Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Hak Asasi manusa Jepang Ngabobol Warta wartos jelema tanggung jawab kasalametan Warta Ngabobol Singapura Berita Koréa Kidul piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

2022 Indéks Paspor Pangkuatna ngungkabkeun 'apartheid perjalanan'

2022 indéks 'paspor pangkuatna' di dunya ngungkabkeun 'apartheid perjalanan'
2022 indéks 'paspor pangkuatna' di dunya ngungkabkeun 'apartheid perjalanan'
Ditulis ku Harry Johnson

Numutkeun laporan éta, kauntungan perjalanan anu ditingali ku warga nagara-nagara berpendapatan menengah sareng luhur parantos "ngorbankeun" nagara-nagara berpendapatan rendah sareng anu dianggap "resiko tinggi" dina hal kaamanan sareng pertimbangan sanésna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Firma Inggris Henley & Partners ngarilis indéks ranking paspor global panganyarna na ayeuna - ulikan ngeunaan mobilitas global anu manggihan yén warga Jepang sareng Singapura gaduh paspor anu paling ramah-perjalanan di dunya taun 2022.

Tanpa ngitung larangan COVID-19, rangking pikeun awal 2022 hartosna éta Jepang jeung Singaporeans tétéla bisa ngakses 192 nagara tanpa visa a. 

Nagara Asia sejen, Koréa Kidul, dihijikeun jeung Jérman pikeun tempat kadua dina daptar 199 nagara. Sésana tina 10 luhur didominasi ku nagara-nagara Uni Éropa, kalayan Inggris sareng AS rengking kagenep, sareng Australia, Kanada, sareng nagara-nagara Éropa Wétan ngabunderkeun prestasi pangluhurna.

Kawarganagaraan Afghan di sisi anu sanés tiasa ngarambat gratis visa ka ngan ukur 26 tujuan.

Peringkat éta ngingetkeun ngeunaan larangan COVID-19 parah 'perjalanan apartheid' antara nagara-nagara beunghar sareng miskin, sareng jurang anu ningkat dina kabébasan perjalanan anu dinikmati ku nagara-nagara beunghar ngalawan anu dipasihkeun ka anu miskin.

Numutkeun laporan éta, kauntungan perjalanan anu ditingali ku warga nagara-nagara berpendapatan menengah sareng luhur parantos "ngorbankeun" nagara-nagara berpendapatan rendah sareng anu dianggap "resiko tinggi" dina hal kaamanan sareng pertimbangan sanésna.

Laporan éta ogé nyarios yén "kateusaruaan" ieu dina mobilitas global parantos diperparah ku halangan perjalanan salami pandémik, sareng Sekretaris Jenderal PBB Antonio Guterres nembé ngabandingkeun larangan anu ditempatkeun ka nagara-nagara Afrika utamina pikeun "perjalanan apartheid."

"Persyaratan mahal anu aya hubunganana sareng perjalanan internasional ngalembagakeun kateusaruaan sareng diskriminasi," saur Mehari Taddele Maru, profésor part-time di Pusat Kabijakan Migrasi di Institut Universitas Éropa, nambahan yén nagara-nagara maju "henteu salawasna [ngabagi]" kahayang dunya berkembang. pikeun ngabales "kaayaan robah".

"COVID-19 sareng interplayna sareng instability sareng kateusaruaan parantos nyorot sareng ngagedekeun disparity ngareureuwas dina mobilitas internasional antara nagara maju anu jegud sareng mitra anu langkung miskin," tambah Mehari.

Samentawis éta, laporan éta ngaramalkeun kateupastian langkung seueur ngeunaan perjalanan sareng mobilitas pikeun sésana taun, kalayan nimbang naékna varian Omicron tina coronavirus. Mecenghulna "galur anyar anu kuat sapertos kitu" mangrupikeun "gagal geopolitik utama" di AS, Inggris, sareng EU kusabab henteu nyayogikeun dana sareng pasokan vaksin anu langkung saé ka Afrika kidul, numutkeun koméntar ku profesor Universitas Columbia Misha Glenny. marengan laporan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment