Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Hawaii Megatkeun Warta News Kaséhatan HITA Industri silaturahmi wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Kasus Hawaii Omicron Ayeuna Dideteksi

Gambar kahadean tina Gerd Altmann ti Pixabay
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Hiji jalma di Hawaii anu saacanna ngagaduhan COVID-19 parantos nguji positip pikeun varian Omicron. Individu ieu henteu pernah divaksinasi sareng henteu gaduh riwayat perjalanan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Divisi Laboratorium Propinsi (SLD) Departemen Kaséhatan Hawai'i (DOH) negeskeun yén varian SARS-CoV-2 B.1.1.529, ogé katelah varian Omicron, parantos dideteksi di kapuloan.

"Ieu sanés alesan pikeun panik, tapi éta alesan pikeun prihatin. Éta panginget yén pandémik nuju lumangsung. Urang kedah ngajaga diri ku cara divaksinasi, nganggo masker, ngajauhan sabisa-bisa sareng ngahindarkeun balaréa," saur Diréktur Kaséhatan Dr. Elizabeth Char, FACEP.

Dina Senén Diagnostic Laboratory Services, Inc. (DLS) ngaidentipikasi spésimén sareng petunjuk molekular anu nunjukkeun yén éta tiasa Omicron. Divisi Laboratorium Propinsi dipigawé expedited sakabeh génom sequencing jeung kiwari ditangtukeun spésimén éta varian Omicron.

Individu anu positif COVID-19 nyaéta warga O'ahu kalayan gejala sedeng anu saacanna katépaan ku COVID-19, tapi henteu pernah divaksinasi.

Ieu kasus sumebarna masarakat. Individu teu boga sajarah iinditan.

Varian Omicron parantos dideteksi di sahenteuna 23 nagara sareng sahenteuna dua nagara bagian sanés.

"Sapanjang pandémik, laboratorium nagara DOH parantos janten pamimpin dina ngalaksanakeun sekuensing génomik COVID-19, nyaéta kumaha varian Omicron diidentifikasi. Sistem panjagaan urang jalan. Pengumuman ieu janten panginget pikeun ati-ati pisan ngajaga diri sareng jalma anu dipikacinta, khususna dina usum liburan," saur Epidemiologist Nagara Dr Sarah Kemble.

"Layanan Laboratorium Diagnostik, Inc. (DLS) parantos damel caket sareng Dinas Kaséhatan ti mimiti pandémik," saur Dr Chris Whelen, Wakil Présidén sareng Diréktur Téknis pikeun Mikrobiologi sareng Diagnostik Molekul. "Nalika kami mendakan turunna gén spike, anu mangrupikeun petunjuk molekular yén virus éta tiasa janten varian omicron, kami langsung ngalaporkeun ka DOH State Laboratories sareng ngirim aranjeunna conto pikeun urutan."

Saha waé anu dikontak ku panyidik ​​​​kasus ti DOH dipénta punten gawé bareng dina usaha ngalambatkeun panyebaran COVID-19. Saha waé anu ngagaduhan gejala dipénta pikeun diuji sareng nyingkahan jalma sanés. Jalma anu henteu divaksinasi anu caket sareng jalma anu positif COVID-19 disarankan pikeun diuji.

Inpormasi ngeunaan uji gratis sareng vaksin nyaéta aya di dieu.  

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment