Ngaronjatkeun Kahirupan Pasén Medicare sareng Panyakit Ginjal Ayeuna

Ditulis ku jelema nu nyunting

Program tujuanana pikeun ngalambatkeun kamajuan panyakit ginjal sareng ningkatkeun aksés ka dialisis bumi sareng cangkok ginjal.

Nyitak Friendly, PDF & Email

DaVita Integrated Kidney Care (DaVita IKC)—sareng ampir 1,000 dokter ginjal, panyadia cangkok, panyadia hospice sareng praktisi perawatan canggih—dinten ayeuna ngumumkeun peluncuran 11 program perawatan dumasar-nilai di Amérika Serikat, anu diperkirakeun ngahontal 25,000 ginjal. penderita. Tujuan tina program éta nyaéta ngabantosan ngalambatkeun kamajuan panyakit ginjal kronis (CKD) sareng ngabantosan langkung seueur pasien anu gagal ginjal ngaksés cangkok ginjal sareng dialisis di bumina.     

Program ieu mangrupikeun bagian tina modél Pilihan Perawatan Ginjal (KCC) sukarela pamaréntah anyar-demonstrasi perawatan dumasar-nilai anu dimimitian dina 1 Januari 2022, sareng bakal dilaksanakeun salami lima taun. DaVita IKC sareng mitra-mitrana milu dina pilihan Kakontrak Perawatan Ginjal Komprehensif (CKCC) dina KCC.

Sarupa jeung demonstrasi perawatan dumasar-nilai baheula pamaréntah, CKCC ngamungkinkeun puseur dialisis, nephrologists sarta panyadia kasehatan séjén pikeun ngabentuk organisasi perawatan akuntabel-fokus ginjal pikeun ngatur perawatan pikeun penderita Medicare. Anu ngajadikeun demonstrasi CKCC unik nyaéta ningkatkeun insentif kauangan pikeun ngatur perawatan pasien Medicare sareng tahap CKD 4 sareng 5, pikeun ngalambatkeun awal dialisis sareng insentif cangkok ginjal.

CKD mangaruhan kira-kira 1 dina 7 (37 juta) sawawa AS. Hanjakalna, kalolobaan jalma anu ngagaduhan CKD henteu terang yén fungsi ginjalna turun. Ayeuna, diperkirakeun 50% jalma didiagnosis gagal ginjal "nabrak" kana dialisis-mimiti perlakuan tanpa peringatan dina kaayaan darurat.[2] Kacilakaan henteu ngan ukur nyababkeun setrés fisik sareng émosional pikeun pasien tapi ogé biaya, rata-rata, tambahan $ 53,000 per pasien dina taun mimiti perawatan dialisis.

Lain, program perawatan dumasar-nilai sarupa geus digawé utamana ogé di-kabutuhan tinggi, populasi pasien béaya tinggi, kayaning maranéhanana jeung CKD jeung panyakit ginjal tahap ahir (ESKD). program sapertos empower penderita, dokter jeung tim perawatan pikeun mantuan reureuh progression CKD ku hadé ngatur faktor résiko kawas diabetes jeung hipertensi-dua panyabab utama ESKD.

Pikeun pasien dina program CKCC, DaVita IKC sareng mitra na museurkeun kana koordinasi anu langkung saé pikeun kabutuhan perawatan ginjal sareng non-ginjal, ogé ningkatkeun intervensi pikeun ngabantosan aranjeunna tetep séhat sareng kaluar tina rumah sakit. Nyatana, ngirangan rawat inap henteu ngan ukur masihan pasien ieu langkung seueur waktos di bumi ngalakukeun naon anu aranjeunna resep tapi ogé tiasa nurunkeun total biaya perawatan - ciri khas tina program perawatan dumasar-nilai anu suksés.

Kusabab program ieu bakal ngahontal populasi rupa-rupa pasien Medicare di sababaraha géografi urban, DaVita IKC ogé ningali kasempetan pikeun nuluykeun mantuan ngahasilkeun equity kaséhatan gede dina cangkok jeung perawatan ginjal leuwih lega.

Kalayan peluncuran program CKCC na, DaVita IKC ngaharepkeun langkung ti dua kali lipat jumlah pasien anu nampi perawatan ginjal terpadu dina taun kinerja munggaran nyalira. Salian seueur program perawatan dumasar-nilai sareng rencana kaséhatan di Amérika Serikat, ieu ngabantosan tujuan DaVita IKC pikeun nganteurkeun mangpaat perawatan ginjal terpadu ka sadaya pasien.

Partisipasi DaVita dina program perawatan dumasar-nilai negeskeun komitmenna sadayana pikeun ngahijikeun sareng aktip ningkatkeun pangalaman sareng perawatan dina unggal tahapan sareng netepkeun sapanjang perjalanan perawatan ginjal pasien. Ayeuna, DaVita ngatur pasien ti CKD ka ESKD ngaliwatan cangkok, sareng ngalakukeun kitu henteu paduli naha pasien dialisis di bumi, di rumah sakit atanapi di salah sahiji pusat rawat jalan na.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN