Anyar dikaluarkeun ku CDC: Ancaman kaséhatan Amérika

Anyar dikaluarkeun ku CDC: Ancaman kaséhatan Amérika
Anyar dikaluarkeun ku CDC: Ancaman kaséhatan Amérika
Ditulis ku Harry Johnson

Numutkeun daérah, Kidul ngagaduhan Prévalénsi teu aktipitas fisik anu paling luhur (27.5%), dituturkeun ku Midwest (25.2%), Northeast (24.7%), sareng Kulon (21.0%).

Nyitak Friendly, PDF & Email

Langkung ti 1 dina 5 déwasa teu aktip di sadayana kecuali opat nagara bagian AS, numutkeun peta kaayaan anyar ngeunaan Prévalénsi inactivity fisik sawawa dikaluarkeun ku Puseur pikeun Control Kasakit jeung Pencegahan (CDC)

Pikeun peta ieu, inactivity fisik for geus dewasa dihartikeun salaku teu ilubiung dina sagala kagiatan fisik di luar gawé salila sabulan panungtungan - kagiatan kayaning ngajalankeun, leumpang keur latihan, atawa ngebon.

Perkiraan tingkat kaayaan sareng daérah ngeunaan henteu aktipitas fisik dibasajankeun 17.7% jalma di Colorado dugi ka 49.4% di Puerto Rico. Di tujuh nagara bagian sareng hiji wilayah (Alabama, Arkansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, Virginia Kulon, sareng Puerto Rico), 30% atanapi langkung sawawa teu aktip sacara fisik. Numutkeun daérah, Kidul ngagaduhan Prévalénsi teu aktipitas fisik anu paling luhur (27.5%), dituturkeun ku Midwest (25.2%), Northeast (24.7%), sareng Kulon (21.0%).

"Meunangkeun kagiatan fisik anu cukup tiasa nyegah 1 tina 10 maotna prématur," saur Ruth Petersen, MD, Diréktur CDCDivisi Gizi, Kagiatan Fisik, sareng Obesitas. "Seueur teuing jalma anu leungit tina kauntungan kaséhatan tina kagiatan fisik sapertos ningkat saré, ngirangan tekanan darah sareng kahariwang, ngirangan résiko panyakit jantung, sababaraha kangker, sareng pikun (kalebet Panyakit Alzheimer).

Peta anyar dumasar kana gabungan data 2017-2020 tina Behavioral Risk Factor Surveillance System (BRFSS), survey wawancara telepon dumasar-nagara anu dilakukeun ku CDC sareng departemén kaséhatan nagara. Ieu kahiji kalina éta CDC geus nyieun peta kaayaan inactivity fisik pikeun non-Hispanik Amérika India / Alaskan Asalna jeung non-Hispanik Asian sawawa.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN