Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik News Kawat Wisata

Nagara-nagara miskin nolak vaksin COVID-19 gratis anu ditawarkeun ku PBB

Nagara-nagara miskin nolak vaksin COVID-19 gratis anu ditawarkeun ku PBB
Nagara-nagara miskin nolak vaksin COVID-19 gratis anu ditawarkeun ku PBB
Ditulis ku Harry Johnson

Nagara-nagara anu langkung miskin ngagaduhan sababaraha masalah sareng nampi vaksin anu disumbangkeun ka aranjeunna. Seueur anu kakurangan kapasitas panyimpen pikeun nampi kiriman sareng gaduh masalah sareng ngaluncurkeun kampanye vaksinasi kusabab faktor sapertos instability domestik sareng infrastruktur kasehatan anu tapis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Etleva Kadilli, kapala Divisi Pasokan UNICEF, lembaga PBB pikeun ningkatkeun kahirupan barudak di dunya, nyarios ka Parlemén Éropa yén program COVAX, dirancang pikeun ngabantosan nagara-nagara miskin pikeun ngavaksinasi populasina ngalawan koronavirus, aya masalah, sabab seueur sumbangan vaksin gaduh umur simpan anu pondok teuing pikeun disebarkeun leres.

bulan panungtungan nyalira, leuwih 100 juta dosis ditawarkeun ka UNProgram COVAX kedah ditolak ku anu nampi bantosan, kalolobaanana kusabab tanggal kadaluwarsa vaksin.

Badan éta engké dinten nyarios sakitar 15.5 juta dosis anu ditolak bulan kamari dilaporkeun ancur. Sababaraha kiriman ditolak ku sababaraha nagara.

Nagara-nagara anu langkung miskin ngagaduhan sababaraha masalah sareng nampi vaksin anu disumbangkeun ka aranjeunna. Seueur anu kakurangan kapasitas panyimpen pikeun nampi kiriman sareng gaduh masalah sareng ngaluncurkeun kampanye vaksinasi kusabab faktor sapertos instability domestik sareng infrastruktur kasehatan anu tapis.

Tapi tanggal béakna pondok vaksin disumbangkeun ka program babagi ogé masalah utama, Kadilli ngawartoskeun EU lawmakers.

"Dugi ka urang gaduh umur rak anu langkung saé, ieu bakal janten titik tekanan pikeun nagara-nagara, khususna nalika nagara-nagara hoyong ngahontal populasi di daérah anu susah dihontal," saur anjeunna.

COVAX ayeuna nuju kana pangiriman dosis milyaran na, ngalaporkeun manajeménna. The EU Kira-kira sapertilu tina dosis anu dikirimkeun ka ayeuna, saur Kadilli.

nu WHO (WHO), nu co-manages COVAX, geus sababaraha kali ngajelaskeun bantuan lackluster eta narima ti donor Ditengah hoarding vaksin ku bangsa euyeub salaku gagal moral.

Sawatara 92 nagara anggota sono kana tujuan vaksinasi 40% WHO dina taun 2021 "kusabab kombinasi pasokan terbatas ka nagara-nagara berpendapatan rendah salami sapanjang taun teras vaksin salajengna dugi ka kadaluwarsa sareng tanpa bagian konci - sapertos jarum suntik," WHO Diréktur Jéndral Tedros Ghebreyesus nyarios nalika konperénsi akhir taun dina bulan Désémber.

Sababaraha kritikus nyebatkeun program éta cacad ti mimiti sabab ngandelkeun kabébasan jalma jegud tibatan nyorong kasadiaan vaksin anu langkung ageung ka nagara-nagara berkembang ngalangkungan ngabasmi halangan hukum sapertos perlindungan patén. Billionaire Bill Gates, anu mangrupikeun tokoh anu gaduh pangaruh dina kasehatan global, parantos janten lawan vokal pikeun ngaleungitkeun panyalindungan patén pikeun obat-obatan, sanaos yayasanna sigana ngaitkeun kana vaksin COVID-19 saatos ngadangukeun kritik ngeunaan jabatan éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

1 Comment