Austria ngajadikeun vaksinasi COVID-19 wajib pikeun sadaya warga

Austria ngajadikeun vaksinasi COVID-19 wajib pikeun sadaya warga
Austria ngajadikeun vaksinasi COVID-19 wajib pikeun sadaya warga
Ditulis ku Harry Johnson

Ditetepkeun bakal berlaku dina 1 Pebruari, tagihanana bakal meryogikeun unggal sawawa Austria - kecuali ibu hamil atanapi anu dibebaskeun kusabab alesan médis - pikeun divaksinasi ngalawan Covid-19. Denda pikeun anu nolak bakal mimiti dikuatkeun ti pertengahan Maret, sareng warga anu henteu patuh tungtungna bakal dihukum denda maksimal 3,600 euro ($ 4,000).

Nyitak Friendly, PDF & Email

137 Anggota Parlemén Austria ayeuna milih pikeun ngajantenkeun vaksinasi ngalawan COVID-19 wajib pikeun sadaya warga nagara. Ngan 33 MPs nentang RUU.

Kalayan seuseueurna anggota parlemén nagara anu ngadukung undang-undang énggal, RUU ayeuna nuju ka gedong luhur Parlemén Austria pikeun didebat sareng disatujuan.

ti mimiti AustriaPartai pamaréntahan - koalisi Partai Rakyat katuhu-tengah sareng Greens - nyekel mayoritas di kamar ieu, petikan tagihan vaksinasi wajib ampir dijamin.

Partéy Kabébasan sayap katuhu mangrupikeun hiji-hijina pésta anu nentang mandat di parlemén.

Ditetepkeun bakal berlaku dina 1 Pebruari, tagihanana bakal meryogikeun unggal dewasa Austrian - kecuali ibu hamil atanapi anu dibebaskeun kusabab alesan médis - pikeun divaksinasi ngalawan COVID-19. Denda pikeun anu nolak bakal mimiti dikuatkeun ti pertengahan Maret, sareng warga anu henteu patuh tungtungna bakal dihukum denda maksimal 3,600 euro ($ 4,000).

Undang-undang éta bakal nguatkeun otoritas Austrian pikeun ngajaga database status vaksinasi unggal warga sareng tanggal kadaluwarsa statusna, anu tiasa dipilarian ku pejabat. Undang-undang éta tetep aya dugi ka 2024.

Vaksinasi wajib munggaran diajukeun ku Austriapamaréntah 's deui dina bulan Nopémber, sarta pengumuman dipicu protés massa. Dina waktos éta, Austria ngagaduhan salah sahiji tingkat vaksinasi panghandapna di Éropa, anu ti saprak éta naék ka luhur rata-rata EU. Ayeuna, ngan leuwih 70% tina Austrians pinuh divaksinasi, nurutkeun inohong ti WHO (WHO).

Austria parantos ngalaksanakeun sababaraha ukuran anu ketat ti saprak Nopémber 2021 dina usaha pikeun nyegah panyebaran virus COVID-19, tapi teu aya anu katingalina jalan.

Sanaos ngenalkeun konci pikeun anu henteu divaksinasi sareng amanat topéng nasional - duanana dikuatkeun ku pulisi sareng denda anu parah - Austria nyatet langkung seueur kasus COVID-19 dina Kemis tibatan iraha waé nalika pandémik dugi ka ayeuna.

Pupusna, kumaha oge, parantos turun sacara dramatis saprak Désémber.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN