Cina ngancam atlit Olimpiade kalayan 'hukuman tangtu' pikeun nyarios kaluar

Cina ngancam atlit Olimpiade kalayan 'hukuman tangtu' pikeun nyarios kaluar
Cina ngancam atlit Olimpiade kalayan 'hukuman tangtu' pikeun nyarios kaluar
Ditulis ku Harry Johnson

Atlét tiasa dibatalkeun akreditasina atanapi alternatif "hukuman anu tangtu" kusabab sorana didangu dina kalakuan Partai Komunis Tiongkok.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ketegangan politik ngagolak sateuacan tontonan, anu dimimitian dina 4 Pebruari, kumargi boikot diplomatik 2022 Olimpiade Beijing dipingpin ku AS sareng didukung ku nagara-nagara sanés sapertos Inggris sareng Australia pikeun protés kana panyalahgunaan HAM China. 

Dina konferensi pers Salasa, timbalan diréktur hubungan internasional pikeun Olimpiade Beijing panitia pangatur, Yang Shu, ceuk atlit bisa katandangan pembatalan akreditasi maranéhanana atawa alternatif "hukuman tangtu" pikeun kadéngé sora maranéhanana dina kalakuan Partéy Komunis Cina.

“Sakur babasan anu saluyu jeung Olimpiade sumanget kuring yakin bakal ditangtayungan,” ceuk Yang.

"Tapi naon waé paripolah atanapi ucapan anu ngalanggar undang-undang sareng peraturan Cina, ogé tunduk kana hukuman anu tangtu."

Nalika spesialis hak asasi manusa sareng advokasi atlit ngingetkeun atlit supados henteu ngarep-ngarep panyalindungan ti Komite Olimpiade Internasional (IOC) upami aranjeunna nyarioskeun masalah sapertos populasi Muslim Uighur di China, skier Amérika Nordic Noah Hoffman nyarios yén. Tim USA parantos nyarioskeun ka béntang-béntangna pikeun ngajauhan topik sapertos kitu pikeun karaharjaan sorangan.

"Atlit gaduh platform anu luar biasa sareng kamampuan nyarios, janten pamimpin di masarakat. Tapi tim henteu ngantepkeun aranjeunna patarosan lapangan ngeunaan masalah-masalah anu tangtu sateuacan Kaulinan ieu, ”saur anu umurna 32 taun. "Éta ngajadikeun kuring kesel."

"Tapi naséhat kuring ka atlit nyaéta tetep cicingeun sabab bakal ngancem kasalametan sorangan sareng éta sanés naroskeun ka atlit. Aranjeunna tiasa nyarios nalika aranjeunna uih deui, ”tambah anjeunna.

Samentara éta, diréktur jenderal Atlet Global, Rob Koehler, nyauran IOC pikeun mastikeun yén éta bakal ngadukung pesaing anu nyarioskeun hak asasi manusa.

"Éta leres pisan konyol yén kami nyarioskeun ka atlit pikeun tenang," Koehler ngawaler. "Tapi IOC henteu kaluar sacara proaktif pikeun nunjukkeun yén éta bakal ngajagi aranjeunna.

"Tiiseun mangrupikeun complicity sareng éta sababna urang gaduh prihatin. Janten, kami naroskeun ka atlit supados henteu nyarios. Kami hoyong aranjeunna bersaing, sareng nganggo sora nalika dugi ka bumi, ”saurna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

1 Comment

  • Kaadilan pikeun Tiananmen Square Massacre, ngabebaskeun Tibet, ngabebaskeun Taiwan sareng sadaya warga Taiwan. Ngabébaskeun Hongkong.

    IOC sigana kawas cuck a, kalawan 'kue heubeul" pamajikan Cina komunis sagala salah keur manehna. Winnie-the-Pooh pernah ngalaman eta

    ngeunah pisan. Gratis Winnie-the-Pooh. Bébas lobster batu Australia. Bébaskeun Uyigur, bébas agama sareng étnis

    minoritas. Komunis Cina parantos kaleungitan "lovin feelin" sareng sigana musna, sapertos henteu tiasa diteruskeun.

eTurboNews | eTN