Lalaki Selandia Anyar nampi 10 vaksin COVID-19 dina sadinten kanggo artos

Lalaki Selandia Anyar nampi 10 vaksin COVID-19 dina sadinten kanggo artos
Lalaki Selandia Anyar nampi 10 vaksin COVID-19 dina sadinten kanggo artos
Ditulis ku Harry Johnson

Skéma vaksinasi anu anéh katingalina diciptakeun ku jalma anu giat sareng jalma-jalma, anu hoyong gaduh jab COVID-19 dina catetanana, tapi horéam divaksinasi nyalira, janten aranjeunna mayar lalaki éta pikeun nyamar aranjeunna di pusat vaksinasi. .

Nyitak Friendly, PDF & Email

Otoritas Selandia Anyar nalungtik saurang lalaki, anu disangka nampi 10 vaksin COVID-19 dina hiji dinten.

Skéma vaksinasi anu aneh katingalina diciptakeun ku individu sareng jalma anu giat, anu hoyong gaduh a COVID-19 jab dina catetan maranéhanana, tapi éta horéam meunang divaksinasi sorangan, jadi maranéhna geus dibayar lalaki pikeun impersonate aranjeunna di puseur vaksinasi.

In Selandia Baru, jalma teu kudu ngahasilkeun idéntifikasi nalika narima vaksin, facilitating skéma kandel.

Lalaki anu teu dipikanyaho dipercaya nganjang ka sababaraha pusat vaksinasi dina sadinten, nampi dugi ka 10. vaksin jabs

Kajadian éta diaku ku Selandia Baru's Kamentrian Kaséhatan, kalawan Astrid Koornneef, éta Vaksin covid-19 sareng manajer grup program imunisasi, mastikeun otoritas "sadar masalah éta." Pejabat éta, kumaha ogé, henteu ngungkabkeun dimana persisna dugaan panipuan lumangsung.

"Kami nganggap hal ieu sacara serius. Kami prihatin pisan kana kaayaan ieu sareng damel sareng agénsi anu cocog, ”saur Koornneef. "Upami anjeun terang saha waé anu ngagaduhan dosis vaksin langkung seueur tibatan anu disarankeun, aranjeunna kedah milarian nasihat klinis pas tiasa dilaksanakeun."

Ahli vaksin sareng imunologis buru-buru ngahukum jalma anu giat, ngingetkeun panipuan sapertos kitu tiasa berpotensi ngabahayakeun pikeun anu narik aranjeunna. Vaksinologis sareng profesor gaul di Universitas Auckland, Helen Petousis-Harris ngabeledugkeun paripolah sapertos "luar biasa egois."

"Kami terang yén jalma-jalma ngagaduhan kasalahan anu dipasihkeun sadayana lima dosis dina vial tibatan éncér, kami terang yén éta parantos kajantenan di luar negeri, sareng kami terang yén kasalahan vaksin sanésna parantos kajantenan sareng teu aya masalah jangka panjang," ceuk manehna.

Skéma éta didadarkeun salaku "konyol sareng bahaya," pikeun lalaki sareng anu mayar anjeunna pikeun nembak, ku diréktur Malaghan Institute Graham Le Gros. Sanaos anjeunna sigana moal maot tina nampi 10 tembakan dina sadinten, anjeunna pasti bakal ngagaduhan "panangan anu nyeri pisan" tina sagala jabs, saur immunologist. Sumawona, ngalangkungan dosis anu disarankeun ogé tiasa ngajantenkeun vaksin henteu jalan ogé tibatan nyiptakeun réspon imun anu langkung kuat, tambah anjeunna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | TravelIndustry News