Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Industri silaturahmi wawancara wartos jelema piknik Obrolan Pariwisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Dewan Pariwisata Afrika: Pariwisata Tanpa Halangan Ayeuna!

ATB Kursi Ncube

Genep nagara anggota Komunitas Afrika Wétan (EAC) ngayakeun Ekspo Pariwisata Daerah Pertama (EARTE) di Tanzania dina Oktober taun ieu. Acara pariwisata régional ieu bakal diayakeun ku nagara-nagara mitra sacara rotasi ti taun payun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

EAC Déwan Pariwisata sareng Menteri Satwa Satwa disatujuan pertengahan taun ieu, Expo Pariwisata Daerah Afrika Wétan (EARTE) taunan.

Tanzania kapilih janten host EARTE anu munggaran kalayan téma "Promosi Pariwisata Tangguh pikeun Pangembangan Sosial-Inklusif Inklusif." Expo ditutup mimiti minggu kamari.

nu Déwan Pariwisata Afrika (ATB) diwakilan ku Pupuhu Eksekutif na Mr. Cuthbert Ncube jeung wawakil séjén ti luar blok EAC.

Bapak Ncube ngayakeun Biantara Eksekutif ngeunaan peran ATB dina pangwangunan pariwisata Afrika.

eTN: Naon visi utama Déwan Pariwisata Afrika nuju pariwisata Afrika?

NCUBE:  Visi utama kami nyaéta pikeun mastikeun yén Afrika janten "Hiji Tujuan Wisata"Pilihan di dunya. Kami museurkeun kana pamekaran, promosi, sareng pamasaran pariwisata Afrika ngalangkungan sababaraha cara.

Ieu kalebet lobi, mobilisasi sumber daya, sareng pangaruh nyieun kawijakan pikeun mastikeun yén Afrika janten "Salah Tujuan Pilihan di Dunya".

The Board (ATB) ayeuna gawé bareng jeung pamaréntah Afrika di sagala rupa wewengkon nu urang pikir bakal ngagancangkeun tumuwuhna pariwisata di Afrika. Ieu, kalebet ngaleungitkeun halangan antara 54 nagara bagian Afrika pikeun narik pariwisata Intra-Afrika.

eTN: Kumaha Déwan Pariwisata Afrika ngabantosan nagara-nagara Afrika langkung seueur tina pariwisata?

NCUBE:   Dewan Pariwisata Afrika komitmen pikeun ngabantosan pamaréntah, swasta, komunitas, sareng pamangku kapentingan sanés dina ngamajukeun sareng ngagampangkeun kamekaran sareng pamekaran pariwisata di Afrika.

Urang gawé bareng jeung PBB (PBB) jeung Uni Afrika (AU) pikeun ngahontal aspirasi AU Agenda 2063 jeung 2030 UN Sustainable Development Goals (SDG) ngaliwatan pariwisata.

Ieu kalebet branding, pamasaran, sareng promosi Afrika salaku tujuan wisata tunggal di arena pasar wisata global.

Dewan Pariwisata Benua urang (ATB) ayeuna lobbying ngaliwatan pamaréntah Afrika, organisasi bisnis, organisasi non-pamaréntah, Uni Afrika, jeung grup PBB jeung blok régional pikeun mastikeun gerakan bébas pikeun warga Afrika di Afrika ti hiji nagara ka nu sejen.

eTN: Gerakan sareng kategori jalma mana anu ditargetkeun ku ATB?

NCUBE:  Targetna nyaéta pikeun urang Afrika ngarambat di Afrika, dimimitian ku nagara tempatna sorangan - jalma-jalma ngarambat di nagarana sorangan salaku turis domestik, teras nagara régional, sareng salajengna ka sakumna Afrika. Komunitas Afrika Wétan (EAC) parantos nyayogikeun jalan pikeun kategori pariwisata régional sapertos kitu.

Urang tiasa ningali urang Kenya ngadatangan Tanzania sareng anggota blok EAC anu sanés, sami sareng Tanzanians sareng anu sanés. Jalma ti sésa blok EAC tiasa nganjang ka Tanzania Kulon, Uganda, sareng Rwanda pikeun ningali simpanse, gorila anu henteu kapendak dina anggota sanés anu sanés.

Salaku tambahan, ATB ngalobi pikeun gerakan gampang sadaya turis asing pikeun nerapkeun visa tunggal pikeun meuntas wates wilayah di Afrika. Ieu tiasa narik langkung seueur wisatawan asing pikeun nyéépkeun langkung seueur dinten di Afrika ngaliwatan gerakan gampang meuntas wates nganggo visa tunggal.

eTN: Di luar Afrika Kidul sareng Afrika Kalér Arab, naon anu dilakukeun ku Déwan pikeun ngabantosan Afrika Sub-Sahara langkung seueur tina Pariwisata?

NCUBE:  Kami parantos gawé bareng sareng sababaraha nagara Afrika pikeun ngatur paméran pariwisata anu nargétkeun Pariwisata Doméstik sareng Daerah. Taun ka tukang (2020), paméran sapertos kitu di Tanzania - UWANDAE Expo.

Tim perwakilan ATB ti Sierra Leone, Nigeria, Afrika Kidul, Botswana, Ghana, Étiopia, sareng Mesir parantos milu sareng EARTE di Arusha. Watesan perjalanan dina pandémik COVID-19 parantos mangaruhan padamelan urang, tapi urang tetep ngaléngkah.

Dewan Pariwisata Afrika ayeuna damel sareng Konferensi Investasi Pariwisata Internasional (ITIC) pikeun dorongan investasi kontinental dina promosi pangwangunan pariwisata di Afrika.

Ngaliwatan ITIC, investor ti Bulgaria dina partnerships kalawan investor séjén, bade ngadegkeun $72 juta dina proyék hotél 4 di Northern Tanzania, dina Tarangire, Lake Manyara, Serengeti, sarta taman satwa Ngorongoro.

Tanzania mangrupikeun ahli waris anu munggaran pikeun investasi ITIC anu bakal nyandak ti Januari taun payun 2022.

Déwan ogé damel sareng pamaréntahan Karajaan Eswatini sareng parantos nyetél strategi anu bakal ngamajukeun budaya Afrika urang. Pagelaran budaya jeung warisan mangrupa bagian tina Pariwisata Domestik jeung Budaya anu narik balaréa warga lokal pikeun pangwangunan Pariwisata Doméstik.

eTN: Kumaha Dewan ieu ngabantosan ningkatkeun ieu? 

NCUBE:  Déwan Pariwisata Afrika ogé masihan tujuan sareng pamangku kapentingan anu langkung alit cara langsung-éféktif sareng éfisién pikeun ngahontal perdagangan, média, sareng wisatawan di pasar wisata poténsial pikeun Afrika. Tujuanana nyaéta pikeun ngahontal kapasitas pariwisata lokal, sareng basis pariwisata domestik sareng intra-Afrika pikeun ngaminimalkeun kagumantungan wisatawan Éropa sareng Amérika.

Wabah pandémik COVID-19 parantos ngajarkeun yén Afrika kedah mandiri dina pariwisata. Lockdown sareng larangan perjalanan anu dilaksanakeun di Éropa, Amérika Serikat, Asia, sareng pasar wisata poténsial sanésna parantos mangaruhan pisan kana pariwisata Afrika.

Afrika nampi sakitar 62 juta wisatawan ti langkung ti samilyar wisatawan global anu kacatet unggal taun. Éropa nampi ampir 600 juta wisatawan global.

Badan Pariwisata urang ayeuna ngadorong blok pariwisata régional. Éta mangrupikeun léngkah anu leres pikeun obyektivitas agenda Afrika pikeun ningali EAC salaku blok ngahijikeun tangan dina pendekatan inklusif sareng terkoordinasi.

ATB badé ngagelarkeun paméran di Qatar Travel Mart (QTM) anu badé lumangsung pertengahan Nopémber. Kami parantos ngondang menteri pariwisata Afrika pikeun ilubiung, tujuanana pikeun narik langkung seueur wisatawan nganjang ka Afrika sareng ogé narik pangembangan pariwisata intra-Afrika.

eTN: Kumaha Déwan Pariwisata Afrika meunteun Expo Pariwisata Daerah Afrika Wétan (EARTE) munggaran?

NCUBE:  Pariwisata di daérah EAC parantos kapangaruhan pisan. Sekretariat EAC parantos nunjukkeun turunna pariwisata régional sakitar 67.7 persén taun ka tukang (2020) janten sakitar 2.25 juta wisatawan internasional, kaleungitan $ 4.8 milyar tina pendapatan wisata.

Wewengkon EAC sateuacana ngarencanakeun pikeun narik 14 juta wisatawan dina taun 2025 sateuacan wabah pandémik COVID-19 parah mangaruhan tren éta.

Wewengkon EAC ngan ukur gaduh 8.6 persén tina pendapatan pariwisata Afrika sareng 0.3 persén pangsa pariwisata dunya.

Kenya sareng Tanzania mangrupikeun conto anu saé pikeun blok régional anu bakal datang dimana wisatawan tiasa meuntas wates wilayah pikeun ningali teras nikmati sumber daya wisata anu dibagikeun.

Déwan Pariwisata Afrika ayeuna gawé bareng sareng pamaréntah Afrika sareng séri lembaga donor pikeun ngamajukeun hubungan antara komunitas lokal sareng pamaén pariwisata.

Teu aya pariwisata tanpa komunitas. Masarakat téh duta pariwisata. Pariwisata kami di pariwisata di Afrika dasarna dumasar kana komunitas lokal.

eTN: Ti sudut pandang ATB, naon hartina ilubiung dina EARTE munggaran?

NCUBE: Ieu mangrupikeun léngkah anu leres pikeun obyektivitas agenda Afrika pikeun ningali EAC salaku blok ngahijikeun tangan salaku blok sabalikna tina segmentasi individu anu moal nyandak urang ka mana waé salaku buana.

Tingali, kami parantos nyatet drive ku Présidén Tanzania, Samia Suluhu Hassan, anu juara sareng pelopor strategi pangembangan Afrika ngaliwatan pariwisata. ATB parantos masihan Présidén Samia Panghargaan Pariwisata Benua 2021. Anjeunna nangtung pageuh nalika séktor ieu tahan banting di tengah pandémik Covid-19.

Présidén Zanzibar, Dr. Hussen Mwinyi, ngaluncurkeun EARTE régional taunan di Tanzania janten rotational diantara unggal nagara anggota. Ekspo régional ieu bakal nyebatkeun Afrika salaku tujuan pilihan tunggal, kalayan fokus kaluaran kontinental. Urang kudu megatkeun halangan.

eTN: Naha ATB ngaluncurkeun léngkah-léngkah pamulihan pikeun sektor pariwisata pikeun bangkit deui?

NCUBE: Déwan Pariwisata Afrika gawé bareng sareng nagara-nagara Afrika pikeun ngampanyekeun pamulihan pariwisata di Afrika Wétan sareng Afrika. Kami nerapkeun jaringan pamasaran régional sareng global sareng média pikeun nyorong langkung seueur sémah pikeun buku teras nganjang ka Afrika.

ATB ngalegaan kasempetan pikeun pamasaran, hubungan umum, investasi, branding, promosi, sareng ngadegkeun pasar pariwisata.

Dina gawé bareng sareng anggota sektor swasta sareng umum, Déwan Pariwisata Afrika ningkatkeun kamekaran, nilai, sareng kualitas perjalanan sareng pariwisata di Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment