Déwan Pariwisata Afrika Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah LGBTQ wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab Spanyol Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna WTN

Ngadesain ulang Pariwisata pikeun Masa Depan sareng Dunya: Gaya Saudi Task Force UNWTO anyar

Sekretaris Jéndral UNWTO nyobian ngeureunkeunana ayeuna, tapi Majelis Umum UNWTO ngadamel kaputusan konci anu péngkolan nalika ngadamel satgas mandiri pikeun ngadesain ulang Pariwisata pikeun Masa Depan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Kiwari Majelis Umum UNWTO ngagaduhan dua Pahlawan:

  1. Anjeunna Ahmad Al Khatib, Menteri Pariwisata pikeun Karajaan Arab Saudi
  2. HE Reyes Maroto, Menteri Pariwisata pikeun Karajaan Spanyol

Kamari, Majelis Umum UNWTO ngagaduhan hiji pahlawan - anu Hon. Gustav Segura Costa Sancho, Menteri Pariwisata pikeun Kosta Rika.

Kamari mangrupikeun kameunangan démokrasi di Majelis Umum UNWTO nalika dina pamilihan rahasia, delegasi ti langkung ti 80 nagara negeskeun Zurab Pololikashvili salaku Sekretaris Jenderal salami 4 taun deui.

Dinten ieu mangrupikeun kameunangan anu langkung ageung pikeun démokrasi nalika ngalawan wasiat Sekretaris Jenderal, masa depan Pariwisata Dunia sareng UNWTO disimpen dina panangan Satgas énggal - inisiatif anu diteruskeun ku Arab Saudi sareng Spanyol.

Indikasi munggaran ngeunaan naon anu aya dina pipa dibahas di Komisi Daerah UNWTO pikeun Afrika di Cabo Verde dina 2 Séptémber 2021.

Kawas kamari, démokrasi meunang deui kiwari

Dina Majelis Umum UNWTO anu lumangsung di Madrid, usulan pikeun ngadesain ulang Pariwisata pikeun Masa Depan, diteruskeun ku Karajaan Arab Saudi sareng Spanyol, disatujuan ayeuna.

Pimpinan pariwisata nyarios eTurboNews: "Ieu mangrupikeun kaulinan-changer pikeun sektor pariwisata global."

Sekretaris Jéndral nentang pisan usulan ieu, sabab nempatkeun masa depan kagiatan pikeun ngadesain ulang industri perjalanan sareng pariwisata jauh tina méjana sareng ka tangan Majelis Umum sareng Déwan Eksekutif, dina kapamimpinan Arab Saudi sareng Spanyol.

Zurab Pololikashvili panginten rencanana nyalira cekap pikeun ngarobih deui masa depan pariwisata sareng ngadesek Majelis Umum supados henteu milih usulan Saudi-Spanyol. Anjeunna henteu hoyong Satgas mandiri khusus pikeun Ngadesain Pariwisata.

Sekretaris Pariwisata, HE Najib Balala ti Kenya, Menteri Pariwisata Arab Saudi Bapak Ahmad Al Khateeb, jeung Menteri Pariwisata pikeun Jamaika HE Edmund Bartlett éta kabéh mesem dina poto ieu dicokot dinten sanggeus sora.

Disatujuan: Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup

delegasi UNWTO sapuk, ieu meunangna badag pikeun Pariwisata Dunya.

Pandemik COVID-19 parantos nunjukkeun, sapertos henteu kantos sateuacanna, peran ékonomi sareng sosial penting anu dimainkeun ku pariwisata di dunya. Pariwisata mangrupikeun supir utama ékonomi global, tapi pandémik parantos ngagaduhan dampak anu parah sacara global sareng parantos mangaruhan pisan kana séktor penting ieu, ngirangan nilai sosial ékonomi anu diciptakeun. 62 juta padamelan sareng AS $ 4 triliun PDB parantos leungit dina 2020. Dunya kedah nyandak tindakan pikeun nyegah ieu kajantenan deui sareng ngahirupkeun deui séktor penting ieu.

Pikeun sektor pulih, mekar, sareng janten tahan kana guncangan global anu bakal datang, peryogi parobihan, komitmen, sareng investasi pikeun nguntungkeun masarakat di dunya, khususna di nagara berkembang. Pikeun ngarobih deui sektor pariwisata sacara langkung menonjol dina skala global, urang peryogi kolaborasi internasional anu langkung ageung sareng organisasi internasional anu kuat. Ieu bakal mastikeun pendekatan terpadu jeung koordinasi nu embraces tur alam interconnected tur interrelated tur tur
maksimalkeun kontribusi séktor pikeun ngahontal Tujuan Pangwangunan Lestari PBB. Ayeuna waktosna pikeun ngadesain Pariwisata pikeun Masa Depan ngaliwatan parobahan, komitmen, sareng investasi.

Salaku jawara aktif pariwisata anu narékahan damel sacara global sareng pamaréntahan anu kabetot sareng éntitas séktor swasta, Arab Saudi nunjukkeun komitmenna pikeun nyetir kolaborasi dina sadaya tingkatan komitmen anu aya dina manah Diriyah Communiqué anu ditandatanganan salami Kapersidenan G20 Arab Saudi di 2020. , nu ngakuan peran penting partnerships publik-swasta maén dina sektor pariwisata.
Henteu ngan ukur komitmen Arab Saudi, éta ogé siap nyayogikeun sumber daya penting pikeun nguatkeun sektor dumasar kana prinsip kelestarian sareng kasempetan pikeun sadayana, damel sareng sareng ngalangkungan lembaga multilateral. Salaku investor tunggal pangbadagna di dunya dina pariwisata, Arab Saudi geus jangji USD 100 juta pikeun ngaktifkeun Pariwisata Komunitas Initiative ngaliwatan Bank Dunia, salaku katalis recovery sektor, ku ngamungkinkeun masarakat ngaliwatan program pangwangunan kapasitas manusa jeung institusional nyebarkeun kauntungan ékonomi. pariwisata.

Arab Saudi parantos janten mitra aktif UNWTO, ngadukung inisiatif penting kalebet UNWTO Academy sareng UNWTO Best Villages Program ogé janten bumi Kantor Wilayah UNWTO, anu dibuka dina Méi 2021.

Karajaan Arab Saudi nampilkeun UNWTO sareng Anggotana proposal pikeun ngadesain ulang pariwisata pikeun masa depan babarengan, kalebet ku ngadegkeun Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup. Proposal ieu boga tujuan pikeun ngahijikeun séktor publik jeung swasta, nguatkeun organisasi multilateral, sarta ngaronjatkeun kolaborasi diantara stakeholder pikeun safeguard ngalawan tantangan hareup. The Redesigning Tourism for the Future Task Force ogé boga tujuan pikeun ngahirupkeun deui UNWTO ku, antara lain,
merhatikeun parobahan kana métode gawé UNWTO ayeuna, jeung/atawa reformasi séjén UNWTO.

Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup

Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup bakal diwangun ku hiji Nagara Anggota anu dipilih ku masing-masing Komisi Daerah ditambah korsi. Ngawangun komitmen Arab Saudi anu nunjukkeun kana pamekaran sektor, sareng usulanna pikeun Ngadesain Pariwisata pikeun Masa Depan, Karajaan Arab Saudi nawiskeun dirina pikeun pupuhu Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup.

Resolusi ku Spanyol sareng Arab Saudi.

Majelis Umum: Resolusi disatujuan 2 Désémber 2021

  • Perhatikeun yén Menteri Pariwisata Karajaan Arab Saudi, HE Mr. Ahmed Al Khateeb, parantos nginpokeun ka Sekretaris Jéndral Karajaan Arab Saudi usul pikeun ngadesain ulang Pariwisata pikeun Masa Depan sareng yén proposal ieu kalebet ngadegkeun Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Satgas masa depan,
  • Saatos nalungtik inpormasi anu dikintunkeun ku Sekretaris Jenderal ngeunaan proposal,
  • Ngagambarkeun yén dunya butuh tindakan sabab pentingna pariwisata parantos dikuatkeun ku pandémik COVID-19 sareng yén dampak anu dahsyat pandémik masih dirasakeun, khususna di nagara-nagara berkembang, dimana Statuta UNWTO ngadamel rujukan khusus,
  • Émut yén dampak sosial ékonomi pariwisata parantos lega sareng ageung. sareng yén kolaborasi multilateral penting pikeun nguatkeun séktor,
  • Ngelingan yén dumasar kana Pasal 12(j) Statuta UNWTO, Majelis Umum tiasa ngadegkeun badan téknis atanapi régional mana waé anu diperyogikeun,
  1. Recognizes pentingna strategis gawé bareng sakabeh Anggota UNWTO on konci
    inisiatif pikeun Ngadesain Pariwisata pikeun Masa Depan kalayan fokus kana parobahan, komitmen,
    jeung investasi;
  2. Recognizes pentingna komitmen pikeun Redesign Pariwisata pikeun Future ka
    nguntungkeun sadayana;
  3. Recalls yén Karajaan Arab Saudi ayeuna sarwa Kantor Daerah di
    UNWTO di Riyadh, Karajaan Arab Saudi;
  4. Resolves pikeun ngadegkeun gugus tugas dina UNWTO ngaranna Redesigning
    Pariwisata pikeun Satgas Kahareup;
  5. Resolves mun mandat Pariwisata Redesigning pikeun Satgas Kahareup di
    luyu jeung usulan Karajaan Arab Saudi ieu;
  6. Mutuskeun yén mandat Pariwisata Redesigning pikeun Satgas Kahareup bakal
    neruskeun nepi ka sidang 26 Majelis Umum sarta bakal renew otomatis iwal diputuskeun disebutkeun ku mayoritas Nagara Anggota Pinuh hadir tur voting;
  7. Mutuskeun yén Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup bakal diwangun
    hiji Nagara Anggota dipilih ku unggal Komisi Daerah ditambah korsi. lf a
    Komisi Daerah henteu acan ngaidentifikasi anggota Satgas na dugi ka akhir triwulan kahiji 2022, teras ketuana kedah ngundang Nagara Anggota ti Daerah éta.
    Komisi pikeun gabung Satgas;
  8. Appoints Karajaan Saudi Arabia salaku pupuhu Pariwisata Redesigning pikeun
    Satgas Kahareup;
  9. Otorisasi Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup pikeun ngadopsi aturan sorangan
    prosedur sakumaha diperlukeun;
  10. Ngadesek Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup pikeun ngamimitian padamelanna salaku
    pas mungkin sareng teu langkung ti ahir kuartal kahiji 2022;
  11. Ujang Pariwisata Redesigning pikeun Satgas Kahareup ngirim laporan na
    rekomendasi périodik ka Déwan Eksekutif sareng Majelis Umum,
    sabab bisa dianggap pantes.

