Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha rental mobil Karibia Cruising Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos jelema Lalampahan Rail Ngawangun deui resorts tanggung jawab kasalametan Balanja piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna

Omicron bakal ngarusak harepan pamulihan ékonomi global dina 2022

Omicron bakal ngarusak harepan pamulihan ékonomi global dina 2022
Omicron bakal ngarusak harepan pamulihan ékonomi global dina 2022
Ditulis ku Harry Johnson

Panyebaran gancang Omicron di langkung ti 100 nagara sareng naékna tingkat inflasi global, krisis énergi diturunkeun tina kakurangan batubara, tegangan politik sareng kalambatan produksi manufaktur di tengah kakurangan chip tetep janten résiko downside utama pikeun kamekaran global dina 2022.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Sanaos pucuk héjo katingali dina indikator makroekonomi konci dina satengah munggaran, munculna varian COVID-19 énggal. omicron sareng panyebaran gancangna nyababkeun pamulihan ékonomi global beuki henteu rata nuju tungtung buntut 2021, ku sabab éta analis parantos ngarobih ramalan pertumbuhan ékonomi global pikeun 2022 tina 4.6% dina bulan Juli ka 4.5% dina bulan Désémber 2021.

Para ahli ngaramalkeun pertumbuhan GDP nyata AS janten 1.1% dina Q1 2022 dibandingkeun sareng 1.3% dina Q4 2021. Kalayan tantangan pikeun nyayogikeun ranté sareng tingkat inféksi anu luhur, pertumbuhan GDP nyata Inggris diperkirakeun ngalambatkeun ka 0.7% dibandingkeun sareng 0.9% salila période sarua. Di sisi séjén, kalayan dukungan tambahan ti pamaréntah, pertumbuhan Jepang diperkirakeun naek ti 1.3% ka 1.6%.

Penyebaran gancang tina omicron di langkung ti 100 nagara sareng naékna tingkat inflasi global, krisis énérgi disababkeun ku kakurangan batubara, tegangan politik sareng kalambatan produksi manufaktur di tengah kakurangan chip tetep janten résiko turunna utama pikeun kamekaran global dina 2022.

Ékonomi maju kalebet AS, Inggris sareng nagara-nagara Éropa anu sanés kaleungitan moméntum dina hal kagiatan ékonomi, anu kuat ngajemput dina H1 2021. Pasar-pasar berkembang terus underperform alatan drive vaksinasi henteu rata, kirang kamar pikeun maneuver pikeun rojongan kawijakan tambahan, sakumaha ogé slowdown ékonomi Cina.

Sanajan resiko jeung slowdown ekspektasi dina pertumbuhan ékonomi, India jeung Cina diperkirakeun ngajalankeun tumuwuhna global dina 2022. Di sisi séjén, Federal Reserve diperkirakeun tighten ukuran kawijakan moneter pikeun ngalilindeuk tingkat inflasi tinggi bisa ngakibatkeun outflows ibukota ti. bangsa-bangsa ngembang.

Dina bulan Désémber 2021, sakitar 12,000 penerbangan dibatalkeun sacara global kusabab naékna. omicron kasus varian jeung masalah staffing. Ékonomi anu gumantung kana pariwisata diperkirakeun bakal nyanghareupan masalah utama pikeun prospek pertumbuhan di awal 2022 kalayan larangan deui. Nanging, gangguan éta bakal sakedap nalika rencana perjalanan ditunda. Analis ngaramalkeun jumlah panumpang hawa sacara global pikeun jarak jauh sareng jarak pondok bakal ningkat masing-masing ku 44% sareng 48%, dina 2022. 

Nalika urang maju ka 2022, bottlenecks ranté suplai diperkirakeun ngagampangkeun sareng produksina ningkat. Prospek bisnis sakabéh tetep positif, tapi Omicron sieun, jeung kawijakan moneter ketat bisa awan investasi. Salaku tambahan, ditarikna prématur dukungan kabijakan tiasa ngarusak pamulihan global sareng ningkatkeun kerentanan sektor swasta sareng umum dina awal 2022. Tarik deui belanja umum di 2022 di sabagéan ageung nagara tiasa ngeureunkeun kagiatan ékonomi. 

Résiko pikeun pamulihan ékonomi global dina 2022 sigana saimbang. Sacara global, rumah tangga geus ngumpulkeun tabungan badag, nu sakali invested bakal ngajalankeun up aktivitas ékonomi. Sumawona, nagara-nagara sapertos Cina sareng India investasi dina énergi héjo, anu tiasa narik langkung seueur investasi ti Kulon. The persetujuan ti The Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) deal diperkirakeun bolster kasempetan dagang di wewengkon Asia-Pasifik. Kabutuhan sajam nyaéta gaduh pangawasan anu jelas ku otoritas fiskal sareng moneter dina strategi kawijakanana, anu bakal penting pikeun ngajaga kapercayaan pasar sareng dukungan umum.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment