Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna

IATA: Larangan Omicron anyar ngahalangan pamulihan perjalanan udara

IATA: Larangan Omicron anyar ngahalangan pamulihan perjalanan udara
Willie Walsh, Diréktur Jéndral IATA
Ditulis ku Harry Johnson

Pamaréntah dunya ngaréaksikeun langkung seueur kana mecenghulna varian Omicron sareng nganggo metode anu dicoba-sareng-gagal pikeun nutup wates, uji kaleuleuwihan wisatawan sareng karantina pikeun ngalambatkeun panyebaran.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) ngumumkeun yén pamulihan dina perjalanan udara diteruskeun dina bulan Nopémber 2021, sateuacan mecenghulna Omicron. Paménta internasional ngadukung tren naékna anu stabil nalika langkung seueur pasar dibuka deui. Lalu lintas domestik, kumaha oge, lemah, sabagéan ageung kusabab larangan perjalanan di China. 

Kusabab babandingan antara 2021 sareng 2020 hasil bulanan distort ku dampak luar biasa tina COVID-19, kecuali upami diperhatoskeun sadayana ngabandingkeun dugi ka Nopémber 2019, anu nuturkeun pola paménta normal.

  • Total paménta pikeun perjalanan udara dina bulan Nopémber 2021 (diukur dina panghasilan panumpang-kilométer atanapi RPK) turun 47.0% dibandingkeun Nopémber 2019. Ieu nandaan paningkatan dibandingkeun kontraksi 48.9% Oktober ti Oktober 2019.  
  • Perjalanan hawa domestik rada mudun dina bulan Nopémber saatos dua perbaikan bulanan berturut-turut. RPK domestik turun 24.9% dibandingkeun 2019 dibandingkeun sareng turunna 21.3% dina Oktober. Utamana ieu didorong ku China, dimana lalu lintas turun 50.9% dibandingkeun sareng 2019, saatos sababaraha kota ngenalkeun larangan perjalanan anu langkung ketat pikeun ngandung (pra-Omicron) wabah COVID. 
  • Paménta panumpang internasional dina bulan Nopémber nyaéta 60.5% sahandapeun Nopémber 2019, langkung saé turunna 64.8% anu kacatet dina Oktober. 

"Pamulihan dina lalu lintas hawa diteruskeun dina bulan Nopémber. Hanjakalna, pamaréntahan over-réaksi kana mecenghulna varian Omicron dina nutup bulan sareng nganggo metode anu dicoba-sareng-gagal pikeun nutup wates, uji kaleuleuwihan wisatawan sareng karantina pikeun ngalambatkeun panyebaran. Henteu anéh, penjualan tikét internasional anu dilakukeun dina bulan Désémber sareng awal Januari turun pisan dibandingkeun sareng 2019, nunjukkeun kuartal kahiji anu langkung hese tibatan anu disangka. Upami pangalaman dina 22 sasih terakhir parantos nunjukkeun nanaon, nya éta teu aya korelasi antara ngenalkeun larangan perjalanan sareng nyegah panyebaran virus ngalangkungan wates. Sareng ukuran ieu nempatkeun beban beurat dina kahirupan sareng mata pencaharian. Upami pangalaman mangrupikeun guru anu pangsaéna, hayu urang ngarepkeun pamaréntah langkung merhatikeun nalika urang ngamimitian Taun Anyar, ”saur Willie Walsh, IATADiréktur Jéndral. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment