Cina: Perbaikan jaringan transportasi énggal ku 2025

Cina: Perbaikan jaringan transportasi énggal ku 2025
Cina: Perbaikan jaringan transportasi énggal ku 2025
Ditulis ku Harry Johnson

Cina bakal boga 165,000 kilométer karéta api di 2025, naek ti 146,000 kilométer lima taun saméméhna; leuwih ti 270 bandara sipil, up ti 241; 10,000 kilométer jalur subway di kota, naek ti 6,600 kilométer; 190,000 kilométer jalan tol, naék ti 161,000 kilométer; jeung 18,500 kilométer saluran cai darat tingkat luhur, naék ti 16,100 kilométer.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Déwan Nagara Cina ngaluarkeun dokumén anu ngagariskeun target utama pikeun pangwangunan jaringan transportasi nagara dina periode Rencana Lima Taun ka-14 ti 2021 dugi ka 2025.

Karéta api laju bakal manjang ka total panjang 50,000 kilométer dina 2025, naék tina 38,000 kilométer dina 2020, sareng 250-km diperkirakeun nutupan 95 persén kota anu pendudukna langkung ti 500,000.

Cina bakal boga 165,000 kilométer karéta api di 2025, naek ti 146,000 kilométer lima taun saméméhna; leuwih ti 270 bandara sipil, up ti 241; 10,000 kilométer jalur subway di kota, naek ti 6,600 kilométer; 190,000 kilométer jalan tol, naék ti 161,000 kilométer; jeung 18,500 kilométer saluran cai darat tingkat luhur, naék ti 16,100 kilométer.

Sistem transportasi ogé bakal greener. Kota-kota bakal ningali 72 persén beus nganggo énergi énggal, paningkatan tina 66.2 persén, sareng inténsitas émisi karbon dioksida dina sektor transportasi bakal turun ku 5 persén.

Tujuan utama nyaéta pikeun ngahontal pangwangunan terpadu di 2025, kalayan terobosan nyata dina transformasi sistem transportasi anu cerdas sareng héjo, dumasar kana rencana éta.

Ningali ka 2035, rencana tujuanana pikeun ngawangun "1-2-3 bunderan" kanggo perjalanan panumpang sareng angkutan barang.

Éta hartosna waktos perjalanan dina kota sareng klaster kota, sareng diantara metropolises bakal dipotong masing-masing sajam, dua jam sareng tilu jam. Ieu bakal mungkin pikeun mail dikirim ku jasa express bisa dikirimkeun dina waktu sakedap salaku hiji poé dina Cina, dua dinten nalika dikirim ka nagara tatangga, sareng tilu dinten nalika dikirim ka kota-kota utama sacara global.

Dina 2025, gandum, tanaga sareng kaamanan transportasi bijih dina saluran utama bakal gaduh jaminan anu langkung kuat, sareng ranté pasokan logistik internasional bakal dijagi langkung saé, dumasar kana rencana éta.

Konektipitas internasional ogé bakal ningkat, saur rencana éta, netepkeun usaha pikeun ningkatkeun infrastruktur transportasi sareng nagara tatangga, nyorong pangembangan kualitas luhur. Cina-Eropa jalur karéta angkutan barang, sarta ngawangun hiji "Air Silk Road," antara séjén.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN