Berita Breaking Afghanistan Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan kabudayaan Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema kasalametan Balanja piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Taliban maréntahkeun pancung manekin di sadaya toko Herat

Taliban maréntahkeun pancung manekin di sadaya toko Herat
Taliban maréntahkeun pancung manekin di sadaya toko Herat
Ditulis ku Harry Johnson

Séptémber kamari, Taliban ngalarang pendandan rambut di propinsi Helmand pikeun nyukur janggot. Supir ogé dilarang maén musik dina kendaraanna, sareng aranjeunna ayeuna kedah lirén pikeun waktos sholat di "tempat anu leres".

Nyitak Friendly, PDF & Email

Kantor lokal Kamentrian Taliban pikeun Panyebaran Kautamaan sareng Pencegahan Maksiat, anu ditugaskeun pikeun ngalaksanakeun bacaan Hukum Syariah Taliban, parantos maréntahkeun toko baju di propinsi Herat barat Afghanistan pikeun pancung sadaya manekin sabab aranjeunna "berhala".

Taliban Pajabat mimitina hoyong pamilik toko pikeun ngaleungitkeun boneka éta sadayana, ngajelaskeun aranjeunna salaku "arca" anu "disembah". Sanajan kitu, nu boga toko pencét kaluar dina ide, arguing yén éta bakal boga pangaruh ngarugikeun kana bisnis maranéhanana geus floundering. Taliban relented sarta netep pikeun ngan pancung sirah manequins gantina, jeung hukuman parna awaiting maranéhanana anu ngajalankeun fouul tina aturan anyar.

Hiji nu boga toko humandeuar yén TalibanPesenan bakal hartosna karugian finansial pikeun usaha, sabab unggal manekin hargana antara $70 sareng $100.

Ditilik ku pidéo anu henteu diverifikasi anu beredar dina média sosial, anu ningalikeun saurang lalaki anu ngaguntingan mannequin nganggo gergaji besi, sababaraha pamilik toko parantos milih sasuai sareng kaputusan.

nu Taliban Teroris janten kasohor pikeun ngaleungitkeun seueur kabébasan awéwé nalika mimiti kakawasaan deui dina pertengahan 1990-an. Nalika grup éta ngawasa nagara Agustus kamari, éta sumpah pikeun ngahargaan hak-hak awéwé dina lingkup Hukum Syariah.

Sanajan kitu, sakumaha sababaraha bulan kaliwat, pangawasa anyar maksakeun beuki loba larangan dina awéwé Afghan, éféktif ngalarang aranjeunna tina atikan sékundér jeung karya. Salah sahiji kaputusan pang anyarna sapertos kieu dina akhir bulan Désémber ngalarang awéwé ngarambat langkung jauh ti 72km (45 mil) ti bumina tanpa pendamping lalaki.

UNICEF ogé parantos ngalaporkeun kasus budak awéwé anu nembé lahir dijual ku kolotna pikeun nikah ka hareup nalika nagara éta terjun kana krisis ékonomi anu jero dina henteuna dana Kulon anu ngadukung pamaréntahan sateuacana.

Aturan ultra-religius di Taliban mangaruhan kahirupan lalaki ogé. Séptémber kamari, grup éta ngalarang pendandan rambut di propinsi Helmand pikeun nyukur janggut. Supir ogé dilarang maén musik dina kendaraanna, sareng aranjeunna ayeuna kedah lirén pikeun waktos sholat di "tempat anu leres".

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment