Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Dénmark Breaking News Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Dénmark ayeuna nawiskeun vaksin COVID-4 ka-19 pikeun warga anu 'rentan'

Dénmark ayeuna nawiskeun vaksin COVID-4 ka-19 pikeun warga anu 'rentan'
Dénmark ayeuna nawiskeun vaksin COVID-4 ka-19 pikeun warga anu 'rentan'
Ditulis ku Harry Johnson

The shot tambahan bakal sadia dimimitian engké minggu ieu pikeun maranéhanana jeung kaayaan pra-aya serius anu narima booster awal ragrag panungtungan, resmi nu nuluykeun. Pamaréntah ogé ayeuna nimbangkeun dosis anu sanés pikeun warga manula sareng warga panti jompo, sanaos henteu acan nyandak kaputusan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Menteri Kaséhatan Denmark Magnus Heunicke ngumumkeun yén nagara éta bakal enggal nawiskeun jab vaksin COVID-19 kaopat ka warga 'résiko tinggi'.

Dénmark bakal jadi anu pangheulana Eropa nagara pikeun ngalakukeunana sanaos peringatan régulator yén teu aya data ilmiah anu cekap pikeun terang naha kabijakan énggal bakal ngabantosan jalma anu dianggap résiko luhur tina virus COVID-19.

"Kami ayeuna nuju dina bab anyar, nyaéta kaputusan pikeun nawiskeun jab kaopat ka warga anu paling rentan," Menteri Kaséhatan Magnus Heunicke nyarios ka wartawan Rebo, nambahan yén "beuki nyebar inféksi di masarakat, langkung ageung résiko. yén inféksi bakal ngahontal anu paling rentan urang. ”

The shot tambahan bakal sadia dimimitian engké minggu ieu pikeun maranéhanana jeung kaayaan pra-aya serius anu narima booster awal ragrag panungtungan, resmi nu nuluykeun. Pamaréntah ogé ayeuna nimbangkeun dosis anu sanés pikeun warga manula sareng warga panti jompo, sanaos henteu acan nyandak kaputusan.

Mindahkeun éta sababaraha dinten sateuacan rencana dibuka deui pikeun bioskop pilem, tempat musik, stadion olahraga sareng tempat umum anu sanés - larangan anu munggaran dilaksanakeun bulan kamari kalayan ngarepkeun panyebaran varian Omicron. Sedengkeun Dénmark terus ningali gelombang inféksi anyar anu aya hubunganana sareng mutasi, maotna sareng rawat inap tetep sahandapeun puncak anu katingal taun ka tukang.

Sanaos Kopenhagen lirén pikeun nyegerkeun deui konci anu pinuh pikeun réaksi ka Omicron sareng nyarios yén éta hoyong "tetep saloba masarakat kabuka sabisa-bisa," larangan pangénggalna tetep nyababkeun protés anu dipanaskeun di ibukota nagara, kalayan ratusan katingal marching pikeun nyebatkeun. éta Denmark "hukum wabah" dina sabtu minggu.

Israél mangrupikeun salah sahiji nagara anu munggaran di dunya anu ngumumkeun shot kaopat pikeun warga, dituturkeun ku Chili awal minggu ieu.

Hungaria ogé mulling naha ngalakukeun hal anu sami, sedengkeun para ahli di Austria parantos ngusulkeun dosis kaopat dina dasar "off-label", sanaos was-was ti Uni ÉropaRegulator ubar, Badan Kedokteran Éropa (EMA).

EMA nembé ngingetkeun yén teu aya data anu cekap pikeun terang upami tembakan kaopat bakal aya mangpaatna, kalayan pajabat vaksin utama Marco Cavaleri naroskeun naha "vaksinasi berulang dina interval anu pondok" mangrupikeun "strategi jangka panjang anu sustainable."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment