Jepang ngagabung ka AS, Inggris, Kanada, Australia, Selandia Anyar sareng Lituania dina boikot Olimpiade Beijing 2022

Jepang ngagabung ka AS, Inggris, Kanada, Australia, Selandia Anyar sareng Lituania dina boikot Olimpiade Beijing 2022
Jepang ngagabung ka AS, Inggris, Kanada, Australia, Selandia Anyar sareng Lituania dina boikot Olimpiade Beijing 2022

Pajabat pamaréntahan luhur Jepang moal ngahadiran Olimpiade Usum Usum 2022 di Beijing, ngiringan Amérika Serikat, Inggris, Kanada, Australia, Selandia Anyar sareng Lituania dina boikot diplomatik tina kaulinan éta.

JepangBoikot diplomatik 's teu kaasup atlit Jepang, anu bakal neruskeun ilubiung dina kaulinan kawas atlit nagara bagian séjén kalibet dina boikot diplomatik.

Hiji-hijina 'pengecualian' resmi pamaréntah nyaéta Seiko Hashimoto - anggota Déwan Déwan sareng tilas Menteri Nagara Olimpiade Tokyo sareng Paralimpik. Présidén Komite Olimpiade Jepang Yasuhiro Yamashita sareng Présidén Komite Paralimpik Jepang Kazuyuki Mori ogé bakal angkat ka Beijing.

Perdana Mentri Jepang Fumio Kishida tétéla mutuskeun teu nyieun hiji pengumuman resmi pikeun ngahindarkeun ngaruksak hubungan jeung Cina. Kapala Sekretaris Kabinet Hirokazu Matsuno, anu ngumumkeun pamindahan éta sanés anjeunna, ogé nampik nyebat éta boikot diplomatik, nyatakeun yén kaputusan pikeun henteu ngirim pejabat pamaréntahan ka Beijing "henteu gaduh istilah khusus."

"Pamaréntah Jepang mutuskeun dina réspon kana Olimpiade Usum tiis Beijing ku nimbang-nimbang poin-poin éta, sareng mutuskeun nyalira, ”saurna.

"Jepang percaya yén penting pikeun Cina pikeun mastikeun kabébasan, hormat kana hak asasi manusa dasar sareng aturan hukum, anu mangrupikeun nilai universal masarakat internasional, ”saur Matsuno.

Cina teu ngirim delegasi pamaréntah ka Olimpiade Usum Panas Tokyo taun ieu, tapi ngan hiji delegasi olahraga, dipingpin ku kapala biro olahraga.

AS, Inggris, Kanada, Australia, Selandia Anyar, jeung Lituania ogé geus mutuskeun pikeun Boikot Olimpiade Usum tiis 2022 dina sababaraha kapasitas, nyarios masalah hak asasi manusa Cina.

nu Olimpiade Usum tiis 2022, resmina XXIV Olimpiade Usum tiis Kaulinan sarta umumna katelah Beijing 2022, nyaéta acara multi-olahraga usum tiris internasional anu bakal datang dijadwalkeun lumangsung ti 4 dugi ka 20 Pebruari 2022 di Beijing sareng kota-kota di propinsi Hebei tatangga di Républik Rahayat Cina.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali