Rusia pikeun larangan diobral, pertambangan jeung sirkulasi cryptocurrencies

Rusia pikeun larangan diobral, pertambangan jeung sirkulasi cryptocurrencies
Rusia pikeun larangan diobral, pertambangan jeung sirkulasi cryptocurrencies
Ditulis ku Harry Johnson

Salapan nagara, kaasup Cina, geus ngalarang cryptocurrency sagemblengna, sarta 42 séjén geus instituted larangan sahingga hésé pisan ngagunakeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

nu Bank Séntral Féderasi Rusia (Bank Rusia) ngaluarkeun pernyataan kiwari, ngajukeun larangan lengkep dina diobral, pertambangan jeung sirkulasi tina cryptocurrencies di Rusia.

Dina hiji pernyataan, éta Bank Rusia nyatakeun yén "status rubel Rusia, anu sanés mangrupikeun mata uang cadangan, henteu ngijinkeun Rusia nyandak pendekatan anu lembut atanapi teu malire résiko anu ningkat."

Dumasar kana Bank Rusia pajabat, move radikal bakal ngajaga ékonomi Rusia tina resiko pakait sareng mata uang digital

Dina pandangan pejabat, "langkah tambahan disarankeun." Régulator ngusulkeun tranche larangan anu cenah bakal "ngaleutikan ancaman anu aya hubunganana sareng panyebaran cryptocurrencies, "kaasup ngalarang transaksi ti pasar Rusia, prohibiting pecahan digital ti keur dikaluarkeun, sarta nyegah lembaga keuangan ti investasi di aranjeunna.

Sajaba ti éta, pertambangan cryptocurrencies bakal ngalarang dina parobahan aturan diusulkeun, sakumaha bakal kamampuhan pikeun investor kas kaluar. Jalma anu ngalanggar undang-undang tiasa didakwa.

Dina Nopémber 2021, anu Bank Rusia dilaporkeun yén sabudeureun $ 5 miliar patut crypto didagangkeun di Rusia unggal taun, ngajantenkeun nagara éta salah sahiji pamaén panggedéna di pasar berkembang di dunya.

Pajabat ngomong yén Rusia kadua ngan ka Turki dina watesan pamaké ngadatangan Binance cryptocurrency bursa online.

Sajaba ti éta, nagara rengking katilu, balik AS jeung Kazakhstan, dina pertambangan bitcoin sakuliah dunya.

Numutkeun laporan panganyarna, nu Bank Rusia ogé kungsi dikontak ku Layanan Kaamanan Féderal Rusia (FSB) ngeunaan dugaan masalah éta cryptocurrency dianggo pikeun ngabiayaan toko média sareng organisasi politik anu ditunjuk 'agén asing' pikeun ngahubungkeun artos ti luar negeri.

Numutkeun dua sumber anonim, agénsi kaamanan nyarankeun shutdown lengkep operasi crypto di Rusia, luyu jeung saran bank engké diterbitkeun.

Di sagigireun pangaruh kripto di pasar finansial, bank ogé referenced kasalempang dampak mata uang urang dina lingkungan dina kaputusan na, ngaklaim yén sumebarna bisa négatip dampak usaha pikeun ngadopsi sistem énergi sustainable. Dina 2021, analisa nunjukkeun yén bitcoin ngagunakeun langkung seueur listrik unggal taun tibatan bangsa Finlandia salaku bagian tina prosés pertambangan na.

Cina dijadikeun headline taun ka tukang nalika eta ngalarang cryptocurrency dina runtuyan crackdowns, mimiti prohibiting lembaga keuangan ti kalibet dina transaksi crypto, lajeng Larang pertambangan domestik, sarta tungtungna outlawing téhnologi outright dina bulan Séptember. Pamaréntah nyarios yén éta hariwang ngeunaan épék lingkungan mata uang, sareng yén éta dianggo pikeun panipuan sareng pencucian artos, upami éta tiasa didagangkeun sacara anonim sareng di luar sistem kauangan nagara. Nagara ieu saacanna janten lokasi anu paling populér pikeun pertambangan bitcoin, tapi diganti ku AS saatos larangan éta.

Salapan nagara, kaasup Cina, geus ngalarang cryptocurrency sagemblengna, sarta 42 séjén geus instituted larangan sahingga hésé pisan ngagunakeun. Jumlah nagara sareng yurisdiksi anu ngalarang crypto, boh lengkep atanapi implisit, parantos langkung ti dua kali saprak 2018.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN