Laporan Pariwisata Taunan Kenya nunjukkeun Harepan Anyar

Sekretaris Pariwisata Kenya, Najib Balala, parantos mingpin nagarana ngalangkungan waktos anu paling mustahil dina tilu taun ka pengker. Nanging, meureun aya lampu di tungtung torowongan, sareng Kénya ngaréaksikeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Saatos tungtung anu sesah dugi ka 2020, pariwisata global ngalaman setbacks dina taun 2021 nalika nagara-nagara ngaketat larangan perjalanan pikeun ngaréspon wabah virus anyar.

The Hon. Najib Balala pernah nyerah. Dileler gelar a Pahlawan Pariwisata ku Jaringan Pariwisata Dunya, Anjeunna ngalakukeun naon anu bakal dilakukeun ku pamimpin anu leres - anjeunna henteu ngantunkeun kapal.

Dina waktos krisis, industri perjalanan sareng pariwisata lirén kusabab panyebaran pandémik COVID-19, sareng Balala katingali salaku simbol inspirasi di Afrika sareng saluareun.

Wisata Kénya
Taun ka tukang, Sekretaris Pariwisata Kenya, HE Najib Balala, katingal sareng Menteri Pariwisata Arab Saudi, HE Mr. Ahmed Al Khateeb, sareng Menteri Pariwisata Jamaika, HE Edmund Bartlett. Kenya parantos ngondang utusan ka puncak dina Pamulihan Pariwisata Afrika ngarah kana Inisiatif Arab Saudi pikeun nagara-nagara pariwisata anu unggul. Kenya mangrupikeun salah sahiji anggota pangadeg 10-nagara golongan kapentingan pariwisata dipingpin ku Saudia Arabia bareng jeung Jamaika, Spanyol, jeung sajabana.

Kalayan indikasi harepan anu ningkat sareng pasar poténsial énggal, Kénya nembé ngarilis laporan 2021 ngeunaan Nagara Industri Perjalanan sareng Pariwisata di nagara Afrika Wétan ieu ngagaduhan kasempetan énggal sareng nomer kadatangan anu terus-terusan.

Nepi ka tungtun taun Séptémber 2021, datangna wisatawan internasional di sakuliah dunya 20% leuwih handap tina période sarua dina 2020, sarta 76% handap tingkat 2019 (UNWTO barometer 2021). Amérika nyatakeun hasil anu paling kuat dina 9 bulan mimiti 2021, kalayan kadatangan naék 1% dibandingkeun sareng 2020 tapi tetep 65% di handap tingkat 2019.

Éropa ningali turunna 8% dibandingkeun taun 2020, nyaéta 69% sahandapeun 2019. Di Asia sareng Pasifik, datangna 95% di handap tingkat 2019 sabab seueur tujuan tetep ditutup pikeun perjalanan anu henteu penting. Afrika sareng Wétan Tengah kacatet 77% sareng 82% turun masing-masing dibandingkeun taun 2019.

Kadatangan ka Kenya ti nagara-nagara Afrika nyaéta kieu:

  • Uganda - 80,067
  • Tanzania - 74,051
  • Somalia - 26,270
  • Nigeria - 25,399
  • Rwanda - 24,665
  • Étiopia - 21,424
  • Sudan Kidul - 19,892
  • Afrika Kidul - 18,520
  • DRC - 15,731
  • Burundi - 13,792

Kadatangan ka Kenya ti Amérika:

  • AS - 136,981
  • Kanada - 13,373
  • Méksiko - 1,972
  • Brasil - 1,208
  • Kolombia – 917
  • Argéntina - 323
  • Jamaika - 308
  • Chili - 299
  • Kuba - 169
  • Péru – 159

Kadatangan ka Kenya ti Asia:

  • India - 42,159
  • Cina - 31,610
  • Pakistan - 21,852
  • Jepang - 2,081
  • Koréa Kidul - 2,052
  • Sri Lanka – 2,022
  • Filipina - 1,774
  • Bagladesh - 1,235
  • Népal – 604
  • Kazakhstan - 509

Kadatangan ka Kénya ti Éropa:

  • Inggris - 53,264
  • Jérman - 27,620
  • Perancis - 18,772
  • Walanda - 12,928
  • Italia - 12,207
  • Spanyol - 10,482
  • Swédia - 10,107
  • Polandia - 9,809
  • Swiss - 6,535
  • Bélgia - 5,697

Kadatangan ka Kenya ti Wétan Tengah:

  • Israél - 2,572
  • Iran - 1,809
  • Arab Saudi - 1,521
  • Yaman - 1,109
  • UEA - 853
  • Libanon - 693
  • Oman - 622
  • Yordania - 538
  • Qatar - 198
  • Siria - 195

Datangna ka Kénya ti Oséania

  • Australia - 3,376
  • Selandia Anyar - 640
  • Fiji - 128
  • Nauru - 67
  • Papua Guinea – 19
  • Vanuatu - 10

Naon sababna sémah sumping ka Kenya di 2021:

  • Pakansi / Libur / Pariwisata: 34.44%
  • Ngadatangan Babaturan: 29.57%
  • Usaha sareng Rapat (MICE): 26.40%
  • Transit: 5.36%
  • Atikan: 2.19%
  • Médis: 1.00%
  • Ageman: 0.81%
  • Olahraga: 0.24%
Tujuan kunjungan dumasar wewengkon

PLandings assenger: 2019 dibandingkeun sareng 2020


Dina 2020, total panghasilan pariwisata AS $ 780,054,000. Dina 2021, pangasilan ningkat kana US $ 1,290,495,840.

Naékna jelas dimimitian dina kuartal ka-4 2020 sareng unggal kuartal ningkat dina taun 2021 saatos rendah dina kuartal ka-3 2020.

Ti Januari nepi ka Séptémber 2021, occupancy ranjang naek kana jumlahna aya 4,138,821 dibandingkeun période sarua taun 2020 (2,575,812) ngarékam recovery 60.7%.

Ti Januari nepi ka Séptémber 2021, pertumbuhan positif pikeun kamar peuting 3,084,957 direalisasikeun dibandingkeun jeung période sarua taun 2020 (1,986,465) nunjukkeun tumuwuhna 55.3%.

Peuting ranjang domestik ningkat ku 101.3% antara 2020 sareng 2021, sedengkeun wengi ranjang internasional ningkat ku 0.05%. Tren pamulihan ranjang wengi ieu mangrupikeun indikasi yén séktor silaturahmi di Kenya parantos dirojong ku perjalanan domestik di 2021.

Inisiatif anu ngadukung pamulihan sektor pariwisata Kenya di 2021

Kampanye domestik - Kenya: Inanitosha, #Stay-at-home-traveltomorrow pikeun ngadukung telepon ku UNWTO.

Kampanye internasional - Partnerships kalawan Expedia sarta Qatar Airways, Lastminute.com, kampanye insentif dagang di Inggris sarta Amérika Kalér, sarta lalampahan kulawarga.

Kénya ngayakeun Magical Kenya Open, WRC, Safari Rally, sareng World Athletics kalayan kirang ti 20 pamilon.

Kenya ogé milu dina World Travel Market Africa di Cape Town, Magical Kenya Travel Expo, sareng ITB virtual.

Leveraging on konservasi satwa kaasup debut pikeun Magical Kenya Tembo Naming Festival jeung branding pesawat KQ kalawan spésiés iconic.

Proyék prasarana kalebet kebangkitan karéta Nairobi - Nanyuki & Nairobi - Kisumu, ningkat frékuénsi SGR kalayan fasilitas pariwisata nyiptakeun bungkusan inovatif, ékspansi jalan di sakumna nagara, sareng ngahadean infrastruktur bandara.

Inisiatif sareng inovasi sektor kalebet maskapai domestik énggal sareng peluncuran rute udara, panginepan, sareng fasilitas konperénsi énggal anu ningkatkeun protokol Kénya anu magis, rapat hibrid, bungkusan, sareng harga pikeun nyumponan kabutuhan wisatawan domestik énggal.

Strategi Visi Anyar pikeun palaksanaan Pariwisata Kenya dimimitian dina kuartal katilu 2021.

Kamentrian Pariwisata sareng Satwa Liar Kenya aktip dina kaamanan satwa, nyegah jumlah pamburu gajah sareng badak naék.

Kamentrian ningali neraskeun pikeun pamulihan lambat tina sektor perjalanan sareng pariwisata pikeun taun 2022, ngarepkeun kuitansi asup sareng kadatangan bakal ningkat antara 10-20% ti 2021.

Kamentrian nyarankeun hal-hal di handap ieu pikeun mastikeun kamekaran pasar sémah sareng ngamangpaatkeun kasempetan énggal.

  • Kembangkeun sareng modernisasikeun industri penerbangan Kenya. JKIA (Bandara Nairobi) peryogi fasilitas internasional modern anu nyayogikeun pangalaman palanggan anu efisien sareng ramah.
  • Aya kabutuhan urgent pikeun ngalegaan Bandara Ukunda sareng Malindi.
  • Rekomendasi anu sanésna nyaéta pamekaran pusat konvénsi énggal kalayan kamampuan ultra-modern sareng nyukupan.
  • Kénya ogé ningali pasar pariwisata anu teu acan kapendak.

Pasar-pasar anu saacanna henteu rengking luhur ngagaduhan poténsi pikeun tumbuh sacara luar biasa. Pasar pariwisata inbound sapertos kalebet Perancis, Swédia, Polandia, Méksiko, Israél, Iran, Australia, Swiss, Walanda, sareng Bélgia.

Inpo nu langkung lengkep ihwal pariwisata di Kénya tiasa dipendakan dina halaman wéb Déwan Pariwisata Kenya.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN