Laporan Anyar ngeunaan Gejala Wanci Peuting sareng Fungsi Siang di Dewasa sareng Insomnia

Ditulis ku jelema nu nyunting

Idorsia Pharmaceuticals, US Inc. dinten ngumumkeun publikasi "Kaamanan jeung efficacy of daridorexant di penderita gangguan insomnia: hasil tina dua multicenter, randomized, buta ganda, placebo-dikawasa, fase 3 percobaan" dina The Lancet Neurology.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Daridorexant 25 mg sareng 50 mg ningkatkeun hasil bobo, sareng daridorexant 50 mg ogé ningkatkeun fungsi siang, dina jalma anu gangguan insomnia, kalayan profil kaamanan anu nguntungkeun. The sakabéh incidence kajadian ngarugikeun éta comparable antara grup perlakuan di sawawa tur sawawa heubeul (yuswa 65 sarta leuwih) kalawan insomnia. Sakumaha dilaporkeun, daridorexant 50 mg nunjukkeun paningkatan anu signifikan sacara statistik dina titik-titik primér awal sare sareng pangropéa ogé titik-titik sekundér tina total waktos bobo sareng sare siang.

Anu penting, uji coba éta anu munggaran pikeun nalungtik pangaruh perlakuan insomnia dina fungsi siang, ngagunakeun alat hasil anu dilaporkeun pasien anu disahkeun, anu kalebet tilu domain anu béda (waspada / kognisi, wanda, sareng saré). Daridorexant 50 mg, anu dievaluasi dina salah sahiji tina dua percobaan, nunjukkeun kamajuan dibandingkeun sareng garis dasar dina sadaya domain fungsi siang sareng tingkat konsistensi anu luhur.

Emmanuel Mignot, MD, Profesor Psikiatri sareng Élmu Perilaku di Universitas Stanford sareng panulis kalungguhan, koméntar:

"Jalma anu insomnia sering ngawadul ngeunaan gangguan fungsi siang. Ieu mangrupikeun masalah utama anu sering diabaikan dina ngubaran insomnia sareng kanyataanna seueur obat anu ngamajukeun bobo tiasa ngaganggu fungsi siang nalika aranjeunna gaduh épék sésa. Dina program ieu, urang teu ukur ningali efficacy of daridorexant on induksi sare, pangropéa sarta sabar-dilaporkeun kuantitas jeung kualitas sare, tapi importantly, dina dosis 50 mg, dina fungsi daytime, utamana dina domain sleepiness sakumaha diukur ku anyar. skala, anu IDSIQ. Pamilon dina grup daridorexant 50 mg ngalaporkeun paningkatan dina sababaraha aspék fungsi siang, sakumaha anu ditaksir ku alat anu nembé dikembangkeun sareng disahkeun ieu anu ditaksir wanda, waspada / kognisi, sareng bobo. Éta pikaresepeun pikeun ningali yén insomnia tungtungna henteu ngan ukur dianggap masalah wengi tapi janten panyabab sangsara siang.

Éféktivitas sareng Hasil Kasalametan

Daridorexant 50 mg nyata ningkat awal sare, pangropéa sare jeung timer dilaporkeun total waktu sare dina bulan hiji jeung tilu dibandingkeun placebo. Pangaruh pangbadagna dititénan ku dosis pangluhurna (50 mg), dituturkeun ku 25 mg, sedengkeun dosis 10 mg teu boga pangaruh signifikan. Dina sakabéh grup perlakuan proporsi tahap sare anu dilestarikan, kontras jeung papanggihan dilaporkeun ku agonists reséptor benzodiazepine.

Fokus utama tina uji coba nyaéta pikeun ngira-ngira dampak daridorexant dina fungsi siang di pasién anu insomnia, sakumaha anu ditaksir ku Insomnia Daytime Symptoms and Impacts Questionnaire (IDSIQ). IDSIQ mangrupikeun instrumen hasil anu dilaporkeun pasien anu disahkeun sacara khusus dikembangkeun dumasar kana pedoman FDA, kalebet input pasien, pikeun ngukur fungsi siang dina penderita insomnia. Skor domain sleepiness tina IDSIQ ieu dievaluasi salaku titik konci sekundér dina duanana studi pivotal sarta ngabandingkeun kana placebo kaasup kontrol pikeun multiplicity. Daridorexant 50 mg nunjukkeun pamutahiran kacida signifikan sacara statistik dina sleepiness daytime dina bulan hiji jeung bulan 3. Skor domain sleepiness teu nyata ningkat dina 25 mg dina boh ulikan dina boh timepoint. Daridorexant 50 mg ogé ningkatkeun skor domain IDSIQ tambahan (domain waspada / kognisi, domain mood) sareng skor total (nilai p <0.0005 versus plasebo henteu disaluyukeun pikeun multiplicity). Perbaikan dina fungsi daytime ku daridorexant 50 mg progressively ngaronjat leuwih tilu bulan ulikan.

The sakabéh incidence kajadian ngarugikeun éta comparable antara grup perlakuan. Acara ngarugikeun anu lumangsung dina langkung ti 5% pamilon nyaéta nasopharyngitis sareng nyeri sirah. Henteu aya paningkatan anu gumantung kana dosis dina acara ngarugikeun dina rentang dosis, kalebet somnolen sareng ragrag. Salajengna, henteu aya katergantungan, insomnia rebound atanapi épék ditarikna anu dititénan nalika discontinuation ngadadak perlakuan. Sakuliah grup perlakuan, acara ngarugikeun ngarah kana discontinuation perlakuan éta numerik leuwih sering kalawan placebo ti daridorexant.

Martine Clozel, MD, sareng Kapala Perwira Ilmiah Idorsia, koméntar:

"Data ieu diterbitkeun dina The Lancet Neurology nyorot jerona bukti dihasilkeun dina program ngembangkeun daridorexant jeung sipat ubar nu kuring yakin ngajelaskeun hasilna. Ubar ieu dirarancang pikeun gaduh khasiat pikeun awal sare sareng pangropéa dina dosis mujarab anu optimal bari ngahindarkeun sésa sare isuk. Profil ieu, sareng blokade anu sami tina duanana reséptor orexin - anu tiasa nyababkeun inhibisi karakteristik hiperaktivitas simpatik kronis tina insomnia - tiasa ngajelaskeun paningkatan anu urang tingali dina fungsi siang sareng 50 mg daridorexant.

Daridorexant dina insomnia

Gangguan insomnia dicirikeun ku kasusah ngamimitian atanapi ngajaga sare sareng aya hubunganana sareng marabahaya atanapi gangguan dina fungsi siang. A rupa-rupa keluhan beurang, ti kacapean sarta ngurangan énergi pikeun robahan wanda jeung kasusah kognitif, dilaporkeun ku jalma kalawan insomnia.

Insomnia pakait sareng sistem hudang anu overactive.

Daridorexant, novel antagonis reséptor orexin ganda, dirarancang sareng dikembangkeun ku Idorsia pikeun pengobatan insomnia. Daridorexant nargétkeun ciri wakefulness kaleuleuwihan insomnia ku blocking aktivitas orexin. Daridorexant sacara khusus nargétkeun sistem orexin ku cara ngariung sacara kompetitif sareng duanana reséptor, ku kituna sacara malik ngahalangan kagiatan orexin.

Daridorexant nyaéta FDA disatujuan di AS dina nami dagang QUVIVIQ™ sareng bakal sayogi saatos dijadwalkeun ku Administrasi Penegak Narkoba AS dina Méi 2022.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment