Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan kabudayaan Perancis Ngabobol Warta Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Perancis ngalarang incest pikeun kahiji kalina saprak 1791

Perancis ngalarang incest pikeun kahiji kalina saprak 1791
Perancis ngalarang incest pikeun kahiji kalina saprak 1791
Ditulis ku Harry Johnson

Inses, pitenah, sareng sodomi didekriminalisasi dina 1791 nalika pasukan revolusioner Perancis narékahan pikeun ngaleungitkeun moralitas anu diilhami Kristen anu aya dina monarki.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Pamaréntah Perancis ngumumkeun yén éta bakal ngalarang hubungan séksual sareng baraya getih pikeun kahiji kalina saprak 1791.

Inses, pitenah, sareng sodomi didekriminalisasi dina 1791 nalika pasukan revolusioner Perancis narékahan pikeun ngaleungitkeun moralitas anu diilhami Kristen anu aya dina monarki.

Topik anu umumna tabu Perancis Mangtaun-taun dugi ka 2021, nalika Olivier Duhamel, komentator politik anu kasohor, dituduh nyiksa séksual anak tirina dina taun 1980-an.

Duhamel ngaku yén tuduhan éta leres tapi henteu didakwa, sabab incest sareng nonoman sanés kajahatan harita. 

Dina wawancara panganyarna, Adrien Taquet, PerancisSekretaris nagara pikeun barudak, nyatakeun yén pamaréntahan bakal ngalarang incest pikeun kahiji kalina dina langkung ti 200 taun. Hubungan seksual sareng baraya ayeuna sah di Perancis iwal barudak aub.

Hukum anyar bakal mawa Perancis saluyu jeung lolobana Eropa nagara nu nyaram hubungan seksual inses jeung anggota kulawarga.

Taun ka tukang, pamaréntah Perancis ngadamel undang-undang anu ngajantenkeun hubungan seksual sareng baraya caket di handapeun umur 18 taun.

Undang-undang Perancis anu énggal bakal ngahukum incest sanaos kadua pihak umurna langkung ti 18 taun.

Nalika sepupu masih tiasa kawin, menteri henteu tiasa mastikeun naha kulawarga tiris bakal kalebet.

Menteri nyatakeun yén anjeunna ngadukung "larangan anu jelas" anu bakal ngajantenkeun Perancis saluyu sareng kalolobaanana Uni Éropa bangsa-bangsa.

"Naon waé umur anjeun, anjeun henteu gaduh hubungan séksual sareng bapa anjeun, putra anjeun atanapi putri anjeun," pejabat pamaréntah Perancis negeskeun, nambahan "Éta sanés masalah umur, sanés sual persetujuan déwasa. Urang gelut ngalawan incest. Sinyalna kedah jelas. ”

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment