Wisatawan Doméstik Ayeuna Ngadorong Pamulihan Pariwisata di Zimbabwé

Gambar kahadean Leon Basson ti Pixabay

Pamulihan industri silaturahmi di Zimbabwé bakal seueur pisan di pasar domestik dina jangka pondok dugi ka sedeng sabab pasar global masih mendakan tapakna saatos pandémik COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Pariwisata sareng silaturahmi mangrupikeun buah-buahan anu ngagantung ékonomi, diperkirakeun tumbuh janten séktor AS $ 5 milyar ku 2025 kumargi nagara éta dipasihan atraksi anu lega sareng endah sapertos Victoria Falls anu megah, salah sahiji Tujuh Kaajaiban Dunya.

Tapi, wabah pandémik COVID-19 parantos mangaruhan négatip kana kamajuan kana targét, lapor The Herald Zimbabwé sapopoe. Loba firms silaturahmi anu parah kapangaruhan, nu reflected dina ngurangan kinerja earnings dilaporkeun maranéhanana. Sababaraha fasilitasna ditutup samentawis kusabab turunna paménta anu teu pernah terjadi nalika pandémik narajang nagara taun 2020 kalayan larangan perjalanan anu ditumpukeun di sakumna dunya.

Ayeuna, pangawas pasar nyatakeun yén pasar domestik di Zimbabwé kedah nyalametkeun pikeun sektor pariwisata sareng mingpin pamulihan dina jangka pondok dugi ka sedeng.

"Sektor ieu diperkirakeun tetep muted dina jangka pondok sabab paménta ti pasar sumber utama ngajadikeun balik ahirna. Pamulihan bakal gumantung kana paningkatan dina pariwisata domestik dina waktos ieu, ”saur pialang saham IH Securities.

Nalika kinerja sakabéh pikeun satengah munggaran 2021 (1H21) tetep depresi tina lockdowns nasional anu dirobih deui, éta henteu sadayana doom sareng surem kalayan tingkat occupancy agrégat pikeun pangusaha hotél anu didaptarkeun naék kana 24 persén pikeun période 6 bulan dugi ka Juni 2021 versus 19 persén. occupancy industri dina 2020.

Tarif poean rata-rata masih ngiringan 2019 dina $ 91, disababkeun ku turunna bisnis asing, anu biasana mayar dina tingkat premium. Salila periode ieu, perjalanan antar kota sareng rapat sosial dilarang. Perjalanan antar kota mangrupikeun supir utama pikeun bisnis konperénsi anu mangrupikeun kontributor konci pikeun ngahasilkeun pendapatan. Laju poean rata-rata ningkat ku 24 persén pikeun nutup periode di AS $ 8,395, sedengkeun pendapatan per kamar anu sayogi ningkat ku 31 persén ka $ 2,014. Pangeusi kamar pikeun satengah taun dugi ka 30 Séptémber 2021, nyaéta 12.89 persen.

Pertumbuhan bakal dirojong ku ngagampangkeun larangan anu didorong ku COVID-19 sedengkeun program vaksinasi global ogé diperkirakeun neraskeun ngadorong dibuka deui perjalanan dunya ogé pariwisata domestik. Ngaluncurkeun program vaksinasi sareng balik deui ka normalitas di pasar sumber utama sapertos Inggris Raya sareng Amérika Serikat diperkirakeun ngawujudkeun subuh énggal dina perang ngalawan virus sareng salajengna perbaikan dina industri perjalanan sareng silaturahmi.

Para ahli dina séktor ogé ningali pamulihan gumantung kana kamampuan adaptasi kana kaayaan normal anyar dimana digitalisasi berkembang gancang, ngadukung kerja jauh. Ieu ngabantah yén téknologi mangrupikeun salah sahiji tren konci pikeun mangaruhan séktor perhotelan di 2022 sareng tetep, pamekaran téknologi bakal teras ngadukung manajer perhotelan dina ngajantenkeun sipatna langkung éfisién.

#tanzania

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment