Opat nagara formalize "Samudra Jalan Raya" di Kapuloan Galapagos

Opat nagara formalize "Samudra Jalan Raya" di Kapuloan Galapagos
Opat nagara formalize "Samudra Jalan Raya" di Kapuloan Galapagos
Ditulis ku Harry Johnson

Upacara penandatanganan dekrit lumangsung di Kapuloan Galapagos, ku ayana Ivan Duque, Présidén Kolombia, sareng Menteri Luar Negeri Panama sareng Kosta Rika. Tilas Présidén Amérika Serikat, Bill Clinton, nyaksian penandatanganan éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Jumaah kamari, Présidén Ékuador Guillermo Lasso nandatanganan SK pikeun sacara resmi nyieun Galapagos Marine Reserve anyar, disebut Hermandad atawa "Brotherhood". Cagar ieu ngalegaan total wilayah laut anu dilindungi di Nusantara ku 45%, tina 133,000 km.2 (51,351 mil sq) nepi ka 193,000 km2 (74,517 mil sq, dua-satengah kali ukuran nagara bagian Maryland). 

Upacara penandatanganan SK lumangsung dina Kapuloan Galapagos, Ku ayana Ivan Duque, Présidén Kolombia, sarta Mentri Luar duanana Panama jeung Kosta Rika. Tilas Présidén Amérika Serikat, Bill Clinton, nyaksian penandatanganan éta. Rupa-rupa dignitaries séjén ti AS jeung Ékuador, kitu ogé lembaga konci Galapagos, éta ogé hadir, kaasup biologist kelautan renowned sarta conservationist Dokter Sylvia Earle.

"Aya tempat-tempat anu parantos janten tanda dina sajarah umat manusa sareng ayeuna urang ngagaduhan kahormatan pikeun aya di salah sahiji tempat éta. Pulo-pulo ieu anu ngabagéakeun urang parantos ngajarkeun urang seueur hal ngeunaan diri urang. Janten, tinimbang janten panguasa mutlak daratan sareng laut ieu, naha urang kedah janten pelindung aranjeunna? nyatakeun Présidén Lasso.

Henteu kabeneran yén cagar énggal ngalegaan ka kalér-wétan, sabab tujuanana nyaéta nyiptakeun sambungan "jalan laut" sareng Kosta RikaKapuloan Cocos — jalur migrasi anu digunakeun ku jutaan kuya laut, paus, hiu jeung pari — ku kituna ngagabung ka dua Situs Warisan Dunya UNESCO.

Saatos deklarasi maranéhanana di COP26 di Glasgow ahir taun ka tukang, Ékuador, Kolombia, Panama jeung Kosta Rika Sadayana komitmen pikeun gawé bareng pikeun nyiptakeun Koridor Laut Pasifik Tropis Wétan anu ageung antara nagara-nagarana.

Kaputusan anu ditandatanganan dina dinten Jumaah teu diragukeun ngajagaan kahirupan satwa pangalaman anu dihargaan ku sémah di Kapuloan Galapagos. Aranjeunna bakal ngarasakeun sarta cherish nu encounters alam laut sami - naha ngaliwatan explorations basisir kalawan dinghies, kayaks, stand-up-ngawelah dewan atawa kaca-handap parahu, snorkeling atanapi SCUBA diving - pikeun dekade datang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN