Kumaha Ngabendung Bahaya Kandidat Berlusconi di Italia

Gambar kahadean tina Mathieu Cugnot, Pencipta, © Uni Éropa 2019

Sakabeh partéy pulitik katuhu-tengah sacara resmi keukeuh nyalonkeun Silvio Berlusconi ka Quirinale. Ieu mangrupikeun masalah anu serius, anu kedah diperlakukeun sapertos kitu, saluareun taktik atanapi pasea.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Silvio Berlusconi mangrupikeun hartawan média Italia sareng politikus anu ngajabat salaku Perdana Mentri Italia di opat pamaréntahan ti 1994-1995, 2001-2006, jeung 2008-2011. Ku cara anjeunna ngagunakeun lembaga sareng kakawasaanana, Berlusconi mangrupikeun pamimpin politik anu paling ngabahayakeun démokrasi liberal, saatos Donald Trump, di Jabar. Sareng anjeunna sacara sistematis ngalanggar prinsipna, nyerat Emanuele Felice, wartawan di harian Domani.

Upami anjeunna kapilih ayeuna, anjeunna bakal kapilih sabab anjeunna dinobatkeun ku dua pamimpin sapertos Salvini sareng Meloni anu sacara terbuka ngarujuk kana démokrasi iliberal Orban, Putin sareng Trump. Hasil sapertos kitu bakal janten aib pikeun Républik Italia, kusabab alesan étika sareng politik sareng yudisial alami. Éta bakal nyirian runtuhna lembaga anu paling luhur sareng paling berharga, tina benteng jaminan ka alat pikeun kamungkinan involusi illiberal nagara urang, saur Felice.

Ayeuna, pikeun nangkep tanda-tanda anu aya di sabudeureun, sigana hiji kajadian anu teu mungkin. Hareupeun creaks, aya bédana, tanda yén angka nu hese. Tapi sanajan ieu, sekutu terus resmi ngarojong anjeunna, komo deui ku hina tangtu ridicule (aranjeunna nanya Berlusconi "ngabubarkeun cadangan dilaksanakeun nepi ka ayeuna" sanggeus pasamoan di tempatna).

Ieu mangrupikeun kanyataan anu nyarioskeun jilid ngeunaan sifat katuhu-tengah anu urang gaduh di Italia. Anjeunna nambihan konfirmasi ngeunaan sifat pamimpin sapertos Matteo Salvini sareng Giorgia Meloni. Salian Berlusconi dirina, kahiji anu kudu sadar kaayaan jeung gantina forcing nagara pikeun test ngerakeun jeung bahaya ieu, pikeun sakabéh urang, di hareupeun sakabeh dunya - sarta dina momen saperti.

Puseur-katuhu Italia sahingga negeskeun yén éta henteu liberal, petualang, sareng henteu tanggung jawab.

Sapertos di nagara-nagara sanés di Éropa Kulon (panginten hiji-hijina ngabandingkeun anu masih tetep nyaéta sareng Amérika Serikat, dimana Republik disandera Trump).

Tengah-kénca kudu nyingkahan nyieun kasalahan fatal. Cabut Berlusconi sareng pilih nami katuhu tengah anu sanés, anu sanés "divisive". Hasilna sapertos kitu bakal tetep janten kameunangan pikeun Berlusconi sareng pikeun sadaya tengah-katuhu, tengah-katuhu ieu. Éta hartosna nampi kamungkinan Berlusconi salaku titik awal pikeun negosiasi.

Pd sareng Cinque Stelle ogé kedah ngahindarkeun kasalahan anu sabalikna sareng ngagentoskeun diri dina ambek-ambekan. Sugan ngajukeun calon bandéra, sahingga endorsing pamanggih hiji Italia dibagi dua nu unggal pihak, sanggeus kabeh, boga hak legitimized tur buka clash kalawan resiko kaleungitan.

Perlu diréaksikeun ku fokus kana sosok anu gengsi anu luhur pisan, henteu tiasa dikaitkeun ku dua sisi sareng anu, ku kituna, tiasa ngadamel inroads bahkan diantara pamilih pusat-katuhu anu ageung. Anjeunna mangrupikeun sosok anu sanggup meunang tanpa nyerah kana rundingan sareng jalma-jalma anu ngabahayakeun lembaga pangluhurna urang tapi henteu ngorbankeun dirina dina kasaksian.

Catetan Panulis: Kacenderungan umum kalolobaan politikus sareng média ngeunaan Pak Berlusconi disangka négatip.   

Tulisan ieu mangrupikeun sapotong pendapat ku panulis.

#Itali

#berlusconi

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario mangrupikeun Samaun dina industri perjalanan.
Pangalamanna ngalegaan ka sakuliah dunya saprak 1960 nalika dina yuswa 21 anjeunna ngamimitian ngajajah Jepang, Hong Kong, sareng Thailand.
Mario geus katempo Pariwisata Dunya ngamekarkeun up to date jeung saksi dina
karuksakan akar / kasaksian jaman baheula sababaraha sajumlah nagara anu resep kana modérnitas / kamajuan.
Salami 20 taun terakhir pangalaman perjalanan Mario parantos konsentrasi di Asia Tenggara sareng akhirna kalebet Benua India.

Bagéan tina pangalaman damel Mario urang kalebet sababaraha kagiatan dina Aviation Sipil
médan disimpulkeun saatos ngatur kik off pikeun Malaysia Singapore Airlines di Italia salaku Institutor sareng neraskeun salami 16 taun dina peran Sales / Marketing Manager Italia pikeun Singapore Airlines saatos pamisah dua pamaréntah dina Oktober 1972.

Lisénsi Wartawan resmi Mario sacara ku "Orde Nasional Wartawan Roma, Italia di 1977.

Leave a Comment