Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan News Kaséhatan wartos trending Ayeuna

Kumaha Ngeureunkeun Omicron ayeuna? Tinggal Hiji Pilihan!

Gambar kahadean tina Gerd Altmann ti Pixabay

Laporan panganyarna ngajéntrékeun panyalindungan nyata ngurangan tina reinfection sarta efektivitas vaksin ampir teu aya ngalawan kasakit symptomatic sanggeus dua vaksinasi Pfizer.

Tapi jalma anu ngagaduhan boosters Pfizer ngagaduhan panyalindungan "dina kisaran 75%,

Nyitak Friendly, PDF & Email

Omicron nyebar kawas wildfire teu ukur di Amérika Serikat jeung Éropa. Para ahli ngingetkeun ngeunaan hiji shutdown lengkep infrastruktur kritis, sarta krisis proporsi pernah ngalaman alatan sumebarna teu kaampeuh tina varian Omicron, ogé katelah B.1.1.529.

Kaleresan nembé ngungkabkeun:

Panalitian nembé réngsé dina 31 Désémber sareng diterbitkeun dina nature.com nyebutkeun kieu:

Varian Omicron (B.1.1.529) tina sindrom pernapasan akut parah coronavirus 2 (SARS-CoV-2) mimitina dikenalkeun dina bulan Nopémber 2021 di Afrika Kidul sareng Botswana ogé dina conto ti wisatawan ti Afrika Kidul di Hong. Kong.

Ti saprak éta, B.1.1.529 parantos dideteksi sacara global.

Varian ieu sigana sahenteuna sarua tepa ti B.1.617.2 (Delta), geus ngabalukarkeun acara super spreader, sarta geus outcompeted Delta dina sababaraha minggu di sababaraha nagara jeung wewengkon metropolitan.

B.1.1.529 ngagaduhan sajumlah mutasi anu teu kantos kantos aya dina gén spike na sareng laporan awal parantos nyayogikeun bukti pikeun kabur imun éksténsif sareng ngirangan efektivitas vaksin.

Di dieu, urang nalungtik kagiatan nétralisasi sareng beungkeutan séra tina konvalén, divaksinasi ganda mRNA, dorongan mRNA, divaksinasi ganda konvalén, sareng individu anu ningkatkeun konvalén ngalawan jinis liar, B.1.351 sareng B.1.1.529 SARS-CoV-2 isolat.

Neutralizing aktivitas sera ti convalescent na ganda divaksinasi pamilon éta undetectable mun pisan low ngalawan B.1.1.529 bari neutralizing aktivitas sera ti individu anu geus kakeunaan spike tilu atawa opat kali ieu dijaga, albeit dina tingkat nyata ngurangan.

Beungkeutan ka B.1.1.529 reséptor-mengikat domain (RBD) jeung N-terminal domain (NTD) ieu ngurangan di convalescent individu teu divaksinasi tapi ieu lolobana dipikagaduh dina individu divaksinasi.

Naskah ieu parantos diulas sareng ditampi pikeun publikasi di Alam sareng disayogikeun dina format ieu di dieu salaku tanggapan kana krisis kaséhatan masarakat anu luar biasa. Naskah anu katampi ieu bakal diteruskeun ngaliwatan prosés ngédit salinan sareng pormat dugi ka publikasi vérsi rékaman anu parantos réngsé dina nature.com.

Punten perhatikeun meureun aya kasalahan dina versi ieu, anu tiasa mangaruhan eusi, sareng sadaya bantahan hukum berlaku.

Numutkeun kana tulisan anu nembé dileupaskeun munggaran diterbitkeun dina CNN International Dr. Peter English, ahli dina kontrol kasakit communicable di Inggris, nyatakeun dina hiji pernyataan.

Dosis katilu vaksin sacara signifikan ningkatkeun réspon antibodi ngalawan inféksi Omicron.

Numutkeun kana CNN, Dr Julian Tang ti Universitas Leicester, anu ogé henteu kalibet dina pangajaran, ogé nyatakeun réspon sél T penting pikeun panangtayungan jangka panjang ngalawan panyakit parna. 

"Intina nyaéta ningkatkeun kekebalan anu tos aya (naha vaksin atanapi dicandak sacara alami) ngabantosan ngajagaan tina inféksi / reinfection ka sababaraha gelar - ogé ningkatkeun réspon sél T anu tos aya - sadayana bakal ngabantosan urang ngalawan Omicron. Janten kéngingkeun dosis booster ieu penting - khususna upami anjeun aya dina salah sahiji kelompok anu langkung rentan, ”saur Tang

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment