapi bobo sateuacanna sonten.

Salaku tambahan, data ngungkabkeun yén gaduh sare wengi anu kaganggu pakait sareng réspon gula getih anu kirang séhat pikeun sarapan énjing. Alternatipna, sacara individu, nempel kana rutinitas sare normal sareng ngahindarkeun wengi anu luar biasa nyababkeun réspon gula getih anu langkung séhat pikeun sarapan énjing-énjing. Ieu penting sabab réspon gula getih anu teu séhat saatos tuang parantos dihubungkeun sareng résiko ningkat tina diabetes tipe 2 atanapi panyakit jantung.

Salajengna, gaduh pola sare mingguan anu henteu teratur sareng waktos sare anu teu konsisten sareng durasi sare variabel ogé aya hubunganana sareng kontrol gula getih anu langkung goréng. Ieu tiasa ngabantosan ngajelaskeun 'jetlag sosial,' anu disababkeun ku pergeseran jadwal sare anu dirasakeun ku seueur jalma dina dinten-dintenna, dibandingkeun sareng dinten damel, sareng parantos kabuktian aya hubunganana sareng kaséhatan anu langkung goréng, suasana anu parah, sareng ningkat. sleepiness jeung kacapean.

Anu pamungkas, tim manggihan yén gajih tinggi jeung sarapan karbohidrat tinggi ngarah ka réspon gula getih dikawasa hadé ti ngan ngabogaan inuman sugary. Pananjung ieu tiasa janten relevan pikeun jalma-jalma anu resep kana inuman énérgi atanapi permen pikeun sarapan salaku pick-me-up saatos wengi. Upami diulang sacara teratur, réspon glukosa getih anu goréng tiasa ningkatkeun résiko masalah kaséhatan métabolik sapertos diabetes, obesitas sareng panyakit jantung. Janten, ngajaga kadar gula getih mangrupikeun bagian anu penting pikeun tetep séhat sareng komponén konci program ZOE pikeun alesan ieu.

Hasil ieu negeskeun peran penting anu dimaénkeun ku sare dina kesejahteraan sareng kamampuan pikeun ngahontal gaya hirup séhat, ogé pentingna bobo anu cukup, kualitas luhur sareng nilai mareuman lampu sateuacana nalika mungkin.

Panaliti utama dina pangajaran sareng anggota Dewan Penasihat Ilmiah ZOE, Profesor Paul Franks ti Universitas Lund di Swédia, nyarios: "Kanggo sabagéan ageung jalma, durasi sare sareng waktosna mangrupikeun faktor anu tiasa dimodifikasi, janten teu sare, atanapi gaduh jadwal sare anu kaganggu. terserah urang pikeun ngarobah. ” Franks nambihan, "Nginjeum tina waktos hudang anjeun sareng ngémutan pinjaman bobo henteu kantos dilakukeun tanpa ngahasilkeun bunga. Malah ngan sapeuting mangaruhan cara awak urang métabolismekeun dahareun jeung kumaha tingkat gula getih dikontrol.

Dr Sarah Berry, maca élmu gizi di Jurusan Élmu Gizi di King's College, London, sareng Lead Nutritional Scientist di ZOE, ngaku, "Saré mangrupikeun pilar konci kaséhatan sareng diet, kagiatan fisik sareng kaséhatan méntal. Tapi, hiji tina tilu jalma henteu cekap bobo. Jalma anu teu cukup sare boga résiko 40 persén leuwih luhur keur obese sarta aya dina resiko leuwih luhur panyakit cardiovascular jeung diabetes. Jalma-jalma anu sami ieu condong tuang langkung kalori, milih jajanan anu teu séhat, kirang rupa-rupa dina dietna sareng gaduh kualitas diet anu goréng kalayan serat anu rendah sareng asupan buah sareng sayuran. Pondokna, ulikan kami nunjukeun yen sare kudu meunang leuwih perhatian.

Tim Spector, ko-pangadeg ilmiah ZOE sareng profesor epidemiologi genetik di King's College London, nyatakeun, "Sapertos diet, teu aya pendekatan anu cocog pikeun sadayana pikeun nyarankeun jam sare anu tepat. Tapi, ayeuna urang tiasa mastikeun aya pendekatan anu disarankeun pikeun iraha sareng kumaha urang bobo. Spector neraskeun, "Pikeun jalma-jalma ngarasa kakuatan sareng yakin kana kamampuan pikeun ngalakukeun tindakan kalayan kaséhatan, pendidikan penting. Panaliti mutakhir kami digabungkeun sareng wawasan pribadi ZOE ngabantosan urang pendak sareng jalma dimana waé aranjeunna dina perjalanan sareng nyayogikeun peta jalan anu didukung sains pikeun ngahontal parobihan sareng mekar.

5 Tips Saré Didukung Élmu pikeun Ngarojong Kaséhatan Métabolik

• Urutan Up Konsistensi: Jieun rutin sare anu hade jeung lengket eta sapanjang minggu.

• Jieun Reservasi Awal…kalayan Ranjang Anjeun: Sare leuwih awal unggal peuting tinimbang pencét snooze isuk-isuk.

• Nyetél Wanda: Pastikeun pangkeng téh sepi, poék jeung tiis, ulah dahar jeung nginum telat peuting, sarta rencanana cukup waktu pikeun unwind sarta bersantai saméméh nganiaya jarami.

• Mimitian Poé Katuhu: Hasil tina ulikan PREDICT ZOE nunjukkeun yén naon anu didahar hiji jalma sarua pentingna jeung nalika jalma dahar. Kusabab épék dahareun rupa-rupa lega antara individu, grab a sarapan nu séhat pikeun awak anjeun (pikir: bungbuahan sarta sayuran) tinimbang sarapan tinggi-carb pikeun dorongan énergi pangalusna isuk-isuk. 

• Nyaho Awak anjeun: Candak tés komprehensif nu nangtukeun Prévalénsi baktéri "saé" jeung "goréng" dina peujit Anjeun nu numbu ka kaséhatan métabolik, kitu ogé gula getih jeung réspon lemak getih kana dahareun jadi Anjeun bisa ngadalikeun awak anjeun. kaséhatan sorangan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

By Linda Hohnholz, eTN editor

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.