l. Usul pikeun Ngadesain Pariwisata pikeun Masa Depan

  1. Ku surat tanggal 25 Oktober 2021, Menteri Pariwisata Karajaan Arab Saudi, HE Mr. Ahmed Al Khateeb, nginpokeun ka Sekretaris Jenderal ngeunaan usul Karajaan Arab Saudi pikeun gawé bareng sareng mitra internasional pikeun ngadesain ulang pariwisata. pikeun ngahijikeun séktor publik jeung swasta, nguatkeun organisasi multilateral sarta ngaronjatkeun kolaborasi antara stakeholder pikeun safeguards ngalawan tantangan hareup ngaliwatan sauntuyan ukuran, kaasup ngadegkeun dina UNWTO hiji gugus tugas pikeun redesign pariwisata pikeun mangsa nu bakal datang (nu "Redesigning Pariwisata pikeun Future Task. Angkatan").
    Salinan surat digantelkeun kana dokumén ayeuna salaku Lampiran l.
  2. Dina pamundut Karajaan Arab Saudi, Sekretaris Jenderal hereby ngirimkeun proposal ieu Redesign Pariwisata keur Future kaasup ngadegkeun Pariwisata Redesigning pikeun Future Task Force, pikeun kaputusan ku Majelis Umum UNWTO, luyu jeung Aturan 38. (1) jeung 40 tina Aturan Prosedur Majelis Umum.

II. Kabutuhan pikeun Aksi

  1. Pariwisata mangrupikeun supir utama ékonomi global, tapi pandémik COVID-19 ngagaduhan dampak anu parah sacara global sareng parantos mangaruhan pisan kana séktor penting ieu, ngirangan nilai sosial ékonomi anu diciptakeunana. 62 juta padamelan, sareng USD 4 triliun GDP taunan leungit dina 2020. Sadaya nagara parantos sangsara. Tapi dampak ieu parantos turun sacara teu saimbang dina dunya berkembang.
  2. Karajaan Arab Saudi ngakuan yén kabijakan global ayeuna henteu ngagambarkeun pentingna séktor pariwisata sareng éta waktuna pikeun robih. Pariwisata mangrupikeun panggerak utama ékonomi global. Sateuacan pandémik pencét, 10.4% tina PDB global dibangkitkeun ku perjalanan sareng pariwisata sareng 1 dina 4 padamelan énggal diciptakeun ku sektor pariwisata.
    Pandemik ngagaduhan dampak anu parah sacara global sareng parantos mangaruhan sacara serius séktor penting ieu, ngirangan nilai sosial ékonomi anu diciptakeunana.
  3. Pikeun sektor pulih, mekar sareng janten tahan kana guncangan global anu bakal datang, peryogi parobihan, komitmen sareng investasi pikeun nguntungkeun jalma-jalma di dunya, khususna di nagara-nagara berkembang. Pikeun reposisi sektor pariwisata langkung menonjol dina skala global, urang peryogi kolaborasi internasional anu langkung ageung sareng organisasi internasional anu kuat.
    Ieu bakal mastikeun pendekatan anu langkung terintegrasi sareng terkoordinasi anu nganut sifat pariwisata anu saling nyambungkeun sareng silih hubungan sareng ngamaksimalkeun kontribusi sektor kana Tujuan Pangwangunan Lestari PBB.

III. Amanat Pariwisata Redesigning pikeun Satgas Kahareup

  1. Dina raraga nungkulan di luhur, Karajaan Arab Saudi ngusulkeun yén UNWTO ngadegkeun Pariwisata Redesigning pikeun Satgas Kahareup.
  2. Pariwisata Redesigning pikeun Satgas Kahareup bakal ditugaskeun pikeun:
    abdi. reinvigorate UNWTO ku, inter alia, tempo parobahan UNWTO urang
    métode kerja ayeuna, kitu ogé ngadegkeun program ningkat jeung
    inisiatif, pikeun mastikeun yén UNWTO tiasa ngalayanan kabutuhan anu aya sareng anu bakal datang
    sektor pariwisata, utamana dina hubungan jeung nagara berkembang;
    ii. nyandak dina ukuran tinimbangan anu ngabales panggero global pikeun UNWTO éta
    nyadiakeun Nagara Anggota na kalawan materially ningkat program jeung inisiatif, éta
    éta mampuh ngalaksanakeun kalayan hasil anu nyata sareng tiasa diukur
    dirancang pikeun ngalayanan masa depan, anu nyayogikeun kabutuhan sadaya Amérika Anggota
    kaasup nagara berkembang jeung nu aligns jeung tilu pilar konci Redesigning
    Pariwisata pikeun Masa Depan: kelestarian, daya tahan sareng inklusivitas; jeung
    iii. ajak jeung mastikeun partisipasi bermakna ti stakeholder non-Nagara dina
    redesign sektor pariwisata global.
  3. Mandat ieu Pariwisata Ngadesain Ulang pikeun Pasukan Tugas Kahareup saluyu sareng tujuan sareng tujuan UNWTO.
  4. Dina raraga mastikeun Pariwisata Redesigning pikeun Satgas Kahareup bisa nyugemakeun na
    amanat, éta bakal dituluykeun nepi ka sahenteuna 26th (biasa) sidang Majelis Umum UNWTO. Mandat Redesigning Pariwisata pikeun Pasukan Tugas Kahareup bakal renewed otomatis, iwal diputuskeun disebutkeun ku mayoritas Nagara Anggota Pinuh hadir tur voting.

IV. Arab Saudi: Nelepon Pikeun Ngawangun Masa Depan Pariwisata Babarengan

  1. Salaku jawara aktif pariwisata, Arab Saudi nunjukkeun komitmenna pikeun nyetir kolaborasi di sadaya tingkatan komitmen anu aya dina manah Diriyah Communiqué anu ditandatanganan nalika Kapersidenan G20 Arab Saudi di 2020, anu ngakuan peran penting anu dilakukeun ku partnership publik-swasta dina séktor pariwisata.
  2. Arab Saudi parantos janten mitra aktif UNWTO, ngadukung inisiatif penting kalebet UNWTO Academy sareng UNWTO Best Villages Program ogé janten bumi Kantor Wilayah UNWTO dibuka dina Méi 2021.
  3. Salaku investor tunggal pangbadagna di dunya dina pariwisata, Arab Saudi geus jangji USD 100 juta pikeun ngaktipkeun Pariwisata Komunitas Inisiatif ngaliwatan Bank Dunia salaku katalis recovery sektor ku ngamungkinkeun masarakat ngaliwatan program pangwangunan kapasitas manusa jeung institusional nyebarkeun kauntungan ékonomi pariwisata.
  4. Karajaan Arab Saudi parantos suksés ngalaksanakeun kalungguhan kapamimpinan dina UNWTO.
    Salian ngayakeun Kantor Daérah UNWTO, taun ieu Karajaan Arab Saudi ngayakeun babarengan Rapat Komite Krisis Pariwisata Global UNWTO, ogé rapat ka-47 Komisi Daerah UNWTO pikeun Wétan Tengah. Karajaan Arab Saudi ogé parantos ngajabat di sababaraha panitia sareng organ UNWTO, kalebet salaku Wakil Ketua Kadua Déwan Eksekutif ayeuna.
  5. Salaku bagian tina komitmen anu ditunjukkeun pikeun Ngadesain Pariwisata pikeun Masa Depan, Karajaan Arab Saudi parantos nawiskeun pikeun pupuhu Pariwisata Redesigning pikeun Pasukan Tugas Kahareup.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

1 Comment