Bandara ASUR ngalaporkeun 4.9 juta panumpang dina bulan Nopémber 2021

Bandara ASUR ngalaporkeun 4.9 juta panumpang dina bulan Nopémber 2021
Bandara ASUR ngalaporkeun 4.9 juta panumpang dina bulan Nopémber 2021

Grup Aeroportuario del Sureste, SAB de CV ASUR, grup bandara internasional sareng operasi di Mexico, AS jeung Kolombia, dinten ngumumkeun lalulintas panumpang pikeun Nopémber 2021 ngahontal jumlahna aya 4.9 juta panumpang, 7.2% di luhur tingkat dilaporkeun dina Nopémber 2019, reflecting a recovery sakabéh terus dina paménta perjalanan jeung peluncuran kampanye vaksinasi di AS sareng kamajuan bertahap di Mexico, sanaos larangan sareng syarat di sababaraha nagara di dunya pikeun ngandung panyebaran virus.

Upami dibandingkeun sareng tingkat pra-pandémik Nopémber 2019, ASUR lalulintas panumpang ngaronjat 5.2% di Mexico sarta 6.9% di Puerto Rico jeung 12.8% Kolombia. pertumbuhan lalulintas panumpang di Mexico sarta Kolombia ieu disetir ku duanana lalulintas domestik jeung internasional, bari pertumbuhan lalulintas domestik leuwih ti offset lalulintas internasional handap panumpang di Puerto Rico salila periode.

Pengumuman ieu ngagambarkeun perbandingan antara 1 Nopémber dugi ka 30 Nopémber 2021, ti 1 Nopémber dugi ka 30 Nopémber 2020, sareng 1 Nopémber dugi ka 30 Nopémber 2019. Panumpang transit sareng penerbangan umum teu kalebet Mexico sareng Kolombia.

Ringkesan Lalu Lintas Panumpang


Nopember% Chg 2021vs 2020% Chg 2021vs 2019
Taun ayeuna% Chg 2021vs 2020% Chg 2021vs 2019


201920202021
201920202021
Méksiko
2,785,2771,663,7062,929,72876.15.2
31,047,97214,578,20425,866,85377.4(16.7)
Lalu Lintas Dalam Negeri1,411,2821,049,8291,443,17237.52.3
15,196,2258,106,14713,517,01466.8(11.1)
Lalu Lintas Internasional1,373,995613,8771,486,556142.28.2
15,851,7476,472,05712,349,83990.8(22.1)
San Juan, Puérto Riko779,725440,548833,26889.16.9
8,510,5374,331,9498,762,283102.33.0
Lalu Lintas Dalam Negeri700,055421,750772,16483.110.3
7,610,3224,062,1308,283,897103.98.9
Lalu Lintas Internasional79,67018,79861,104225.1(23.3)
900,215269,819478,38677.3(46.9)
Colombia1,036,353455,4731,169,245156.712.8
10,880,9443,610,6669,227,477155.6(15.2)
Lalu Lintas Dalam Negeri890,063396,621997,056151.412.0
9,234,6033,100,8997,878,717154.1(14.7)
Lalu Lintas Internasional146,29058,852172,189192.617.7
1,646,341509,7671,348,760164.6(18.1)
Total Lalu Lintas4,601,3552,559,7274,932,24192.77.2
50,439,45322,520,81943,856,61394.7(13.1)
Lalu Lintas Dalam Negeri3,001,4001,868,2003,212,39272.07.0
32,041,15015,269,17629,679,62894.4(7.4)
Lalu Lintas Internasional1,599,955691,5271,719,849148.77.5
18,398,3037,251,64314,176,98595.5(22.9)