Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan kabudayaan Warta Breaking Georgia Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Ayeuna haram pikeun ngarusak bandéra EU sareng NATO di Georgia

Haram pikeun ngarusak bendera EU sareng NATO di Georgia ayeuna
Haram pikeun ngarusak bendera EU sareng NATO di Georgia ayeuna
Ditulis ku Harry Johnson

Dalapan puluh persén populasi Georgian ngarojong integrasi Éropa; aya hormat pisan luhur pikeun EU di nagara éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Satengah taun sanggeus radikal Georgian katuhu-katuhu sarta anggota grup hate tore handap hiji bandéra Uni Éropa salila a rally ngalawan hak gay di Tbilisi, Georgian anggota DPRD geus ngawanohkeun hukum anyar nu ngajadikeun eta ilegal deface bandéra tina Uni Éropa (EU), NATO, sareng nagara anggotana.

Dina usum panas 2021, protés dilaksanakeun di Tbilisi ngalawan taunan kota Parade Bangga Gay, salila radikal nyerang wartawan jeung aktivis. Éta ogé tore handap sarta dibeuleum teh Uni Éropa bandéra anu ngagantung di luar gedong parlemén. Acara, anu disebut March for Dignity, ningali wartawan rajapati mob Alexander Lashkarava, sareng nyababkeun amarah nalika rébuan turun ka jalan pikeun nuduh pamaréntahan nyorong kelompok hate.

Undang-undang anyar ogé ngajadikeun desekrasi simbol naon waé anu aya hubunganana sareng organisasi, ogé nagara-nagara sanés anu mana waé. Géorgia boga hubungan diplomatik, tanggung jawab kriminal nu palaku bakal denda 1,000 Georgian lari ($323).

"Denda sapertos kitu umum pikeun kalolobaan nagara Éropa. Kami nganggap yén parobihan ieu bakal janten ukuran pencegahan ngalawan kajadian musibah sapertos anu kajantenan dina bulan Juli. Kami yakin ieu mangrupikeun léngkah anu progresif, ”saur Nikoloz Samkharadze, salah sahiji panulis tagihanana.

Salian denda, palaku ulang ogé bisa nyanghareupan waktu balik bar pikeun defacing bandéra jeung simbul.

Géorgia lain anggota NATO atawa nu EU acan, tapi geus sinyal aspirasi kuat pikeun integrasi jeung duanana organisasi.

Dalapan puluh persén populasi Georgian ngarojong integrasi Éropa; aya hormat anu luhur pisan pikeun EU di nagara éta, ”Kakha Gogolashvili, diréktur think tank pro-EU Rondeli Foundation Georgia, saur Kakha Gogolashvili. 

"Kami henteu kedah ngijinkeun grup radikal pikeun ngalakukeun tindakan agrésif sapertos ngalawan simbol EU sareng NATO. Penting yén parlemén ngaluarkeun undang-undang énggal ieu kalayan dukungan multi-partai.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment