Zanzibar pikeun Host Summit Pemberdayaan Awéwé Pan Afrika Penting

Gambar kahadean tina aga2rk ti Pixabay

Zanzibar disetél pikeun janten tuan rumah Pan African Women Empowerment Summit (PAWES) awal Maret, nargétkeun pikeun narik langkung seueur awéwé Afrika pikeun ilubiung dina bisnis, keuangan, sareng partisipasi téknologi pikeun pangwangunanana di Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Laporan ti panitia PAWES di Zanzibar nyarios yén acara gathering Summit bakal nyetél moméntum pikeun tindakan sareng investasi anu penting pikeun ngamajukeun inklusi ékonomi sareng kauangan awéwé di Afrika.

Pembawa bendera acara nyaéta "Africa for Africa Women's Vision: United Women of Africa towards sustainable economic emancipation."

PAWES dijadwalkeun pikeun memetakan sadaya organisasi anu aya ogé éntitas umum sareng swasta anu aya kalayan tujuan nyayogikeun dukungan, sumber daya, kauangan, sareng palatihan pikeun awéwé sareng nonoman di sakuliah buana Afrika.

Éta ogé bakal nyiptakeun beungkeutan sakuliah daérah sareng nagara sareng éntitas anu aya ieu sareng mastikeun yén langkung seueur perwakilan awéwé diciptakeun, ngamungkinkeun panitia sareng pamangku kapentingan pikeun ngarumuskeun kawijakan sareng pangaruh alokasi sumberdaya.

Summit ogé bakal narik pamekaran program bimbingan anu ngahubungkeun awéwé anu mapan dina bisnis anu parantos ngahontal tingkat kasuksésan sareng parantos ngumpulkeun pangalaman pikeun dibagikeun sareng pangusaha awéwé anu muncul.

Target konci sejenna nyaeta utilization of marketplaces digital nu aya di Afrika pikeun showcasing produk jeung jasa, bari ngamekarkeun leuwih awéwé Afrika dipiboga tur ngajalankeun platform nu numbu suppliers sarta pembeli di buana utamana lajeng saluareun ka pasar global.

Summit ogé bakal nyorong panggunaan infrastruktur Téknologi Inpormasi sareng Komunikasi (ICT) salaku alat komunikasi utama sareng ngabagi inpormasi ogé aktip ngiringan pamangku kapentingan konci dina ngaluncurkeun Internét anu langkung tiasa diaksés sareng ngajalajah pamakean énergi anu tiasa diperbaharui. ngajaga komunikasi ieu.

PAWES 2022 ogé bakal difokuskeun paméran, promosi perdagangan sareng investasi, sareng kelas master pikeun ngamajukeun inklusi ékonomi sareng kauangan awéwé, saur panitia.

Summit tilu poé bakal lumangsung di Golden Tulip Zanzibar Airport di Pulo Jawa kalawan fokus utama dina ngembangkeun kapamimpinan, asah jeung mentorship, sarta transformasi ékonomi jeung awéwé maén peran sentral.

nu Déwan Pariwisata Afrika (ATB) mangrupa salah sahiji panitia konci jeung sponsor PAWES anu geus narik pamilon ti leuwih 21 nagara di Afrika jeung luar buana kaasup Amérika Serikat of America.

Perbankan dina posisi geografis na di Samudra Hindia, Zanzibar ayeuna posisi sorangan bersaing jeung nagara pulo séjén dina pariwisata sarta warisan sumberdaya laut lianna. Zanzibar diposisikan sacara strategis di basisir wétan Afrika kalayan budaya sareng sajarah anu beunghar, pantai anu haneut di Samudra Hindia, sareng iklim anu sedeng.

Pulo ieu ningali pertumbuhan anu luar biasa dina pariwisata, kalayan optimis pikeun narik langkung seueur wisatawan. Zanzibar kasohor pantai na, fishing jero-laut, scuba diving, sarta ningali lauk lumba-lumba.

#zanzibar

#panafricanwomen

#pawes

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment

1 Comment

eTurboNews | eTN