Satengah tina Airbus Armada teu aman nurutkeun Qatar Airways

Airbus axes pesenan pesawat anyar masif ti Qatar Airways
Airbus axes pesenan pesawat anyar masif ti Qatar Airways

Dina pasea anu ningkat dina taneuh pesawat A350, Qatar Airways parantos lirén nampi kiriman pesawat awak lebar ti Airbus dugi ka masalah degradasi permukaan fuselage luar direngsekeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Saatos Qatar Airways parantos grounded ampir satengah tina armada A350 na sareng parantos nyandak sengketa sareng Airbus ka Pangadilan Tinggi di London, nu planemaker Éropa ngumumkeun yén éta geus "terminated" kontrak kalayan salah sahiji "tilu badag" operator wewengkon Teluk pikeun 50 pesawat A321neo single-lorong.

Dina permusuhan anu parah ngeunaan grounding pesawat A350, Qatar Airways geus dieureunkeun narima pangiriman salajengna tina pesawat awak lega ti Airbus dugi masalah sareng degradasi permukaan fuselage exterior direngsekeun.

Raksasa aerospace geus ngaku ayana degradasi cet, nu bisa ngalaan bolong logam nu ngajaga pesawat tina panarajangan kilat.

tapi Airbus nyatakeun masalah éta henteu aya masalah kaamanan hawa.

Qatar Airways nungtut $ 618 juta di santunan, tambah $ 4 juta leuwih per poé pikeun unggal poé pesawat A350 geus diteundeun dianggurkeun.

Salaku imbalanna, Airbus parantos nyandak léngkah anu héran pikeun ngabatalkeun pesenan multi-miliar dolar Qatar Airways tina 50 pesawat, "luyu sareng hakna."

Numutkeun produsén pesawat, éta ngabatalkeun pesenan A321neo sabab Qatar Airways gagal kawajiban kontrak na ku nolak nyandak pangiriman pesawat A350.

Pesenan éta patut langkung ti $ 6 milyar dina harga katalog, sanaos maskapai biasana ditagihkeun kirang kanggo pameseran ageung.

Dua perusahaan parantos sidang munggaran di Pengadilan Tinggi London dinten Kemis.

Sidang anyar dijadwalkeun pikeun minggu 26 April.

Pernyataan Qatar Airways ngeunaan pesawat Airbus A350
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment