Omicron ngabayangkeun perjalanan Taun Anyar Cina

Omicron ngabayangkeun perjalanan Taun Anyar Cina
Omicron ngabayangkeun perjalanan Taun Anyar Cina
Ditulis ku Harry Johnson

Analisis tujuan anu paling dipesen ngungkabkeun yén perjalanan luang mangrupikeun cahaya anu bakal janten pandangan anu suram.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Laporan anyar ngungkabkeun yén lockdowns anyar di Cina, ditumpukeun pikeun ngaréspon wabah omicron galur COVID-19 parantos ngabayangkeun rencana perjalanan taun énggal. Data pangénggalna, ti 11 Januari, nunjukkeun pesenan penerbangan pikeun période liburan anu bakal datang, 24 Januari - 13 Pebruari, 75.3% di tukangeun tingkat pra-pandémik tapi 5.9% sateuacanna tingkat anu rendah pisan taun ka tukang.

Sareng deuih omicron-Larangan perjalanan anu aya hubunganana, naséhat pamaréntah ngeunaan perjalanan taun énggal ogé parantos janten faktor anu mangaruhan kana paménta. Taun ka tukang, seueur otoritas lokal naroskeun jalma-jalma pikeun "tetep nempatkeun".

Taun ieu, naséhatna rada lega, kalayan jalma-jalma disarankan pikeun ngajagi kasehatan pribadina nalika iinditan, tapi henteu "tetep nempatkeun". Sikep éta ngamungkinkeun jalma-jalma kalenturan pikeun ngantosan sareng ningali kumaha hal-hal berkembang sareng nyandak kaputusan-menit terakhir pikeun ngarambat upami aranjeunna hoyong.

Sadayana henteu kedah leungit pikeun maskapai sareng anu sanés dina industri perjalanan di China. Ieu kusabab waktos kalungguhan pikeun pesenan penerbangan parantos disingkat sacara dramatis salami pandémik. Anyar-anyar ieu, sakitar 60% tina pesenan penerbangan domestik Cina dilakukeun ngan ukur opat dinten saatos angkat. Ku alatan éta, kalayan dua minggu antara data panganyarna jeung awal periode libur puncak, lonjakan-menit panungtungan masih mungkin.

Naha atanapi henteu éta kajadian bakal gumantung kana wabah anyar tina omicron varian jeung kumaha gancang maranéhna bisa ngandung. Ieu kusabab pola perjalanan domestik di China sapanjang pandémik parantos janten perang antara paménta kuat pikeun perjalanan sareng larangan draconian pikeun ngandung COVID-19, kalayan perjalanan mumbul deui kuat, pas wisatawan ngarasa résiko jadi terdampar di wewengkon inféksi geus receded.

Analisis tujuan anu paling dipesen ngungkabkeun yén perjalanan luang mangrupikeun cahaya anu bakal janten pandangan anu suram. Di antara 15 luhur, tujuan anu paling tahan banting nyaéta Changchun, ngahontal 39% tina tingkat pra-pandémik; Sanya, 34%; Shenyang, 32%; Chengdu, 30%; Haikou, 30%; Chongqing, 29%; Shanghai, 26%; Wuhan, 24%; Harbin 24% jeung Nanjing, 20%.

Tina éta, Changchun Shenyang sareng Harbin ngandung seueur tempat olahraga usum tiis; sareng kacatet yén Harbin masih aya dina daptar 15 pangluhurna sanaos kapangaruhan ku wabah COVID-19 nembé Désémber.

Sanya jeung Haikou, nu duanana lokasina di Hainan, Pulo libur Cina di Laut Cina Kidul, geus katempo tumuwuh konsisten dina popularitas sapanjang pandémik, didorong ku larangan Cina dina perjalanan internasional jeung perlakuan pajeg husus dina jualan barang méwah. Numutkeun kana departemén dagang Hainan, jumlah pembeli bebas pajak naék 73% dina taun 2021 sareng penjualan ningkat ku 83%.

Tujuan anu sanés, Chengdu, Chongqing, Shanghai, Wuhan sareng Nanjing, sadayana populer pikeun wisata kota.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN