Pandémik Ayeuna parantos réngsé! Naha FITUR Micu Pamikiran Ulang Pariwisata Dunya?

Naha FITUR nyaksian atanapi malah nyababkeun tungtung pandémik COVID-19?

FITUR, paméran dagang perjalanan sareng pariwisata Spanyol panggedéna di dunya lumangsung di ibukota Spanyol, Madrid.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Spanyol, Portugal, Inggris, Walanda, sareng seueur deui nagara anu nangtung pikeun nyerah larangan COVID, muka deui nagara kana kanyataan anyar sareng pariwisata.

Kalayan industri pariwisata anu parah, sareng Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) ngabogaan markas na di Spanyol, sarta kalawan DIRI lumangsung di Madrid, éta sanés ngan ukur kabeneran yén Spanyol ayeuna ngarencanakeun pikeun ngubaran pandémik Omicron COVID-19 sapertos tiis anu sanés.

Nalika pandémik koronavirus munggaran diumumkeun, urang Spanyol diarah cicing di bumi langkung ti 3 bulan. Salila sababaraha minggu, aranjeunna henteu diidinan di luar pikeun latihan. Barudak dilarang tina tempat kaulinan, sareng ékonomi ampir lirén.

Tapi pajabat ngémutan ukuran draconian kalayan nyegah runtuhna sistem kaséhatan. Nyawa disalametkeun.

Spanyol ngagaduhan tingkat vaksinasi pangluhurna di Éropa, sareng otoritas henteu nyarios deui. Spanyol nyiapkeun pikeun ngubaran COVID sanés sapertos kaayaan darurat tapi panyawat anu aya pikeun tetep.

Panginten ngan ukur sababaraha waktos yén sésana Éropa bakal ngadopsi pendekatan énggal ieu pikeun nungkulan COVID. Portugal sareng Inggris parantos nimbang-nimbang.

Uni Éropa kedah mertimbangkeun pendekatan anu sami, nyaéta pesen Perdana Menteri Spanyol Pedro Sanchez.

COVID-19 tiasa diurus ku cara anu sami sareng flu atanapi campak. Éta hartosna vaksinasi bakal ngabantosan pikeun nyegah hasil anu serius, sareng jalma anu résiko luhur ngan ukur kedah sadar sareng nungkulanana.

Organisasi Kaséhatan Dunia parantos nyarios yén éta awal teuing pikeun nganggap perobahan langsung. Organisasi éta henteu gaduh kritéria anu jelas pikeun nyatakeun COVID-19 mangrupikeun panyakit endemik, tapi para ahli na sateuacana nyarios yén éta bakal kajantenan nalika virus langkung tiasa diprediksi sareng teu aya wabah anu terus-terusan.

Dr Anthony Fauci, lalaki anu tanggung jawab COVID di Amérika Serikat, nyarios dina panel Forum Ékonomi Dunia dina Senén. Dr Fauci nyatakeun COVID-19 henteu tiasa dianggap endemik dugi ka turun ka "tingkat anu henteu ngaganggu masarakat."

Jaringan Pariwisata Dunya (WTM) diluncurkeun ku ngawangun deui

Présidén Jaringan Pariwisata Dunia Dr Peter Tarlow, anu ahli internasional anu kasohor ngeunaan kaamanan pariwisata, ogé nyarios dina hiji pernyataan kamari sareng munggaran diterbitkeun dina eTurboNews"Waktosna pikeun ngawangun deui perjalanan sareng pariwisata ayeuna.

"Jaringan Pariwisata Dunia sareng dewanna hoyong nginpokeun ka dunya yén WTN nangtung sareng tujuan sareng industri perjalanan sareng pariwisata dunya dina ngabantosan perjalanan tiasa diaksés deui ku sadayana."

Pusat Éropa pikeun Pencegahan sareng Kontrol Panyakit parantos naroskeun ka nagara-nagara pikeun ngalih ka penanganan anu langkung rutin pikeun COVID-19 saatos fase akut pandémik réngsé. Badan éta nyatakeun dina hiji pernyataan yén langkung seueur nagara Uni Éropa salian ti Spanyol bakal hoyong ngadopsi "pendekatan panjagaan anu langkung panjang sareng sustainable."

Henteu jelas kumaha strategi endemik bakal hirup babarengan sareng pendekatan "enol-COVID" anu diadopsi ku China sareng nagara-nagara Asia sanés sareng kumaha éta bakal mangaruhan perjalanan internasional.

Pangakuan rumah sakit sareng maotna di dunya anu divaksinasi sacara proporsional langkung handap tibatan dina lonjakan sateuacana.

Di Inggris, ngagem topéng di tempat umum sareng paspor COVID-19 bakal dileungitkeun dina 26 Januari, Perdana Menteri Boris Johnson aya hubunganana.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

1 Comment

  • Hatur nuhun Juergen pikeun gawé teuas longlasting anjeun tetep kami diropéa kalawan beja panganyarna dina Pariwisata Dunya.