Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha pendidikan Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Pedoman topeng CDC anyar: Naon anu anjeun kedah terang

Pedoman topeng CDC anyar: Naon anu anjeun kedah terang
Pedoman topeng CDC anyar: Naon anu anjeun kedah terang
Ditulis ku Harry Johnson

Topeng N95 sareng KN95 saé pisan pikeun nyaring partikel tapi masih gampang dianggo. Éta dirancang pikeun setélan profésional sapertos palayanan kaséhatan atanapi konstruksi. Topeng ngabentuk segel anu épéktip sareng raray jalma sareng nyarios nyaring sahenteuna 95% partikel leutik.

Nyitak Friendly, PDF & Email

AS Puseur pikeun Control Kasakit jeung Pencegahan (CDC) dilaporkeun siap ngaluarkeun apdet pikeun tungtunan ngeunaan pamakean masker anu leres di tengah pandémik COVID-19 global.

Urang Amerika bakal didesek ngagem topéng N95 sareng KN95 anu langkung saé (sareng langkung mahal) pikeun ngeureunkeun panyebaran koronavirus.

Upami jalma tiasa "sabaran ngagem topéng KN95 atanapi N95 sadinten," aranjeunna kedah ngalakukeun kitu, saur CDC.

  1. Naon masker N95 sareng KN95?

Topeng N95 sareng KN95 saé pisan pikeun nyaring partikel tapi masih gampang dianggo. Éta dirancang pikeun setélan profésional sapertos palayanan kaséhatan atanapi konstruksi. Topeng ngabentuk segel anu épéktip sareng raray jalma sareng nyarios nyaring sahenteuna 95% partikel leutik.

Hiji-hijina bédana antara masker N95 sareng KN95 asalna tina sababaraha standar anu diatur ku otoritas AS sareng Cina. Cina meryogikeun uji coba masker KN95, teu sapertos AS, dimana organisasi sapertos rumah sakit gaduh aturan sorangan di daérah ieu. Standar Amérika ogé meryogikeun masker N95 janten rada "bernafas" tibatan masker KN95.

2. Naon anu CDC rekomendasi masker ayeuna?

Versi ayeuna tina pedoman CDC, anu terakhir diropéa dina Oktober, nyarankeun ngagunakeun masker lawon anu langkung nyaman sareng dua lapisan lawon pikeun kalolobaan jalma dina kalolobaan setélan. Éta sacara khusus meryogikeun masarakat umum pikeun henteu ngagem réspirator N95 anu ditandaan "bedah" - hartosna aranjeunna dirancang pikeun ngajagi anu ngagem sareng jalma-jalma di sakurilingna.

Alesanna nyaéta rumah sakit AS henteu diidinan nganggo panyalindungan KN95 pisan, sareng CDC hoyong tanaga kasehatan ngagaduhan aksés prioritas kana saham terbatas. Kritikus nyebatkeun yén rekomendasi, anu ti saprak jaman alat panyalindungan pribadi (PPE) kakurangan pasokan sacara global, parantos lami.

3. Naha parobahan ngeunaan Omicron?

Pondokna, enya, tapi éta teu sakabeh carita. Varian Omicron parantos kabuktosan langkung gampang ditularkeun sareng langkung sanggup ngéléhkeun kekebalan anu disababkeun ku vaksin tibatan galur virus SARS-CoV-2 sateuacana. Tapi sababaraha nagara di Eropa sapertos Jerman maréntahkeun masker FFP2 - nyaéta EU standar nawiskeun panyalindungan tingkat N95 - awal Januari 2021. Éta saatos masalah kasadiaan PPE global direngsekeun sareng lami sateuacan Omicron muncul.

4. Sigana urang Amerika nyanghareupan biaya tambahan

Nya, harga-harga di Amérika Serikat naék saatos laporan média ngeunaan éta CDC update hidayah. Salaku conto, sabungkus 40 masker KN95 merek Hotodeal ngaluncat kana $79.99 dina Amazon, nepi ti $16.99 dina ahir Nopémber, nurutkeun data panganyarna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment