Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Pembaruan Anyar ngeunaan Vaksin sareng Penguat COVID-19

Déwan Kapala Petugas Médis Kaséhatan (CCMOH) Kanada ngalaporkeun yén kamajuan diteruskeun di Kanada sareng kampanye vaksinasi COVID-19 ayeuna dilaksanakeun di sadaya yurisdiksi pikeun murangkalih umur 5 dugi ka 11.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Kami terang yén vaksinasi, digabungkeun sareng ukuran kaséhatan umum sareng individu sanés, damel pikeun ngirangan panyebaran COVID-19 sareng varian na. Nanging, mecenghulna varian Omicron anyar mangrupikeun panginget yén pandémik COVID-19 teu acan réngsé sareng urang hirup dina komunitas global. Salaku Kapala Patugas Médis Kaséhatan, kami ngakuan pentingna equity global dina distribusi vaksin sareng peran anu kateusaruaan dina mecenghulna varian anyar. Nalika urang diajar langkung seueur ngeunaan varian ieu, urang tiasa ngabantosan kamajuan koléktif urang ku neraskeun program vaksinasi COVID-19 sareng nuturkeun strategi kaséhatan masarakat konci anu parantos efektif dina ngabantosan ngatur pandémik ieu.

Salaku Kapala Patugas Médis Kaséhatan, kami ngakuan pentingna equity global dina distribusi vaksin sareng peran anu kateusaruaan dina mecenghulna varian anyar. Nalika urang diajar langkung seueur ngeunaan varian ieu, urang tiasa ngabantosan kamajuan koléktif urang ku neraskeun program vaksinasi COVID-19 sareng nuturkeun strategi kaséhatan masarakat konci anu parantos efektif dina ngabantosan ngatur pandémik ieu.

Bukti ilmiah, data anu berkembang sareng naséhat ahli terus nginpokeun ka kami ngeunaan panggunaan vaksin COVID-19 anu paling efektif anu disatujuan di Kanada. NACI nembé ngaluarkeun rekomendasi anu diropéa ngeunaan boosters vaksin COVID-19 dumasar kana épidemiologi anu ngembang sareng bukti ngeunaan panurunan panyalindungan kana waktosna. Séri primér lengkep sareng vaksin mRNA COVID-19 terus janten rekomendasi anu munggaran, sareng kedah ditawarkeun ka sadayana dina kelompok umur anu diidinan tanpa kontraindikasi kana vaksin. NACI ayeuna ogé ngadamel rekomendasi ngeunaan dosis booster pikeun umur 18 taun sareng langkung upami sahenteuna 6 bulan parantos lulus tina séri utami.

Husus, NACI nyarankeun yén dosis booster tina vaksin mRNA COVID-19 kedah ditawarkeun ka populasi di handap ieu: déwasa umur 50 taun atanapi langkung; sawawa hirup di imah perawatan jangka panjang pikeun manula atawa setting hirup congregate séjén nu nyadiakeun perawatan pikeun manula; dewasa di atanapi ti komunitas First Nations, Inuit atanapi Métis; panampi séri vaksin véktor viral réngsé kalawan ngan vaksin véktor viral; sareng pagawé perawatan kaséhatan payuneun déwasa (ngabogaan kontak fisik caket langsung sareng pasien) sareng tiasa ditawarkeun ka sawawa umur 18 dugi ka 49 taun.

Ngaréngsékeun jadwal vaksinasi dua dosis pikeun sadaya anu layak tetep penting. Runtuyan primér nawiskeun panyalindungan anu saé pisan ngalawan rawat inap sareng maot dina jangka panjang, khususna nalika dosis kadua dipasihkeun sahenteuna 8 minggu saatos dosis munggaran. Booster mulangkeun panyalindungan anu parantos turun kana waktosna, ngamungkinkeun panyalindungan anu langkung awét ngabantosan ngirangan inféksi, transmisi, sareng dina sababaraha populasi, panyakit parah. NACI ogé parantos marios data ngeunaan jalma anu ngagaduhan inféksi sateuacana sareng teras nyarankeun yén aranjeunna nampi jadwal anu sami sareng anu henteu acan katépaan. Vaksinasi bahkan saatos inféksi nyayogikeun panyalindungan anu paling dipercaya sareng tahan lama ngalawan SARS-CoV 2.

Sakumaha anu kacatet dina pernyataan kami sateuacana ngeunaan boosters COVID-19, propinsi sareng wilayah bakal teras-terasan ngawangun nasihat NACI pikeun sacara strategis ngalaksanakeun kampanye vaksinasi anu efektif dina yurisdiksina. Kami nekad pikeun ngamangpaatkeun vaksin COVID-19 anu pangsaéna dumasar kana bukti panganyarna sareng naséhat ahli pikeun ngahontal tujuan koléktif kami pikeun ngaminimalkeun panyakit serius sareng maotna sacara umum bari ngajaga kapasitas sistem kaséhatan, sareng ngirangan transmisi pikeun ngajagi populasi anu berisiko tinggi. Dina naséhat pikeun nyayogikeun boosters pikeun déwasa anu cicing di Kanada, kami nyandak pendekatan pancegahan sareng mastikeun yén urang ngajagaan populasi anu résiko ogé sistem kaséhatan urang.

NACI ogé parantos ngaluarkeun petunjuk anu diropéa ngeunaan pamakean vaksin mRNA dumasar kana data panjagaan panganyarna ti Kanada, AS sareng Eropa, ngeunaan kasus jarang miokarditis sareng pericarditis saatos vaksinasi. Pikeun ngirangan résiko miokarditis atanapi pericarditis, anu parantos dipendakan langkung luhur pikeun Moderna tibatan Pfizer dina rumaja sareng déwasa ngora, NACI nyarankeun yén produk Pfizer-BioNTech 30 mcg langkung dipikaresep pikeun séri primér dina umur 12 dugi ka 29 taun. umur. Interval 8-minggu antara dosis kahiji sareng kadua disarankeun, sabab interval anu langkung panjang sapertos kieu kamungkinan gaduh résiko kirang miokarditis tibatan interval anu langkung pondok sareng kamungkinan ningkatkeun panyalindungan. NACI ogé parantos nunjukkeun yén produk Pfizer-BioNTech 30 mcg tiasa langkung dipikaresep pikeun dosis booster dina yuswa 18 dugi ka 29 taun. Rumaja sareng sawawa ngora umur 12 dugi ka 29 taun anu parantos nampi hiji atanapi dua dosis vaksin Moderna langkung ti sababaraha minggu ka tukang henteu kedah hariwang, sabab résiko miokarditis / pericarditis kalayan vaksin ieu jarang sareng ngarugikeun. kajadian biasana lumangsung dina saminggu sanggeus vaksinasi. Vaksinasi henteu kedah ditunda upami produk anu dipikaresep henteu sayogi dina waktos vaksinasi.

Kasus miokarditis sareng/atawa pericarditis saatos vaksinasi mRNA COVID-19 parantos dilaporkeun dina sakitar 1 dina 50,000 atanapi 0.002% tina dosis anu dikaluarkeun. Deteksi kajadian langka sapertos ieu mangrupikeun demonstrasi yén sistem panjagaan urang di Kanada sareng sacara global efektif. Kajadian ngarugikeun (épék samping) saatos imunisasi COVID-19 kajantenan, sareng seuseueurna hampang sareng kalebet nyeri di tempat suntikan atanapi muriang sakedik. Langkung ti 60 juta dosis vaksin COVID-19 parantos dikaluarkeun dugi ka ayeuna di Kanada, kalayan épék serius tetep jarang (0.011% tina sadaya dosis anu dikaluarkeun). Panalitian observasi, kalebet ti Kanada, terus nunjukkeun yén duanana vaksin mRNA anu disatujuan nyababkeun éféktivitas vaksin anu luhur, khususna ngalawan panyakit parah. Sababaraha panilitian, kalebet di Kanada, nunjukkeun yén vaksin Moderna nyababkeun réspon imun anu rada luhur anu nyababkeun éféktivitas anu langkung luhur anu tiasa langkung lami dibandingkeun sareng vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19.

Kapala Patugas Médis Kaséhatan Kanada ngabagéakeun analisa NACI sareng hatur nuhun pikeun masihan saran anu diropéa. Dina pernyataan kami sateuacana ngeunaan résiko miokarditis sareng pericarditis saatos vaksinasi COVID-19, Kapala Patugas Médis Kaséhatan ngeunteung pentingna ngajantenkeun kasalametan janten prioritas dina desain ati-ati naséhat sareng program vaksin urang sareng kami bakal terus ngalakukeun éta sareng komunikasi papanggihan ka masarakat Kanada. Kami bakal terus ngagunakeun bukti pikeun ngabantosan strategi desain anu tiasa ngirangan résiko langkung jauh kana waktosna.

Kami sadar yén individu di Kanada tiasa gaduh patarosan ngeunaan saran anu diropéa ngeunaan panggunaan boosters COVID-19 sareng vaksin mRNA, gumantung kana kelompok umurna, status vaksinasi sareng kaayaan unik. Individu kedah neraskeun nimbangkeun kauntungan anu jelas tina sadaya vaksin anu disatujuan pikeun dianggo di Kanada dina nyegah panyawat parah, rumah sakit sareng maotna tina COVID-19. Individu kedah milarian inpormasi ti panyadia kasehatan atanapi otoritas kaséhatan masarakat lokal upami aranjeunna gaduh patarosan ngeunaan produk vaksin anu pangsaéna pikeun aranjeunna.

Mangpaat vaksin anu otorisasi di Kanada terus langkung ageung tibatan résiko. Inféksi virus anu nyababkeun COVID-19 dihubungkeun sareng rupa-rupa komplikasi anu tiasa nyababkeun rawat inap sareng/atanapi maot. Myocarditis mangrupikeun salah sahiji komplikasi inféksi COVID-19 anu dipikanyaho, kalayan résiko anu langkung ageung saatos inféksi tibatan saatos vaksin. Vaksinasi ngabantosan nyegah sadaya komplikasi ieu sareng, digabungkeun sareng ukuran kaséhatan masarakat sanés sapertos ngagem topéng, ngahindarkeun rohangan rame, ningkatkeun ventilasi sareng jarak fisik, tiasa ngabantosan urang mikaresep hal anu paling urang dipikacinta. Kapala Patugas Médis Kaséhatan Kanada terus nyorong sadaya jalma pikeun divaksinasi pikeun ngajagaan diri sareng jalma-jalma di sabudeureunana.

Déwan Kapala Patugas Médis Kaséhatan kalebet Kapala Perwira Médis Kaséhatan ti unggal yurisdiksi propinsi sareng wilayah, Kapala Perwira Kaséhatan Umum Kanada, Kapala Panaséhat Médis Kaséhatan Kanada, Kapala Perwira Médis Kaséhatan Umum Layanan Adat Kanada, Kapala Patugas Médis ti Otoritas Kaséhatan Bangsa-Bangsa Pertama, sareng anggota ex-officio ti departemén pamaréntah féderal sanés.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment