Ngabobol Warta Internasional News Kaséhatan Hotél & Resor wartos jelema resorts Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

50 Kota Amérika Haus Darah Bed Bugs narajang Travelers

Kutu ranjang sawawa saukuran siki apel sareng biasana warnana coklat beureum.

Ilaharna, bedbugs panjangna 3/16 inci, beureum nepi ka coklat poék dina warna, sarta lolobana serangga nokturnal nu kaluar tina nyumputkeun nyandak dahareun getih ti saré, manusa. Hama ieu hematophagous, nu hartina getih hijina sumber dahareun maranéhanana. Aranjeunna tiasa ngarambat ti hiji tempat ka tempat kalayan gampang, nempel kana barang-barang sapertos koper, dompet sareng barang-barang pribadi anu sanés.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Sapanjang taun ka tukang, nalika perjalanan mimiti resurge di AS, urang Amerika anu gelisah - sareng kutu ranjang - naék numpak di sakuliah nagara pikeun liburan. Nalika konsumen ngarencanakeun perjalanan dina taun 2022 di tengah pandémik anu ngembang, gampang hilap yén kutu ranjang masih janten ancaman. Mertimbangkeun kakurangan staf anu aya hubunganana sareng industri silaturahmi, panginten perkenalan kutu ranjang henteu dipantau sering-sering anu dipikahoyong, janten pamariksaan anu rajin penting.

"Kutu ranjang mangrupikeun perhatian pikeun sadayana sabab aranjeunna master hitchhikers, angkat ka bumi sareng jalma-jalma nalika aranjeunna sigana henteu sadar," saur Ben Hottel, ahli entomologi. "Sifatna nyumput dina retakan sareng retakan anu sesah dipendakan tiasa ngajantenkeun aranjeunna sesah dikontrol, naha éta disarankeun ngalibetkeun profésional anu terlatih nalika ningali perkenalan."

Kutu ranjang dipikanyaho pikeun pertumbuhan populasi anu gancang. Bikangna tiasa nyimpen hiji nepi ka lima endog sapoé sarta bisa neundeun 200 nepi ka 500 endog dina hirupna maranéhanana. Aranjeunna tiasa salamet sababaraha bulan bari ngantosan tuangeun getih salajengna, janten kamungkinan muncul nalika sumber pangan, contona, manusa, sayogi.

"Hanjakalna, seueur usaha silaturahmi anu nyanghareupan kakurangan staf, sareng nalika industri tetep komitmen kana kabersihan, ayeuna langkung ti kantos, para wisatawan kedah émut kana panempoan kutu ranjang sareng proaktif dina usaha pamariksaan."

Daptar ieu dumasar kana data perlakuan ti wewengkon metro tempat layanan kontrol hama ngalakukeun panglobana perlakuan kutu ranjang ti 1 Désémber 2020 - nepi ka 30 Nopémber 2021. ranking ngawengku duanana perlakuan padumukan jeung komérsial.

Daptar ngaran kota awon di Amérika Serikat lamun datang ka bed bug:

  1. Chicago
  2. Philadelphia (+12) 
  3. New York (+9) 
  4. Detroit
  5. Baltimore (-3) 
  6. Indianapolis (+1) 
  7. Washington, DC (-4) 
  8. Cleveland, OH (-2) 
  9. Columbus, OH (-4) 
  10. Cincinnati (-2) 
  11. Grand Rapids, MI (-1) 
  12. Los Angeles (-3) 
  13. Champaign, IL (+2) 
  14. Atlanta (-1) 
  15. Charlotte, NC (-4) 
  16. Dallas-Ft. Pantes
  17. Denver (+3) 
  18. St Louis, MO (+7) 
  19. San Fransisco (+3) 
  20. Pittsburg (-1) 
  21. Greenville, SC (+2) 
  22. Charleston, WV (-4) 
  23. Flint, MI (-2) 
  24. Raleigh, NC (-7) 
  25. Norfolk, VA (-1) 
  26. Richmond, VA
  27. Omaha (+3) 
  28. Buffalo, NY (+1) 
  29. Knoxville (+7) 
  30. Cedar Rapids, IA (+5) 
  31. Toledo, OH (-4) 
  32. Dayton, OH (-4) 
  33. Bend Kidul, IN (+8) 
  34. Nashville (-3) 
  35. Davenport, IA (+3) 
  36. Ft. Wayne, IN (-3) 
  37. Youngstown (+3) 
  38. Milwaukee (-6) 
  39. Rajana (+8) 
  40. Tampa (-1) 
  41. Houston (-4) 
  42. Harrisburg (anyar pikeun daptar) 
  43. Greensboro, NC (-9) 
  44. Seattle
  45. Peoria, IL (+4) 
  46. Orlando (-1) 
  47. Lexington, KY (-4) 
  48. Lansing, MI
  49. Louisville, KY (-3) 
  50. Lincoln, NE (anyar pikeun daptar)

Perusahaan kontrol hama nyarankeun:

  • Survey kamar hotél pikeun tanda infestation.
  • Waspada pikeun noda leutik, warna tinta dina kelim kasur, dina jati lemes sareng tukangeun headboard. 
  • Lift jeung kasampak di ranjang bug nyumput spot: nu kasur, kotak spring jeung jati séjén, kitu ogé balik baseboards, gambar komo torn wallpaper. 
  • Elevate bagasi jauh ti ranjang na témbok. Tempat anu paling aman nyaéta di kamar mandi atanapi di loket. 
  • Examine koper anjeun taliti bari repacking jeung sakali anjeun balik ka imah ti lalampahan. Salawasna nyimpen bagasi jauh ti ranjang. 
  • Prenda sadaya pakean anu aman pikeun pengering tina koper anjeun dina pengering sahenteuna sahenteuna 15 menit dina setting anu paling luhur saatos anjeun balik ka bumi.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

1 Comment

  • Sababaraha tetes minyak Oregano dicampurkeun dina minyak carrier jeung digosok sakuliah awak sigana tetep kaluar tina hiji jalma, sarta bisa maéhan aranjeunna.