Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan Berita Pamaréntah wartos jelema Balanja piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Turki Breaking News

Erdogan: Ieu 'Türkiye' ti ayeuna, sanes 'Turki'

Erdogan: Ieu 'Türkiye' ti ayeuna, sanes 'Turki'
Erdogan: Ieu 'Türkiye' ti ayeuna, sanes 'Turki'
Ditulis ku Harry Johnson

Parobihan panganyarna saluyu sareng usaha pamaréntahan anu dipimpin Erdogan pikeun naekeun ékspor Turki sahingga ningkatkeun aliran masuk dolar AS kana ékonomi nagara anu runtuh.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Sadaya barang-barang buatan Turki anu diékspor bakal dilabélan "Dijieun di Türkiye" ti ayeuna, tibatan anu dianggo sacara tradisional "Dijieun di Turki". 

"Türkiye" ogé bakal dianggo dina korespondensi sareng sadaya éntitas asing, kalebet pamaréntahan, usaha sareng organisasi nagara asing.

diktator Turki Recep Tayyip Erdogan geus maréntahkeun parobahan brand nasional Turki dina usaha naekeun pangakuan nagara urang mancanagara tur negeskeun deui iman alus eksportir Turki.

Numutkeun kana kalkunJurnal législatif resmi Resmi Gazete, Erdogandrive relabeling 's asalna salaku bagian tina "léngkah kompléks reflecting budaya euyeub tur warisan nagara". 

Parobahan panganyarna saluyu jeung usaha tina Erdoganpamaréntah -dipingpin naekeun ekspor Turki sahingga ngaronjatkeun inflow tina dollar AS kana ékonomi crumbling nagara urang.

kalkun's inflasi taunan spiked luhur 21% dina bulan Nopémber, nyirian luhur tilu taun sarta salajengna exposing bangsa kana resiko tina motong laju kasar nu dipicu hiji slide catetan dina lira nu.

Sajauh taun ieu, mata uang Turki parantos turun sakitar 46% tina nilaina ngalawan dolar AS, kalebet rugi 30% dina bulan Nopémber nyalira.

Bank sentral parantos ngirangan suku bunga konci ti 19% dugi ka 15% ti saprak Séptémber, nyésakeun hasil nyata Turki di jero wilayah négatip. Éta slash panganyarna anu memicu slump lir urang panganyarna.

Krisis ékonomi parantos nyababkeun unjuk rasa di Istanbul sareng kota-kota ageung sanés kalkun sareng nyauran pamaréntahan Erdogan pikeun mundur.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment