Taman nasional Tanzanian dingaranan tujuan utama pikeun peminat outdoor

Taman nasional Tanzanian dingaranan tujuan utama pikeun peminat outdoor
Taman nasional Tanzanian dingaranan tujuan utama pikeun peminat outdoor

Tilu taman nasional anu paling luhur sadayana aya di sirkuit pariwisata anu paling sugih di Afrika parantos diulas sacara menonjol diantara 25 taman nasional anu pangsaéna ti sakumna dunya, hatur nuhun kana pandangan wisatawan ngaliwatan platform Trip Advisor.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Urang Tanzania Serengeti, Kilimanjaro na Tarangire taman nasional geus milih situs pangalusna pikeun peminat outdoor, raising profil nagara urang salaku tujuan wisata Premier.

Tilu taman nasional anu paling luhur sadayana aya di sirkuit pariwisata anu paling sugih di Afrika parantos diulas sacara menonjol diantara 25 taman nasional anu pangsaéna ti sakumna dunya, hatur nuhun kana pandangan wisatawan ngaliwatan platform Trip Advisor.

"Serengeti janten tujuan utama para peminat luar di Afrika sareng katilu di Dunya pikeun 2022, ”nyerat Trip Advisor.

Wisatawan ogé parantos milih taman nasional Tarangire sareng Kilimanjaro salaku tujuan anu pangsaéna di dunya. 

The Travellers' Choice Award dileler unggal taun ngaliwatan program Trip Advisor.

Komisaris Konservasi anu nembé diangkat tina otoritas konservasi anu dijalankeun nagara - Tanzania Taman Nasional (TANAPA), Mr William Mwakilema, nampi warta kalayan syukur, nyatakeun yén éta mangrupikeun sora kapercayaan pikeun tujuan Tanzania ti konsumen global.

"Kami parantos ngusahakeun waktos tambahan pikeun ngawétkeun taman nasional ieu, kami bagja pisan yén dunya tungtungna ngakuan usaha anu ati-ati," saur Mwakilema.

Ogé kaunggel ku béja éta nyaéta Asisten Komisaris Konservasi TANAPA In-Charge of Business Portopolio, Ms Beatrice Kessy, anu nyatakeun yén konsumen global henteu memihak dina mikawanoh kaéndahan alam Tanzania.

datang outdoor ka Serengeti kudu disiapkeun keur astonished ku vastness tina taman nasional dimana massa darat ngalir dina salawasna. Nalika di taman, aranjeunna tiasa nyaksian migrasi taunan Serengeti anu kasohor, migrasi darat panggedéna sareng pangpanjangna di bumi.

Dataran lega Serengeti ngawengku 1.5 juta héktar sabana, palabuhan migrasi panggedena sésana teu robah tina dua juta wildebeests ditambah ratusan rébu gazelles jeung zebras kalibet dina 1,000 kilométer perjalanan sirkular taunan sapanjang dua nagara padeukeut. Tanzania jeung Kenya, sakumaha prédator maranéhna nuturkeun aranjeunna.

Situated luhureun 8,850 suku, Taman Nasional Kilimanjaro, kahareupna ngajaga puncak pangluhurna Afrika sarta tallest gunung bébas-ngadeg sadunya, rising mun ampir 20,000 suku. 

Dina nanjak, suku gunung robah jadi leuweung subur, jadi imah gajah, macan tutul jeung kebo. 

Salajengna di luhur aya moorlands ditutupan ku heather raksasa, lajeng tanah gurun alpine. Luhur kénéh datangna és jeung salju nu ngajadikeun Kilimanjaro kawentar. Naék ka puncak, nyaéta Puncak Uhuru, butuh genep dugi ka tujuh dinten.

Cik Kessy nyebatkeun puncak Gunung Kilimanjaro, tujuan wisata unggulan anu aya di sakitar 5,895 méter di luhur permukaan laut, kasarna narik 50,000 pendaki ti sakumna dunya unggal taun. 

Dingaranan pikeun walungan anu ngalir ngaliwatan bentang stunning na, Taman Nasional Tarangire nawarkeun datang hiji pangalaman unik tina Tanzania. 

Taman ieu mangrupikeun tempat pangeusi gajah panglegana di nagara éta. Anjeun tiasa ningali gerombolan dugi ka 300 ngali dasar walungan Tarangire nalika usum halodo. Éta ogé ngagaduhan satwa asli anu sanés ti impalas dugi ka badak sareng kebo hartebeest. 

Sanaos safaris mangrupikeun atraksi anu populer di daérah éta, ngalaman vegetasi asli sapertos baobab atanapi tatangkalan kahirupan sapertos anu kasohor sareng jaringan panyawat kompleks taman anu pikaresepeun pikeun pencinta alam.

Kalayan ampir 1.5 juta wisatawan nganjang ka nagara éta unggal taun, pariwisata satwa Tanzania terus ningkat, nampi dana nasional $ 2.5 milyar, sami sareng sakitar 17.6 persén PDB, nguatkeun posisi industri salaku penghasil mata uang asing.

Salaku tambahan, pariwisata langsung nyayogikeun 600,000 padamelan Tanzanians, sumawona langkung ti sajuta anu sanés ogé nampi panghasilan tina ranté nilai industri.

Sanaos industri ditarajang parah saatos wabah pandémik COVID-19 dina Maret 2020, rencana pamulihan nasional sareng régional katingalina parantos mayar dividen.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Adam Ihucha - eTN Tanzania

Leave a Comment