AS ngangkat larangan perjalanan di Afrika Kidul, Botswana, Zimbabwé, Namibia, Lésotho, Eswatini, Mozambik sareng Malawi

AS ngangkat larangan perjalanan di Afrika Kidul, Botswana, Zimbabwé, Namibia, Lésotho, Eswatini, Mozambik sareng Malawi
AS ngangkat larangan perjalanan di Afrika Kidul, Botswana, Zimbabwé, Namibia, Lésotho, Eswatini, Mozambik sareng Malawi

White House ngumumkeun dinten ayeuna yén Amérika Serikat bakal ngangkat larangan perjalanan na di Afrika Kidul, Botswana, Zimbabwé, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambik sareng Malawi anu ditumpukeun bulan kamari saatos kapanggihna varian Omicron COVID-19 anyar.

Salasa kamari, Présidén Biden nyarios yén anjeunna "mertimbangkeun ngabalikeun" larangan perjalanan, nyarios ka wartawan "Kuring badé ngobrol sareng tim kuring dina sababaraha dinten ka hareup."

Watesan bakal dicabut dina Hawa Taun Anyar.

Larangan perjalanan AS anu sacara efektif ngalarang ampir sadaya warga non-AS, anu nembe aya di Afrika Kidul, Botswana, Eswatini, Namibia, Lesotho, Malawi, Mozambik sareng Zimbabwe, dikritik pisan ku WHO (WHO) jeung pamingpin Afrika kidul salaku teu epektip tur parah ngaruksak kana economies lokal.

Nagara-nagara sanés, kalebet Inggris, ngalaksanakeun anu sami larangan perjalanan di nagara-nagara Afrika kidul saatos deteksi munggaran galur Omicron. Britania Raya ngangkat larangan perjalanan na minggu kamari, kusabab transmisi komunitas varian COVID-19 anyar di jero nagara.

Pejabat administrasi senior AS nyarios yén larangan perjalanan samentawis "ngalayanan tujuanana," nambahan yén "éta ngagaleuh waktos pikeun ngartos élmu, éta masihan waktos pikeun nganalisa varian."

Numutkeun juru carios White House Kevin Munoz, CDC pamustunganana nyarankeun ngangkat larangan éta kusabab kamajuan para ahli kaséhatan AS anu dilakukeun dina ngartos galur Omicron, sareng kusabab sabaraha varian COVID-19 anyar parantos sumebar ka sakumna dunya.

Galur Omicron tina virus COVID-19 ayeuna ogé nyebarkeun gancang di Amérika Serikat.

Nalika inféksi terobosan di antawis jalma anu divaksinasi parantos biasa, aranjeunna jarang nyababkeun panyawat parah atanapi rumah sakit, tapi seuseueurna anu dirawat di rumah sakit henteu divaksinasi.

Panyebaran gancang-gancang tina galur COVID-19 anyar, sareng langkung seueur jalma ngumpul di jero ruangan salami usum tiris, parantos nyababkeun spike inféksi utama.

Rata-rata gulung tujuh dinten pikeun kasus AS COVID-19 naek ka 160,000 minggu ieu, numutkeun data ti Johns Hopkins University. Éta langkung ti dua kali rata-rata dina ahir Nopémber.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali