Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Warta Breaking Indonésia wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Jalma-jalma lumpat pikeun hirupna nalika gunung Jawa bitu

Jalma-jalma lumpat pikeun hirupna nalika gunung Jawa bitu
Jalma-jalma lumpat pikeun hirupna nalika gunung Jawa bitu
Ditulis ku Harry Johnson

Letusan Semeru nyababkeun warga satempat sareng wisatawan panik nalika aranjeunna kabur sieun payuneun awan lebu hideung turun tina gunung anu jangkungna 3,676 méter.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Warga pulo Indonésia Jawa, anu cicing di suku gunung Semeru, kapaksa ngajalankeun pikeun kahirupan maranéhanana salaku gunung bitu telenges kiwari, spewing kaluar awan lebu masif anu obscured panonpoé.

Letusan Semeru nyababkeun warga satempat sareng wisatawan panik nalika aranjeunna kabur sieun payuneun awan lebu hideung turun tina gunung anu jangkungna 3,676 méter.

Klip dina média sosial parantos nangkep jalma-jalma ngajerit "Allahu Akbar" (Gusti Maha Agung) dina nyanghareupan tetempoan anu leres-leres apokaliptik ieu.

Awan lebu dilaporkeun naék sakitar 15,000 méter dina hawa, nyababkeun peringatan ka maskapai. Média nyarios yén éta leres-leres ngahalangan panonpoé di daérah caket bitu.

Sajauh ieu teu aya laporan ngeunaan tatu atanapi maotna salaku hasil tina kagiatan vulkanik. Penyelamat parantos angkat ka situs pikeun ngabantosan jalma anu marabahaya.

Semeru mangrupa gunung seuneuan aktif di Wétan Jawa Propinsi. Leuwih ti 50 letusan geus kacatet saprak 1818, panganyarna, nepi ka ayeuna, lumangsung dina Januari.

Indonesia ayana dina disebut 'Cingcin Seuneu' - hiji busur gunung seuneuan jeung garis sesar di Samudra Pasifik - sarta lini jeung bitu anu cukup umum pikeun bangsa Nusantara 270 juta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment